Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Метеора (Гърция)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Метеора (Гърция)

Здравейте
    Смятаме да посетим по семейно Метеора (Гърция) през празничните дни. Интересувам се от няколко вероятно наивни въпроса:
    1. Необходима ли е гражданска отговорност за Европа и от къде да се сдобия с такава? Нека само отбележа, че до Румъния не ни искаха такава - необходима бе само тяхна винетка.
    2. Кой е най-прекия маршрут София - Метеора и удачно ли е съчетаването му с Лариса?
    3. До каква степен движението по пътищата в Гърция е достъпно (платени магистрали?)?
    4. Ако се наложи авто-помощ къде бих могъл да потърся такава?
    Ще съм благодарен ако ми дадете и насоки за които не съм споменал.
    Благодаря ви предварително
    Последно редактирано от emanuilis; 24-04-08, 17:23.
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

До: Метеора (Гърция)

1.Зависи дали ти е направена отстъпка за район България някои застрахователи прявят такава и не може да се излиза с нея.
    Повечето ГО важат за Европейския съюз.
    2.През Лариса не е най-прекия /15 км е по дълък/ но за мен е най-лесния.
    3.Солун-Лариса е платено незнам точно колко е /дигнаха таксите/
    но е в рамките на 5-10евро на кола в едната посока.
    За пътна помощ незнам.
    Като съвет спазвай правилата и знаците на 100% глобите са много солени.
    Ако не нарушаваш никой не те закача.
    Поздрави и приятно искарване.
    Живот на колела.

Коментар

А как стои въпроса с паркирането в солун, че и аз мисля да сляза към гръцко
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Upimen Преглед на мнение
        А как стои въпроса с паркирането в солун, че и аз мисля да сляза към гръцко
        Паркираш където намериш свободно място. На мен рекордите ми за търсене на място са : 45 мин. събота сутрин. 55 мин Понеделник сутрин.
        Може да затапиш някой, оставяш телефон написан на листче.

Гледаш да не паркираш на печеходна пътека.
        Ако паркираш на платена зона и не платиш на определени места не е много страшно - пичат ти една хартийка (аз от тях имам 4-5).

Ако ти земат номерата (предния) става страшно - отиваш в общинска полиция и снасяш 75Е независимо виновен ли си или не (имал съм случай на преместена кола, където ние не бяхме виновни, ама плащаш като поп).
        Георги Гатев

Коментар

За Солун има един вариант - Отиваш в Неделя. Можеш лесно да намериш място за паркиране,недостатъка е че повечето магазини не работят.
          Живот на колела.

Коментар

Ето малко пресни впечатления от мен:
            1. Зелената карта не е необходима стига да не правиш инциденти. За всеки случай е възможно да си вземеш формуляра - издават го безплатно в офисите на съответните застрахователи. Хубавото е, че в него на чист английски си пише, че си платил застраховката си.
            2. Винетка за Гърция не е необходима, на магистралите се плаща по 2 евро в посока - на национален празник е без пари.
            3. Посоката за Метеора е през Лариса. Може и по друг, по-обходен маршрут.
            4. Движението в Солун е доста по-зле от това в София (собствено мнение). Улиците са много по-тесни, болшинството от тях са еднопосочни (!) и ако пропуснеш отбивка... аз лично нямах нерви и се връщах на задна ().
            5. Паркирането е доста по-свободно от това в София, стига да намериш място.
            6. Ако ти се наложи да отремонтираш нещо... дано познаваш някой грък на място, лично.
            За друго по-съществено не се сещам... хммм, полицай не видях, ограничението на магистрала е 120, на междуградски - 90. Почти никой грък не го спазва макар да са нарисувани "камери" навсякъде.
            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
            LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X