Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На 2х2 до Рилските езера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• На 2х2 до Рилските езера

Вчера решихме доде не е късно, да се разходим до 7-те Рилски езера.
    Че, както са подкарали, току-виж не след дълго на "Бъбрека" сме намерили кебапчийница с цени на 6-звезден ресторант и чалга-озвучаване ...

Майтапът настрана, ама като гледам какъв път се спретва до "Пионерска" никой не може да ме кандардиса, че това е рутинна поддръжка на пътя до една хижа, колкото и популярна да е тя ...

А пък малко на въпросната хижа е това ...

"Туристопотокът", който ще може лесно и бързо да стига догоре, когато това нещо заработи, ще е несравнимо по-голям от този, който сега достига там по този начин ...

Както става ясно от заглавието, основният начин на придвижване вчера беше този ...

Макар че имаше и хитреци, които се качваха с използване на 4х4 ...

А горе си беше като алея в Борисовата градина ...

Интересното е, че в навалицата имаше и много сърби.

И малко картинки без коментар ...

За моя доста голяма изненада, успяхме да издрапаме до "Сълзата" без да си настъпя езика по пътя и без горе да имам нужда от реанимация

Обратно покрай старата хижа ...

Като гледах рибетата в "Бъбрека" на майтап се зачудих как не се е намерил някой да го удари на риболов ...

ама не след дълго, близо до старата хижа, мернах един, дето размятваше телескоп ...

След приключване на същинската разходка теглихме една черта от х. "Пионерска" до Клисура покрай Обесен камик

Не е като да имаше нужда от 4х4.
    Все пак, дори и в това сухо време се намери къде да окаляме джипката. Току над Клисура дървосекачески джугани или виетнамки бяха устроили такива дълбоки коловози, че в един момент се зачудих дали за единия майтап няма да се наложи да хвърлям лебедка. Ама с една майка и повечко газ работата стана ...

Както се пишеше едно време в училище по съчиненията "Завърнахме се изморени но доволни" ...
    Ние не сме неутрални!

До: На 2х2 до Рилските езера

Браво ! Много приятни снимки...

Дали не трябва да се чувствам идеолог на вашата разходка?

Коментар

колеги тая година пътя за седемте рилски езера е перфектен. преди 2 години имаше камани по пътя и качването със не подготвени автомобили беше невазможно. колега уникални снимки надявамсе да вие харесала разходката... поздрави
      Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Добре сте си изкарали. Страхотни снимки!
        И аз се колебаех идната събота дали да се изстрелям натам,
        че нещо съм на тема Родопи и взе да ми липсва Рила.
        Благодаря, Чавдаре! Само от снимките ти човек се зарежда!
        Последно редактирано от rumbata; 14-07-08, 12:47. Причина: заплес

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
          колеги тая година пътя за седемте рилски езера е перфектен. преди 2 години имаше камани по пътя и качването със не подготвени автомобили беше невазможно. колега уникални снимки надявамсе да вие харесала разходката... поздрави
          Колега недеи да пишеш глупости,поне от 15 години се качвам поне по 10-15пъти лятото,и винаги с не подготвен джип. От Уаз до Патрол.
          А иначе деиствително пътя беше по лош.(А всички дето сте от Сапарева Баня и возите туристи и сега сте с не подготвена техника)
          NISSAN PATROL 3.3TD
          KAWASAKI Z 750

Коментар

Страхотни снимки , страхотна разходка.Благодаря, че ни правите съпричастни към всичко това!
            Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
              ... Само от снимките ти човек се зарежда!
              А бе, снимките са си снимки, ама друго си е да отиде човек там. Бягай, докато това прекрасно местенце не се е освинило от масовия туризъм!

... преди 2 години имаше камани по пътя и качването със не подготвени автомобили беше невазможно.
              Повече ми харесваше както си беше.

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
              ... Дали не трябва да се чувствам идеолог на вашата разходка?
              Може и да те разочаровам, ама отговорът е отрицателен. Откак през 2006 за първи път се качихме горе, все се каним да повторим посещението. Заканили се бяхме още от миналата година, но тогава компанията беше повече ориентирана към каране, отколкото към пешеходен туризъм, та не стана.

Ако на всяка цена трябва да търсим "идеолог" на разходката, можеш да пробваш да го намериш на следващата снимка

Последно редактирано от Чавдар (V93); 14-07-08, 16:40.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от lube_s Преглед на мнение
                Колега недеи да пишеш глупости,поне от 15 години се качвам поне по 10-15пъти лятото,и винаги с не подготвен джип. От Уаз до Патрол.
                А иначе деиствително пътя беше по лош.(А всички дето сте от Сапарева Баня и возите туристи и сега сте с не подготвена техника)
                човече Сапаревобанската техника е подготвена предостатачно штом става вапрос за пари а за твое сведение зимата се качвахме с един уаз до новата хижа
                Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

човече Сапаревобанската техника е подготвена предостатачно штом става вапрос за пари
                  Че даже освен с ГАЗ-ки и УАЗ-ки туристи се возеха и с едно дълго Г, а при хижата бяха наспирали и Тойоти с номера КН...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Невероятно красиво! Кроя планове за посещение...
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                      .. Бягай, докато това прекрасно местенце не се е освинило от масовия туризъм!...
                      Ами то според мен вече се е освинило... като гледам що народ е горе...и тия магистрали... А пък като пуснат "асансьора" не ми се мисли...

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                        Ами то според мен вече се е освинило... като гледам що народ е горе...и тия магистрали... А пък като пуснат "асансьора" не ми се мисли...
                        Повече от това надли е възможно
                        Преди години попаднах на някаква сбирка - горе имаше повече хора от колкото по Витошка
                        Но и аз си знам - винаги има и по-лошо

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                          Ами то според мен вече се е освинило... като гледам що народ е горе...и тия магистрали...

Засега не бих казал, че горе при езерата положението е лошо. Хората общо-взето пазят. Видях само 1 опаковка от вафла, която някой беше захвърлил. Иначе за момента е чисто.
                          Виж, като се стоварят дъновистите - не знам. Ще изпоос**ат района.

А хората може би бяха повечко, защото беше неделя. Преди 2 години ходихме в четвъртък и нямаше толкова народ.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Не съм ходил там от 4-5 години. Тогава беше друго...Както се казва "нямаше кой да те напсува". Ходиш 3-4 часа без да срещнеш никой. И след толкова време пустош, като срещнеш някой друг турист сядате да отдъхнете, пиете по бира, радвате се все едно си срещнал добър стар приятел...Наближаваш хижа, а хижаря те посреща усмихнат до ушите, вече приготвил чая. Пак сядате, говорите си все едно се познавате от нам си колко години...А сега какво? Пази се от Камаза, пази се от фадромата...Бегай, че лудия хижар идва със сопата....

Иначе като филтрираш неприятните гледки, е красиво. Благодаря за снимките. Имам доста от преди тия 4-5 години. Гледам си ги от време на време...

Коментар

човече Сапаревобанската техника е подготвена предостатачно штом става вапрос за пари а за твое сведение зимата се качвахме с един уаз до новата хижа
                              Зимата!!!??? Колега да не те е влачил Юли с рактрака.Често се качвах тази зима(с шеина разбира се)но уазка несам срещал да не би да е било пролетта,зимата и Коко неможа.Извинявам се за спама!
                              0898532785-КИКО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X