Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предлагам да въведем DEADLINE !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предлагам да въведем DEADLINE !

Предлагам да въвдем нещо като DEADLINE или DEADHOUR, поне при софтразходките, за да можем да участвуваме и повече хора, да се водят семейства, навигаторки и прочее.
    Ето в какво се състои предложението.
    Организатора на разходката, освен обичайните, предварителни данни, като; час на срещата, маршрут, хижи, заслони, барбекюта, очаквани трудности, необходима екипировка и.т.н, да заявява и ЧАС В КОЙТО РАЗХОДКАТА СЕ ПРЕКРАТЯВА И СЕ ТЪРСИ НАЙ-БЛИЗКИЯ АСФАЛТ, независимо докъде се е стигнало.
    Така всеки преценява за себе си, може ли да участвува ,или не.
    Откровенно мен ме смущава все по големият процент нощни снимки в репортажите, поради което се въздържам от ходене.
    Не държа на английския израз, не се сещам в момента за подобен български.
    Моля, да обсъдим подробностите и скритите капани на подобно предложение с по опитните колеги. Благодаря
    Последно редактирано от Nik Nikolov; 27-12-07, 10:33.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

До: Предлагам да въведем DEADLINE !

Количеството снимки по тъмно през този сезон е напълно нормално. Стъмнява се рано, а условията са по-тежки и поради това за маршрут, който иначе е лек и се минава за час - два, може да отиде и цял ден.

Не мисля, че формалното определяне на някакъв краен час ще помогне с нещо.
    Сравнително рядко се случва при еднодневни разходки маршрутът да включва чак толкова дълги участъци по черно, без излизане на асфалт. Често поне по 1-2 пъти се пресича асфалтов път или даже част от маршрута минава по такъв. Така че всеки, който иска да се прибере по-рано, може по собствена преценка да каже "Аз съм до тук", когато види, че времето напредва.

А дори и да няма междинно излизане на асфалт, пак не мисля, че ще има особена полза от предварително договорен краен час. Просто нещата много зависят от конкретната ситуация. И твърде често може да се окаже, че най-близкият асфалт е в края на предвидения машрут а за преминаване на най-краткото разстояние до асфалта са необходими часове отвъд предварително договорения deadline.

Баба ми, лека й пръст, казваше "Път час няма". В гората това е още по-валидно. Един джип, закъсал в някое по-криво място, някое дебело дърво паднало напреки на пътя, повреда на някоя кола - и ето ти го графикът отишъл по дяволите ...

Най-добрият вариант, според мен, е още при обявяването на разходката и преди началото й между участниците да има яснота и съгласие за характера на "мероприятието" и, доколкото е възможно, и за характера и дължината на маршрута.
    Ако е казано, че разходката ще е "софт", то тя трябва да остане такава, за да няма после неприятно изненадани участници, които завършват деня посред нощ, кални до ушите, след като са се влачили (били са влачени) по коловози и дерета и с ужас са слушали чегъртането на клони по боята ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Колегата V93 беше изчерпателен.Ще подкрепя изказа му с пример.На 25-ти бях с Голди и Трола.В 15.00 часа видях асвалт,замислих се че в 17.00 съм на имен ден на баща ми и поех по асвалта към дома.Останалите участници продължиха с прокарването на нови пътища.

Второ:когато става въпрос за софт със семейства и барбекю,може да се уговори предварително маршрута,въпреки че път време няма.По този начин и с оглед на присъствие на повече жени и деца нещата се променят по избор на участниците.
      При харда в повечето случаи маршрута е бегло представен като посока ,като се търсят пътища ,прокарват се нови и разбира се и екстрими за екшънче.
      Аз също бих искал да участвам и в такива семейни разходки.Те носят своето очарование и друг вид приятни мигове и емоции.
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Организатора на разходката, освен обичайните, предварителни данни, като; час на срещата, маршрут, хижи, заслони, барбекюта, очаквани трудности, необходима екипировка и.т.н, да заявява и ЧАС В КОЙТО РАЗХОДКАТА СЕ ПРЕКРАТЯВА И СЕ ТЪРСИ НАЙ-БЛИЗКИЯ АСФАЛТ, независимо докъде се е стигнало.
        Май ще ограничите доста въображението на организатора по тоЯ начин.

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
          Май ще ограничите доста въображението на организатора по тоЯ начин.
          А бе, твойто трудно ще го ограничи нЕкой ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Както каза Чавдар всичко е до разбирателство между участниците. И друго, ако определено си настроен на софт а групата се води от хардаджия който твърди че ще е много лесно - имай едно на ум, щот за него може да е страшна скука, ама за неподготвена машина или неопитен водач може да си е много неприятно. Затова просто си правиш сметката с кого излизаш
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
              ако определено си настроен на софт а групата се води от хардаджия който твърди че ще е много лесно - имай едно на ум, щот за него може да е страшна скука, ама за неподготвена машина или неопитен водач може да си е много неприятно. Затова просто си правиш сметката с кого излизаш
              Това е добър съвет ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Е винаги е имало и обратната страна на медала.

Това което искате е свързано с предварителна организация на мероприятието. При тези разходки не можете да си позволите изненади от рода на паднало дърво или прокопан улей от последния дъжд.
                Съответно нагърбилия се да прави тази разходка трябва да е минал съвсем наскоро по трасето.
                Или да е толкова софт, че да няма смисъл от джип и организация, освен до близката кръчма.
                LZ1VMH

Коментар

Не си съвсем прав ама нейсе Има достатъчно места които са си софт но не са за лек автомобил.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Дима,къде са тези местенца???
                    SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Е, тук около София има достатъчно, предполагам че и около Дупница има.

Коментар

Deadline = краен срок, Ник. ))
                        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                        Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                          Deadline = краен срок, Ник. ))
                          E той точно това е предложил - да се определя краен срок за приключване на разходката.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X