Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един ден из Етрополския балкан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Един ден из Етрополския балкан

Един ден из Етрополския балкан

От Етрополе тръгнахме трима.Цеци – на 15 г. с Априлия-125 см2 , Иван-на 15 г с хонда-125см2 и аз Тодор от Етрополе с Ямаха-250 см2.
    Покрай х.Старопланинец и следвайки пътя по билото стигнахме до връх „Мурджовица”. От тук един път върви на дясно към Правец . След около 500 м се минава покрай стара къща,отваря се една порта преграждаща пътя и се стига до голямо паднало дърво,което го затваря за сега. Казват ,че на троста метра по-нататък се хващал правешкия път за х.Рудината”,но натам -друг път.
    Сега ние завихме надоло наляво от „Мурджовица”а след стотина метра надясно през ливадата та стъпихме на тесен път обикалящ върха отляво. По него след три дола се излиза над с.Бойковец Пред нас- стара изоставена къща, наляво за селото ,надясно-стръмно нагоре ,към Рудината.Пътя е стръмен,но след около 600 метра има една разкошна отсечка от около150 м. Е, те тук стават хубави снимки и интересни клипчета. Не ,че не може да се мине вдясно по нормален път , но той е за други хора а ние не сме от тях.
    След около 1 км завихме наляво и стъпихме на билото на правчанския път за Рудината.До нея се лети. Тя беше заключена. Върнахме се обртно и на четвъртата поляна трагнахме надоло,надясно към с.Бойковец. Озоввахме се над селото до бариерата.От тук нагоре е пътя за Равни дел. Горе след бараката подкарахме надясно и стигнахме “Соколов камик”. Тук има голяма маса, пейки ,понякога-извор /сега беше пресъхнал/ .От тук се виждат тунелите,магистралата, всичката хубост на Балкана.
    На това място ни намери и се присъедини към групата Иван Танганаеца-стар моторист с Ямаха-650 см2.
    Заедно карахме до вр.Звездец. Тук решихме, че ни трябва тръпка и подкарахме право надоло през ливадите към Буново.Без път е голяма пързалка. Доло намерихме път ,който ни изведе на х. Чавдар. Обядвахме при Иво-хижара.Опита се да ни подари две кученца. Ако има мераклии да побързат.
    От х.Чавдар до Kашана сe лети ,ако не спукаш гума. При пилоните с вентилаторите строят някакви сгради и там малкия Ванчо си намери пирон ,което ме кара да си мисля,че следващия път всеки ще има в раницата си и резервна вътрешна гума.
    Карахме 10 часа, Изминахме 105 км. Офроуд и 15 км. асфалт.

Целия маршрут е записан на GPS. Мога да го пратя цял или части от него на всеки ,който пожелае , като трекмейкърски файл.
    Тодор от Етрополе
    С добре премерен риск превръщам мечтите в спомени !

До: дин ден из Етрополския балкан

Ми сложи го тук този трак, че аз на всички тези места май съм бил, ама трудно се ориентирам по имената А и някоя снимка ако сложиш ще се "разкрасят" нещата
    Браво за разходката и за Пътеписа.
    А тези Младежи на 15 не се ли поумориха от 10 часа каране?

Коментар

До: Един ден из Етрополския балкан

Здравей Алекс.
      Опитах се да прикача целия трак на похода.Архивирах го и слезе от 10 мб на 32.9 кб. Останах с впечатление ,че изпратих реално само 2 кб,може би това ми е лимита. Ако е така ще го разделя на части.
      Тодор от Етрополе
      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от dvasladoleda Преглед на мнение
        Здравей Алекс.
        Опитах се да прикача целия трак на похода.Архивирах го и слезе от 10 мб на 32.9 кб. Останах с впечатление ,че изпратих реално само 2 кб,може би това ми е лимита. Ако е така ще го разделя на части.
        Тодор от Етрополе
        Тракмейкърския файл май съдържаше тракове и от други разходки.
        Прикачвам траковете от 19 юли в два формата *.gdb и *.gpx. GPX-ът е ZIP-нат, че иначе не ми дава да го прикача.
        Прикачени файлове
        Ние не сме неутрални!

Коментар

A aз тамън си инсталирах тази програмка ТракМеикъра за да го конвертирам до гпх
          Трака е готин има 2 места който не съм ги минавал и ми е интересно дали са проходими с кола (а не само с мотор):

а именно 1 и 2 в оранжево

в 3 пътя е здраво ремонтиран

Заграденото с зелено сме го мианвали с Яро и Мишо с 3 Тойоти - беше купон

Коментар

Когато минавам по маршрут ,който е вече записан не включвам GPSа.Това в случая са отсечките:
            От т.Наро до т. Било
            От х.Чавдар през Кашана до Етрополе

Маршрута в черно: Кашана -Мургана го оставих като полезна информация

Маршрута в черно от т.Лопушница /или наричана още "Ботевградска рампа"/ до т.Соколов камик съм минавал пеша на лов. Ще го проверявам в бъдеще, както и нова връзка Ботевградска рампа- х.Рудината

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X