Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Етрополският Балкан - "джип" до "джип"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Етрополският Балкан - "джип" до "джип"

Рано сутринта в събота получих SMS "обади се като се събудиш" - обадих се, беше приятел който за първи път беше "набарал" "Джипа" (Тойота LC70) на наш общ познат и ме питаше накъде да хване. Казх му че имам работа около Етрополе (И аз съм си парче водопроводчик, май поредното поприще в което не ще успея) и го поканих на кафе. Pиинахме по кафенце и се понесохме (аз в ролята на Навигатор, нещо което ми се случва едва за втори път), след мъчително излизане от София по северната дъга на околовръстното (не повтаряите нашата грешка) от 1 час, най-накрая хванахме магистралата и скоро се отзовахме на черното пътче доскоро затрупано с паднали дървета (тази година от обилният ранен сняг в Етрополският Балкан има масово паднали дървета, ама Много та много!!!), сега видяхме спряла фронтера водача на която ни увери че пътя е разистен с Булдозер - още един прекрасен път превърнат в Магистрала, никакъв фън. скоро обаче го прелетяхме и си тръгнаме по "нашите си пътища", странното за мен беше че срещнахме още 3 "джипа" на място на което аз от години не съм виждал МПС (до тук 4). За капак решихме да да минем напряко по пътче което качихме миналата година с Яро, сега на слизане и макар и пътчето почти да не се забелязваше на места, ясно се виждаха следи на някой минавал преди нас! И така до първото паднало дърво което заобиколихме през рекичката (малко ручейче с големи камъни), второто дърво вече нямаше от къде да заобиколим, а и ние бяхме с "чужда" кола без каквито и да е инструменти, та решихме да се връщаме, след много и мъчителни маневри обърнахме и се заизкачвахме къm първото дърво, поточето надолу ОК, ама нагоре мокрите камъни ни се опряха и разпънахме лебедката, а близко дърво нямаше (поне по курса), поиграхме си, понакаляхме се, но поне Владко видя лебедка в деиствие. Нантатък беше лесно, возихме в започналият дъжд пешеходец на резервната гума, мотахме се... и естествено се отзовахме в Ямна в ресторанта на хотела - е Няма такава кухня, готвача надмина себе си този път!!!
    Свършихме и работата за която бяхме тръгнали и се завръщахме пак през планината за по-напряко, този път срещнахме Тодор от Етрополе - Сам Моторист!!! Поговорихме си и продължихме. Следващата група беше от 3 "Джипа" (7 до тук + Мотор!!!). Около връх Баба имаше облак - красотата не може да се предаде поне от моите фотографски умения. Разходката беше Страхотна и бая над 200км.
    Толкова хора с коли в Балкана до сега не бях виждал, на слизане зърнахме още 3-4 машини на пикник!!!
    А ето и снимки:
    Трака

Магистрала

Шорт кът

под връх Баба

По паметника има още за боядисване

На върха! Поглед към Баба

Доста беше валяло

Най-накрая Слънцето проби

Последно редактирано от alex_markov; 06-07-08, 08:57.

До: Етрополският Балкан - "джип" до "джип"

Красиво ! Гледам сте били с Баба Яга 3 ...

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
      Красиво ! Гледам сте били с Баба Яга 3 ...
      Да, но защо 3???
      И да се "оплача" ама много зле тая машина, няма климатик, няма двигател (трета бавна се включваше много рядко и за малко, гасна на изкачвания...), няма устоичивост (на излизане от ручейчето на два пъти се опита да се обърне????, но не и дадохме), няма (ама НИКАКВА) Возия......................................... просто не ми се пише

Коментар

Втората е на Мишо Електрика
        А ти защо сравняваш 8-ма и 7-ма серия ?

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
          Втората е на Мишо Електрика
          А ти защо сравняваш 8-ма и 7-ма серия ?
          Ми защото това карам!!! А тази ми се наложи да покарам 1-2 километра (докато излезнем от шорт кътчето) - трябваше да и монтират вътрешна чистачка - толкова я оплюх за това време, честно, по спомени УАЗ-ката (Хънтъра) е по-добре в почти всяко отношение!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X