Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първа разходка на новия ми Рейндж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първа разходка на новия ми Рейндж

Като някои от Вас знаят, отскоро имам Рейндж Ровър Класик 300 ТДИ. До днес не го бях изкарвал на черно въпреки голямото ми желание, но благодарение на няколко добри приятели, успяхме да си организираме кратка разходка между Витоша и Плана. Алекс Марков ни поведе по лекия маршрут от Бистирца през Железница и село Плана до Ярема. Това е често посещаван от всички район за каране, особено подходящ заради близостта си до София, но при зимни условия е доста по-различен от обичайния му вид. По пътя се сблъскахме с разнообразни препятствия - кал, сняг, лед, една-две рекички и дълбоки коловози. Като цяло изминатия път е сравнително лек, но на места дълбокия замръзнал сняг ни даваше повод да се замислим " Може ли да се мине оттук". Красотата на зимната планина, обсипаните със скреж дървета и изгледа към Витоша бяха допълнително украшение на този ден.
    За мен беше от изключителна важност да тествам и усетя Рейнджа. Мога само да кажа, че съм възхитен. окачването Ловелс и всетеренните гуми на Гуудрич се държаха прекрасно и навсякъде ме измъкваха без проблем. Двигателят дава достатъчно мощност в нужния момент и при внимателно боравене със скоростите "дърпа" много добре на всякакъв терен.
    Това е накратко, но Алекс Марков и Яро ще пуснат малко снимки и техните коментари за трасето на похода ни.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

До: Първа разходка на новия ми Рейндж

Все така да те радва!
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Разходката беше лека, но доста приятна. Алекс вярно подбра трасето според случая. Все пак Злати има да си припомня доста. И макар, че не е сядал зад волана на марката за по-дълго от доста време насам, той се справи много добре според мен! Браво Злати!

И така, участниците бяхме:

Злати и неговия Range Rover Classic 300tdi:

Салона на Рейнджа е в най-доброто възможно изпълнение за Класик - елементи от таблото на новия Рейндж, съчетани с практичността на елементи от таблото на Discovery 300tdi.

Алекс Марков & the 80 series Toyota

Пламен Петров с един великолепно подготвен Nissan Patrol Y60 SWB RD28T, в стил Братята.

И аз

Имаше и други участници , девойки, прохождащи в офроуда:

Злати през цялото време следваше неотлъчно Алекс.

Както спомена и Злати гледки през цялото маршрутче бяха много красиви, макар и лошото време.
      Навлизане в Плана и поглед към Витоша.

Малко пейзажни снимки от Плана:

Отново поглед към Витоша.

Дръвчета.

Карането през гората беше много приятно.

Накрая се отбихме през една препоръчана кръчмичка в Ярема, с невзрачен въшнен вид, но пък доста вкусна храна. Разбрахме за нея от разходката миналата неделя и случайното запознанство с готините младеж и девойка (Иван и Роси), които ни измъкнаха от снега с техния Черок!

Спирайки пред кръчмата, лесно се вижда кой е най-висок!

Отново среща с Мечо пред входа на кръчмата.

Амиии искамм.....

На прибиране към село Банкя видях, че небето започна да се прочиства. А и като гледам сега (неделя) през прозореца навън, тези, които са решили да се поразходят днес, вероятно не са сбъркали.

Това е от мен.

Коментар

След този прекрасен репортаж, просто няма какво да добавя! Изкарахме си много добре, разходката беше прекрасна, лека и приятна, Кръчмата бе ВърхЪТ (особено Боба).
        Злати е неудържим!
        На връщане направих едно непознато ШортКътче (отбеляазано като за АТВ), е оказа се проходимо, но бая страх брах докато мина една рекичка със заледени стръмни брегове и страничен наклон към малко водопадче, Дъщеря ми хич не се притесни. Плами "надзираваше" прехода отзад и само хвалеше Невероятните АТ гуми, а Яро освен като карач, се представи и като Репортер на Годината.
        Замалко да ви пусна точка с координатите на загубеният от него Фотоапарат, но той все пак го откри, което ще ни донесе много прекрасни снимки за в бъдеще.

Коментар

Да ти е честито сефтето! Хубава разходка сте направили.

Днес времето ставаше, ама да не се подаваш навън от джипа. Че бръснеше един леден вятър ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Голямо евала за снимките/добра композиция/моля кажете кръчмата-име или местонахождение/не координати/пък нека е реклама..
            пс.И честито сефте!
            Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Първоначално публикуван от трол Преглед на мнение
              Голямо евала за снимките/добра композиция/моля кажете кръчмата-име или местонахождение/не координати/пък нека е реклама..
              пс.И честито сефте!
              Име не видях на кръчмата, иначе е в Ярема идваики от София (след Ханчето) първата отбивка в ляво на 200 метра в дясно

Коментар

Браво, хубава и като гледам доста студена разходка. Дали мога да попитам Злати защо си трае и не пуска на лични съобщения разходките.
                LZ1VMH

Коментар

Студена и красива разходка.
                  Те т'ва е Баце...

Коментар

От кога са снимките.На 10.02.08г. имаше доста сняг.
                    Прикачени файлове
                    нема да се фалиме оно се види и само се фали

Коментар

Първоначално публикуван от mariolh Преглед на мнение
                      От кога са снимките.На 10.02.08г. имаше доста сняг.
                      Снимките са от 09.02.2008г. - събота.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                        Снимките са от 09.02.2008г. - събота.
                        От платото над Ярлово ли са.
                        Прикачени файлове
                        нема да се фалиме оно се види и само се фали

Коментар

Izvinet za latinicata, no v momenta sam vav Venecuela i gotrvia patepis. Razhodkata stana dosta slucaino, pocti bez predvaritelno ugovariane i zatova ne sme pravili po seriozna organizacia. Blagodaria na vcicki za pozelaniata, Range Rover-a naistina e velikolepen. Poveceto snimki sa ot mesthostta mezdy Zeleznica i selo Plana.
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Ей не се спря бре! Що си остави жипката сиротна та отиде чак до Венецуела.
                            А, и честито за жипката и във форума!

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                              Ей не се спря бре! Що си остави жипката сиротна та отиде чак до Венецуела.
                              А, и честито за жипката и във форума!
                              Kato vidis kakav patepis gotvia za foruma i spisanieto, ste ti padne sapkata. Biah na mestno jeep safari i imam dosta material. A mestnite prirodni cudesa - plazove, planini, mulatki... Ste vidite.
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X