Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Петъчна разходка до х.Тъжа и Кадемлийското пръскало

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Петъчна разходка до х.Тъжа и Кадемлийското пръскало

здравейте,
    мислим да правим преход тъжа-мазалат, но се интересувам някой знае ли как е пътя от юг към тъжа... ? лятото за жипка там няма проблем, но сега евентуално може да има понатрупан сняг, запознати има ли ?

естествено ще се обадим на охраната на парка за разрешение.

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
      здравейте,
      мислим да правим преход тъжа-мазалат, но се интересувам някой знае ли как е пътя от юг към тъжа... ? лятото за жипка там няма проблем, но сега евентуално може да има понатрупан сняг, запознати има ли ?

естествено ще се обадим на охраната на парка за разрешение.
      От юг към х.Тъжа не е нужно разрешително. Лятото съм минавал с лека кола до х.Тъжа - пътят е супер. Сега сигурно има сняг, а дали е проходим не знам.
      Светът на Владо

Коментар

е, се пак е в границите на централен балкан! пък и са ти сложили горски на прохода, мисля че е добре да се обади човек.

Коментар

е, се пак е в границите на централен балкан! пък и са ти сложили горски на прохода, мисля че е добре да се обади човек.
          Горски няма! Само пост на парковата охрана - те отговарят за територията на парка.

с.Тъжа, през х.Тъжа до Априлци е свободно отворен път (един от малкото през територията на парка). На влизане в парка само записват номера на возилото и името на шофьора - достъпът е абсолютно свободен.
          Светът на Владо

Коментар

На Смесите под Тъжа има почивна станция на полицията и май заради нея чистят и зиме пътя с роторен снегорин. Но това само до Смесите от там до Тъжа са оже 2-3 километра, а на север със сигурност никой не чисти нищо.
            Пътят е отворн за преминаване, но встрани от него е забранено. На територията на парк Централен Балкан има 6 отворени пътя, за които не трябва никакво разрешително и този е един от тях.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

господ да ви поживи (: по принцип ходя по балкана пеш и не ги познавам много правилата за коли, мислих си че трябва предварително уведомление точно за този проход, щото не е много типичен ((:

златев, на кое викаш смесите? на мен ми трябва да стигна до разклона с табелката, точно до едно езерце, километър два преди тъжа... откъдето почва зимното изкачване към мазалат... пътя си е лесен лятото за кола, но зимата може да е проблемен, все пак е дългичак, според теб с goodrich at ще мина ли ?

Коментар

господ да ви поживи (: по принцип ходя по балкана пеш и не ги познавам много правилата за коли, мислих си че трябва предварително уведомление точно за този проход, щото не е много типичен ((:

златев, на кое викаш смесите? на мен ми трябва да стигна до разклона с табелката, точно до едно езерце, километър два преди тъжа... откъдето почва зимното изкачване към мазалат... пътя си е лесен лятото за кола, но зимата може да е проблемен, все пак е дългичак, според теб с goodrich at ще мина ли ?
                Точно това е местността Смесите. Там е дървения пътепоказател, дето го сложихме от клуба. Но ако снега е повече от метър и половина, няма и да се вижда. Вляво си за Тъжа, вдясно за тая почивна станция. информацията за почистването ми е от преди година, не знам дали не е по-добре да провериш някак си дали и тая година е чистено, че валя силно само преди 2 дни.
                Аз самия карам с същите гуми и досега съм нямал проблеми. Знаещите казват, че гумите са отлични, но все пак не са чисто зимни. Аз съм газил дълбок сняг на 4 януари 2009 на Верила с тях и нямах проблем. Приятели живеят на стръмна и често заледена улица, джипките им са обути с тези гуми и те са супер доволни.
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Разгледай тази темаhttp://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=55969 и ще видиш колко чистят.

Коментар

Първоначално публикуван от Видев Преглед на мнение
                    Разгледай тази темаhttp://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=55969 и ще видиш колко чистят.
                    Мерси за инфото, че 2008 лятто от парковата охрана казаха ,че чистят.
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Привет ! Събота слязохме от х.Тъжа от север и там път няма. Хижаря слезе от юг и пътя е разринат.

Коментар

Първоначално публикуван от ba4odilqn Преглед на мнение
                        Привет ! Събота слязохме от х.Тъжа от север и там път няма. Хижаря слезе от юг и пътя е разринат.
                        Път има, но е бил заснежен предполагам. От снимите в началото на тамата се вижда пътят, по който се качвам от север към х.Тъжа.
                        Светът на Владо

Коментар

Видев, мерси за инфото! Май най -добре да изнамеря телефон на бариерата и да питам... някой може ли да помогне?

Коментар

Видев, мерси за инфото! Май най -добре да изнамеря телефон на бариерата и да питам... някой може ли да помогне?
                            В тази тема има информция и телефони.
                            Светът на Владо

Коментар

Абсолютно вярно че има път, но в момента непроходим при зимни условия пък и като съм само с раницата много път ми не требва

Коментар

Първоначално публикуван от ba4odilqn Преглед на мнение
                                пък и като съм само с раницата много път ми не требва
                                Когато си с раница е лесно ... има шорткът пътеки и се съкращават серпентините. Слизал съм го и пеш.
                                Светът на Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X