Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Белинташ (Беланташ) – светилището на бесите, посветено на Сабазий

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Белинташ (Беланташ) – светилището на бесите, посветено на Сабазий

Мястото е супер - почети до подножието на самия връх се стига с лека кола(щом качих Алмерата на Женами) пътя е супер даже на места е и асвалтиран.Лично аз хода доста често с АТВ и се кефа много зареждам се с положителна енергия,самоче както и на други места(Кръстова гора,Скалните мостове,Орфеовите скали и т.н.),Щом стане проходимо за автомобилните туристи всичко се опоручав.Дано да греша - все пак хубавите нещатрябва да се видат от повече хора
    П.П. Пратих на Сабин траковете на пътя(новия) дано ги вклюви в следващата версия
    "Докато умните се намъдруват,лудите се налудуват"
    "LZ1WAN"

Коментар

Изключително разочарован съм от това вилно селище.Пътят който води към него е в ужасно състояние, обслужването е под всякаква критика, лятната градина е разположена до обор та да усещате миризмата му , когато вечеряте.Облаци папатаци долитата от този същия обор за да ....вечерят и те.Стаите са малки и доста влажни поради липста на вентилация , на санитарния възел.Още с влизането в тях Ви удря миризма на застояло и спарено.
      Истинско чудо е ако в 08 или 08.30 сутринта има кой да Ви направи едно кафе.Някъде към 09 персонала(в състав една "ранобудна " баба) се измъква от бърлогите си и сънено Ви взима поръчката.С обяснението, че снощи стояла до късно и чак сега се събудила.
      За заведение с 2 звезди цените са доста солени, но това може да се отдаде на джендема в който трябва да се закара всичката тая стока.
      Като природа , наоколо няма какво да се види.Над Сабазий-Джендемий се намира Белинташ, ако това може да Ви е интересно значи има с какво да убиете скуката.
      Едно от незабравимите преживявания, които Ви предлага комплекса Сабазий-Джендемий е мъкненето на багажа на гръб по 45 градусов наклон от колата до комплекса.Защото до комплекса не се стига с кола.Да разстоянието не е много 200-300 метра , но наклона си го бива и пътеката е доста разбита и хлъзгава.
      В Джендемий аз с мъка искарах една вечер, под бодрата песен на облаци папатаци .
      В заключение мога да Ви кажа - Сабазий-Джендемий е ваканционно селище за.....персонала си.
      Не ходете там!!

П.П.
      За една година нивото е спаднало катастрофално.
      Предпочитам да не залъгвам никого, че там е хубаво а и натоварването на легловата база беше показателно.Едва 3 стаи с мен.
      Последно редактирано от Keltis; 02-08-09, 10:15.
      Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Неприятно впречатление правят много неточните оставащи километри до целта(умишлено намалени), както и "антистресовата" пътека, когато е мокро.
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
          Неприятно впречатление правят много неточните оставащи километри до целта(умишлено намалени), както и "антистресовата" пътека, когато е мокро.
          Когато пристигнахме на 29-ти(петък) по здрач слизането по пътеката беше истинско приключение за женската половина на групата.Понеже е доста разбита е и много хлъзгава.Та на няколко пъти аварийно спирахме устремилите се към махала"Ряката" дами.Можеше поне да я осветят леко тази пътека.В момента има голяма гама от подобни осветителни прибори със соларно захранване.Във вилното селище ни се скараха, че сме пристигнали по тъмно.Ами пусто да остане от време на време Слънцето залязва пък и някои хора ходят до 17.00 на работа и после им трябват 4 часа за да стигнат до този джендем
          Относно пътя - има няколко места на които в продължение на 500 метра минава само една кола.За разминаване и дума не може да става.Което допълнително скапва пейзажа.Особенно когато на разбит път с наклон около 30 градуса пъплиш на 1-ва и изведнъж ти изскочи спускащ се автомобил управляван от човек който някак си не иска да даде предимство на колата която се изкачва.Защото по неговата логика той ако дадял назад щял също да е изкачващ се и тогава даже щял да изпадне в по-тежка ситуация.
          Абе просто прекрасно място, но да отидеш там с ендуро или на кон.И то не да спиш в оная мизерия от уж реновирани къщи, а просто да си разпънеш палатка.В палатката определено ще ти е по чисто и уютно.
          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
            ... мъкненето на багажа на гръб по 45 градусов наклон от колата до комплекса.Защото до комплекса не се стига с кола.Да разстоянието не е много 200-300 метра , но наклона си го бива и пътеката е доста разбита и хлъзгава.
            В Джендемий аз с мъка искарах една вечер, под бодрата песен на облаци папатаци .
            В заключение мога да Ви кажа - Сабазий-Джендемий е ваканционно селище за.....персонала си.
            Не ходете там!!

П.П.
            За една година нивото е спаднало катастрофално.
            Предпочитам да не залъгвам никого, че там е хубаво а и натоварването на легловата база беше показателно.Едва 3 стаи с мен.
            Точно така е. За включената в цената закуска, не очаквайте да пиете кафе. Трябва да го заплатите отделно. Солено. На плахия ми въпрос за фактура за пренощуването получих с неприязън отговора, че напрежението е ниско...
            Не ходете там.
            LZ1AIV

Коментар

Нито фактури, нито касови бележки....там финансовата политика -"Един като ни падне и го клатим докато припадне......" с цени по-високи от морето.

Бях свидетел и на следния разговор - Извинете в стаята ни няма пердета.
              Ми да , то няма и корнизи.Така че не се учудвайте. - отговаря управителя.
              Сабазий-Мизерий-Джендемий - светата троица на родопския селски туризъм.
              Последно редактирано от Keltis; 02-08-09, 18:41.

Коментар

Вилно селище Сабазий

Първо искам да поздравя всички пишещи в този форум. Открих го случайно, както вероятно повечето от Вас и то след като си купих джипка. Не за нея ми е думата обаче .......
                От ника ми се вижда , но не пречи пак да кажа, че съм Христо Христов. Пиша в темата, защото пряко ме касае, тъй като от известно време мениджмънта на Вилно селище Сабазий е мой.

Може би разбирате, че е трудно когато стане въпрос каква е сестра ти и това се повтори достатъчно на брой пъти да се докаже, че ама изобщо нямате сестра. Ситуацията е неприятгна от където и да я погледнеш. Без да влизам в полемика с г-н Сермукс, все пак ми се иска да зачекна темата.

Разбира се не бих искал в никакъв случай да оспорвам правото на мнение на г-н Алексей Сермукс.Честно казано дори се възхищавам от упоритостта му. Колко трябва да е ангажиран човек с една нужда да напише мнениер за да се регистрира на толкова, а може би и на още толкова по толкова места :

http://bghotelite.com/forum/viewtopic.php?t=501
                http://forum.travel.bg/viewtopic.php?p=13291
                http://www.bgizmama.com/hotels/hotels/755
                http://74.125.77.132/search?q=cache:...=bg&lr=lang_bg

Може би с нея- тази завидна упоритост в родния Ахелой пък и навсякъде другаде той би постигнал много. Ако не е - то желая го от все сърце.

Но нека се върна на ваканционно селище Сабазий.
                Няма да сравнявам, нито обяснявам дали комарите са повече или по - малко отколкото в Ахелой или София да речем, но определено наличие на такива се наблюдава.
                Обор съществено липсва, но това, че го пиша едва ли има значение, когато някой е повторил 100 пъти, че той е в лятната градина. Излишно е също така да пиша и за пътя, бабата , пердетата, кафето .......
                Може би е добре, за да не остане подведен някой, да напиша все- пак , че ако някой реши да рискува и посети това място е добре да направи резервация. Особено през уикендите. С известно задоволство мога да кажа, че поддържаме средна запълняемост около 60 % на базата, почти целогодишно.

Г-н Сермукс, прав сте ! Белинташ не е подходящо място за Вас. Не зная какъв офроуд и къде провеждате, но Белинташ, както и сам сте разбрали, не е за Вас. Разбирам Ви. Аз пък веднъж попаднах в чалга дискотека. Не, че беше лоша музиката просто разбрах , че не съм за там.

Прилагам малко снимки - те съществено липсват в пътеписа на г-н Сермукс. Нека всеки сам прецени дали това място си заслужава или не. Всеки, който реши, че може да рискува и да покара 7 километра по неасфалтиран път, след което да мине 250 метра, за да стигне до Сабазий пеш, може да разчита на 20% отстъпка от цената на нощувката. Условието е при резервацията (а такава е необходима по телефона) да обяви, че е взел телефона от този форум. Ще се радвам , ако имам честта и удоволствието да посрещна дори и само един член на форума . Вярвам , че всеки посетил мястото ще може обективно да даде своята оценка тук !

Пътят до Сабазий

Панорама от пътя

Самият Сабазий - Джендемий !

Изненада ! На мястото на обора - басейн.

Изглед от една веранда ...

Най-близкото населено място до Сабазий - махала Ряката

Оцелели след нощ в "Сабазий"

Сайт на селището xxxxxx

Поздрави
                Христо Христов
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 26-08-09, 02:29. Причина: Рекламен линк

Коментар

На 20ти Август ходих на Бели(а)нташ и определено е място, което трябва да се види поне веднъж в живота.
                  Относно проходимостта - до подножието се стига с 4х2, но ме боля сърцето докато се замъкна до там. Определено препоръчвам нещо високо, не че е невъзможно с обикновен автомобил. Все пак се справих без да счупя нещо

Коментар

До: Вилно селище Сабазий

Първоначално публикуван от Христо Г. Христов Преглед на мнение

Първо искам да поздравя всички пишещи в този форум. Открих го случайно, както вероятно повечето от Вас и то след като си купих джипка. Не за нея ми е думата обаче .......
                    От ника ми се вижда , но не пречи пак да кажа, че съм Христо Христов. Пиша в темата, защото пряко ме касае, тъй като от известно време мениджмънта на Вилно селище Сабазий е мой.

Може би разбирате, че е трудно когато стане въпрос каква е сестра ти и това се повтори достатъчно на брой пъти да се докаже, че ама изобщо нямате сестра. Ситуацията е неприятгна от където и да я погледнеш. Без да влизам в полемика с г-н Сермукс, все пак ми се иска да зачекна темата.

Разбира се не бих искал в никакъв случай да оспорвам правото на мнение на г-н Алексей Сермукс...
                    Не е само мнението на цитирания от Вас господин. По-горе Ви пиша, че е недопустимо да не издавате разходни документи с калпави (бих искал по-груб епитет да ползвам) извинения и да карате клиентите Ви да плащат, при включена в цената закуска, отделно кафето. Пожелавам Ви успех, но не се сърдете, че споделяме личните си впечатления от посетения, под Ваш мениджмънт, комплекс.
                    LZ1AIV

Коментар

Да, може и да звучи откачено, но действително не само при нас, а и в целия район тока варира от 168 V (най-ниската стойност измерена от лично мен ) до 266 V. Това разбира се, не извинява този, който не ти е пуснал касов бон или поне написал бележка от кочана, който е точно за това винаги до касовия апарат по изискване съгласно наредба 4, както и по мое такова.
                      Първо кафе или чай НЕ СЕ ТАКСУВАТ, и за да не изпадам съвсем в битовизми бих искал, ако това не е проблем за теб, да драснеш точно случая на www.office@sabazius.eu - благодаря ти предварително, за което.

Поздрави
                      Христо Христов

Коментар

Поисках си фактура за пренощуването. Биде ми отказано с изразяване на учудване последвано от думите:
                        -Ама Вие фирма ли сте?
                        След утвърдителния ми отговор се започна историята с тока.
                        ЮПС има достатъчно и навсякъде. Но си платих и не се разправях повече.
                        Природата, която е наоколо предразполага към подминаване на подобни детайли. Другаде не ми се бе случвало. А кафето си го платихме отделно вече без да протестираме.
                        LZ1AIV

Коментар

Аз разбира се ще проверя този сигнал, но ..... кафето ти така или иначе е платено ....... Освен една почерпка, ако някога решиш да наминеш, друго не мога да предложа Що се отнася до фактурата, на посочения мейл можеш да изпратиш данните на фирмата и ще получиш фактура с касов бон - разбира се невъзможно е да е със стара дата, защото това предполага банково плащане.....

Цар съм вече на токоизправителите. ЮПС не върши работа, има такива, които и коригират напрежението, но не и в такъв диапазон.....
                          Виж токоизправители се намират. Вече съм купил 6 и продължавам !

Поздрави
                          Христо Христов

Коментар

Пожелавам Ви успех.
                            LZ1AIV

Коментар

До: Вилно селище Сабазий

Първоначално публикуван от Христо Г. Христов Преглед на мнение
                              Без да влизам в полемика с г-н Сермукс ..

Излишно е също така да пиша и за пътя, бабата , пердетата, кафето ..=
                              Ами да пишете тук май е наистина сигурен начин да не влизате в полемика с г-н Сермукс. Защото, който и да е той, май нямам спомен да съм срещал това име сред регистрираните участници в този форум, а още по-малко съм видял каквото и да било, публикувано от него.

Та, малко странно звучи това да се обръщате към човек, който не е писал тук, а да обявявате за излишни отговори на въпроси, повдигнати от реални участници.

Е, освен ако целта на занятието не е била да си направите реклама на обекта.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

извинението за касовия бон с тока е меко казано несериозно... има предостатъчно модели касови апарати с акумулатор и захарнване през адаптор за 12V...
                                Оплакванията за обслужването ми звучат много реалистично - с такова обслужване съм се сблъсквал в доста от по-малките обекти...

Жалко, защото тъкмо се бях навил да заведа семейството някой уикенд...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X