Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

    И другия път ще дойде, ама и ние трябва да се подготвиме ........ и за отсрамяване имаме.....
    [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

    Коментар


    • #17
      До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

      Първоначално публикуван от draganrp Преглед на мнение
      И другия път ще дойде, ама и ние трябва да се подготвиме ........ и за отсрамяване имаме.....

      ааа че за какво дасе подготвяме за дърпане ливее
      boko
      Jeeep---KIA
      https://www.facebook.com/autoboko/

      Коментар


      • #18
        До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

        Здравейте.На първата неофициална сбирка на Заралийте от форума от миналата седмица решихме тази неделя да се поокаляме групово.Цяла седмица тръпна в очакване и ето че денят дойде.В 9ч сбора беше на бензиностанция Окей.Водачът ни за тази седмица беше Жоро Хаджиев,който беше предвидил и маршрута и цялостното протичане на събитието.Очаквахме и Янчо Терзиев да се включи,но в последния момент се разбра че отпада.И така началото беше дадено и под опулените погледи на минувачите строените 11джипа/някои отпаднаха в последния момент-Стефане наистина можеш да съжаляваш ,че само се вози/потеглиха доста грандиозно.



        Скоро подкарахме по черно и...стана леко разминаване.Част от колоната се отцепи по грешна отбивка.Наложи се връщане и един много остър 180 градусов завой,за да поемем по правилния път.

        Още в самото начало на прехода единия от джиповетеЧероки остана без преден мост.Борбата за него а и за екипа беше жестока.Често се налагаше да го изчакваме,а колегата Динко/управляващ най-подготвения автомобил G-класа и единствен от всички в групата притежаващ лебедка/,се превърна в пътна помощ.Не е много приятно да караш такъв подготвен автомобил и да си последен в колоната,като постоянно да влачиш и да дърпаш някого.Искам да му благодаря за винаги навременната помощ към всеки от групата и за търпението което прояви.Между другото Черокито къде с зор,къде с помощ от приятел изкара целия преход ....да не му се надяваш.

        Успяхме само с три/и то уоки-токита/радиостанции да държим групата събрана и да не загубим никой по пътя.Ето тука чакаме да се съберем.

        Помощ от приятел.

        А останалите чинно чакаме групата да се събере.


        От първия сериозен екстрем/точно до с.Змейово/за съжаление нямам снимки,а само клип/след обработка ще пусна целия видеоматериал/,затова в последствие колегите да качват снимки.За по-нататък се погрижих да снимам по "така" моментите.Следващото място по-"така" беше около пресевната на с.Ръжена.Районът беше доста кален и подобни места не липсваха.

        А ето така минаваЧероки само на заден мост през такива места.



        Сбор на групата.........

        А за следващите снимки,дочух че печеля приза за най-качествено и професионално закопавани или....потъване или...не знам......Държа да кажа ,че не беше нарочно .Ако го нямаше Динко ....щяха да ме....чакалите...и т.н.Динко благодаря ти!!!


        След като Жоро не успя да ме издърпа,до него се нареди и Витарата на "Белата".Напъна беше голям,но и Патрола си е голям,че и качествено потънал.Цялото ми затъване обаче беше много професионално .Забележете,че ауспухът ми и въздушния ми филтър са от по-високата страна.Ами....какво да ви кажа.....професионализъм.След няколко безуспешни опита на две Витари едновременно да издърпат Патрола,Г-то се зае и не след дълго /и Мерцедесът не можа да ме издърпа....добре че имаше лебедка/полека полека взех направление назад Ееее ....отнеха ми възможността да мина гьола и на обратно ,но то....пълно щастие няма.

        Даже и наполовина изтеглен Патрола пак не искаше да тръгне сам.Беше е-ти тиняка.Няма Кобри -мобри.Има само лебедка и помощ от приятел.Така или иначе трябваше да се връщаме,защото нататък блатото ставаше по-сериозно.Продължихме по обходен маршрут към Бузовград.


        В един момент заети да гледаме коловозите и локвите,част от групата се отделихме,но след телефонно уточнение заходихме и изчакахме другата група.

        След като се събрахме продължихме към С.Ново Село,където ни очакваха ендураджиите на Жоро на свински купон.

        На Ст.Бани част от групата се отдели,а останалите продължихме към крайната ни дестинация.С влизането си в Ново село се наложи преминаването на едно дере.Някои намериха по-лесен път,но аз нали съм си изследовател,пък и не ме слуша много главата.Намерих един подход към рекичката с доста стръмен бряг отсреща.Хората ми викаха да не правя глупости,защото в групата лебедката си отиде и ако закъсам ще е голям купон,но шило в торба стои ли?Първо слезнах внимателно защото бронята ми почети опря и при внимателно подкарване нагоре.....естествено забуксувах и до там.На високия бряг бяха се събрали,част от групата и две АТВ-та от домакините.Дадох назад и с пълна газ под призивите"гааааз,давай ,още малко и..."Патролът имам чувство че щеше да излети......След малко бях горе и овациите бяха заслужени.За съжаление моят оператор твърдо се запъна и каза,че от цяла разходка един екстрим не е бил в машината,защото се бил отвън за да снима и....каза "сега ша са возя".Та по тая причина нема ни снимки ни клип,ама кво да го правя......не бил се возил Последва и посрещане от хората на Жоро и.....


        .....работата се заформи сериозна.А като завършек на разходката бяхме свидетели и на Хард Офроуд с ....Пежо J5.За съжаление имам само тази снимка,но после във видеото ще разберете за какво става въпрос.

        В заключение мога да кажа само ,че изживяването беше супер,.Маршрутът беше избран много добре.Хареса ми това,че можеха да преминават и съвсем неподготвени джипки, а за който не го слуша главата имаше и достатъчно екстреми.Благодаря на Жоро за това че ни води на първата ни групова разходка,благодаря на Динко за проявеното разбиране и търпение в ролята му на пътна помощ,благодаря на всички които дойдоха/имаше колеги и от Раднево/,и така всичко това стана възможно.Надявам се ,че това няма да е последното ни групово расоткаджийство,а в най-скоро време смятам,че и други колеги ще сме с лебедки и помощта от приятел ще се разпредели и тежестта няма да пада на един човек.Още един път благодаря на всички.Изживяването беше невероятно.
        П.П.И никой да не се скатава пускайте снимки и видео.Поздрави.
        __________________
        Нисан Патрол GR - отговорът на всички въпроси
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

        Коментар


        • #19
          До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

          Ето и малко снимки от мен ! Всъщност на са малко ...


          Събрахме се 11 джипки на ОК бензиностанцията, нали така беше ?


          Покрай баритна мина за Змеево - стар ендуро и джипарски маршрут, на който имахме вече едно обръщане и едно "невинно" отклонение в дерето.


          След първото малко екстримче за загрявка джиповете са в индианска нишка по тясното пътче.


          Тука някъде преди година в снега се обърнахме с Жасмин.


          Отдавна значи джип не беше минавал от тук. Имаше паднали дървета.


          Вериги, брадви влизат в действие.


          Лигавото, разледено току-що качване към Змеево се опъна за известно време, но със засилка всичко си идва на мястото.


          G-то на Динко Макса свърши добра работа днес. Само то беше оборудвано с лебедка.


          Динко крачи горд, доволен от машината си.


          Вече по-горе и мъгла нямаше.


          Последните джипки вече се катерят към гората.


          Ама и сиирджиите не бяха малко де. Глей к'ва тълпа само !


          Тесните пътечки взеха първите жертви, ама така е на "лек" off road.


          И още по-нагоре към "заветния хълм", че едното "Чероки" остана без предно.


          Китно селце с бая цигани е Змеево (да ме извини кмета, че ми е приятел) и наоколо, на където да погледнеш е все Off road.


          Сега пък напред към Ягода, която до скоро държеше ромския рекорд в областта, но всички по-вакли жители вече учат висше в Испания.


          Първоначалният ми план беше да пресечем Тунджа няколко пъти, но той бе осуетен от придошлата река, та ударихме по южния и бряг, където пак на места бе весело.


          Един работи и десет дават акъл - българска ми ти работа !


          Колоната си проправя път през сечище.


          Точно похваляхме G-класата и тя не успя да се събере в тунела, докато всички останали минаха.


          ... пък витарките минаваха от там със 100.


          Който е много палав и непослушен, това му се случва.


          Калта беше като вакуум, дори лебедката на G-то не вършеше работа без осигуровка на джипа.


          Черокито дори само на задно издаяни, ама видя зор на някои места.


          Красива гледка към Стара Планина, само да не бяха тия витари на преден план !


          Спускаме се от едното било към долината на Средногорово.


          Де що има капка вода се снима за респект.


          Вече сме на второто и най-високо било на Срдна гора.


          Мислех, че тук ще има повече сняг, но бяха само остатъци.


          И две ниви имахме с нас. Оправиха се пичовете с трасето без проблем !


          И докато се усетим да викаме и свирим, някои отърваха отбивката, но хубаво, че имахме радиостанции без батерии. Обадихме им се чак когато влязоха в покритие на МТел след 1 км.


          Качване за тренировка.


          Май на лайф изглеждаше по-стръмно ...?!


          Екстримче и пак тая тойота ! Нямаше отърване от нея днес.


          И напред към прасето, за което получихме междувременно скръбна вест, че е изядено !


          Ето го и ранчото на Магарето в Ново село. Слухът за свършилото свиско обаче се оказа силно преувеличен. Скарата вече е пълна с мръвки.


          Ето ме и мен, щастлив в едната ръка с прегоряла мръвка, а в другата с буркан лимонада. Ха, тоя лимон пък какво прави вътре ?!


          Вече е късно и само най-верните клубни членове на Crazy job все още са навъртели празния казан и се чудят с кой да си направят джумбиш ...


          Разбира се, той не закъснява. Стиви Уондър е прикоткан със награда от 100 кинта, да изкара буса си само по Off road от реката до вилната зона. Ето го, Стиви вече е застанал на старт !


          Магарето му е навигатор и се залива от смях. Буса я докара донякъде и не можа да продължи.


          Естествено подбудителите умират от кеф !
          Тогава Магарето зае мястото на Стиви, но по този начин екипажът автоматично се раздели с 50% от сумата.


          ... макар че Магарето като стар Off road-ер изкара буса до първите къщи.


          ... и е много доволен, защото буса не е негов.


          После последваха бъзици: "Не можеш да слезеш от тук, не можеш да се качиш от там."


          Но Марко всичко изпълняваше без проблем.


          ... докато накрая стигнахме до извода, че трябва на Стиви Уондър да му дадем още поне 300 лева, за да си оправи буса след баса, който спечели.


          Гледам и не вярвам на очите си ! Георги Чемширов яде хляб и сол !
          Оказа се, че 90 кг прасе вече е свършило !


          Е, за джипарската група има още две-три кила, ама те нали са гости ?!


          И както уж нямаше месо, по едно време веселбата пак започна наново !


          Ама и кокалите бяха изядени, че кучето на Чемшира се принуди да закуси с дърво.


          Групата "сървайвър".
          ... ама Шарков май вече не е в нея ?!


          И така, че до преди малко.
          Хубава разходка изкарахме днес, потръскахме се, хапнахме, пийнахме...
          ... ама само тия три неща де !
          Другата неделя по график имаме ново прасе. Боже, трябва да се заема сериозно с фитнеса вече !
          Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 25-11-07, 23:15.
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

          http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

          Коментар


          • #20
            До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ


            е те тоя драглив микробус пък се доказа
            Прикачени файлове
            boko
            Jeeep---KIA
            https://www.facebook.com/autoboko/

            Коментар


            • #21
              До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

              Първоначално публикуван от bokostz Преглед на мнение

              е те тоя драглив микробус пък се доказа
              И шофьора му...
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

              Коментар


              • #22
                До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

                Първоначално публикуван от bokostz Преглед на мнение

                е те тоя драглив микробус пък се доказа
                Верно дебееба которника,пьк аз им виках че ко са изпикая на гумите няма да трьгне,па си беха и цьрвулки,ама си беше и шоу........
                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

                Коментар


                • #23
                  До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

                  Браво за чудесната разходка и репортажи.Знаех си ,че щом са замесени провокатори от ,,Crazy Job'' ще е интересно .
                  Ще взема да се примоля на тъщата да ме покани на гости в Ст. З. - нещо се опъва нпоследък.
                  PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                  КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                  0899187766

                  Коментар


                  • #24
                    До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

                    Важното,че си изкарахме хубаво (особенно аз след тази операция ,това беше единственият начин да забравя за болката)
                    Поне тествахме различни модели на джипове как се справят в калта.
                    С нетърпение чакам видеоклиповете
                    Последно редактирано от Marin Stoyanov; 26-11-07, 15:26.
                    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

                    Коментар


                    • #25
                      До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

                      Ето още малко материали!
                      Прикачени файлове

                      Коментар


                      • #26
                        До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

                        Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                        Поне тествахме различни модели на джипове как се справят в калта.
                        С нетърпение чакам видеоклиповете
                        А как предпочитате,да избера отделни клипчета с най,най-моментите или да направя едно цяло филмче от прехода?
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

                        Коментар


                        • #27
                          До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

                          Ти днеска да си беше поизмил колата, бре че да не те барнат......горските
                          [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

                          Коментар


                          • #28
                            До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

                            Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                            Важното,че си изкарахме хубаво (особенно аз след тази операция ,това беше единственият начин да забравя за болката)
                            Поне тествахме различни модели на джипове как се справят в калта.
                            С нетърпение чакам видеоклиповете
                            Вярно бе, изпотрошихме си бивните........
                            [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

                            Коментар


                            • #29
                              До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

                              Даваи едно цяло филче е Любо,да гледаме и да се радваме,да коригираме и грешките,че аз отначало я надцених моита бангия,свидеше ми се раздатката че карах на един мост,ама завоя ме изненада неприятно,подцених го,после пьк щурмувах пьрвото голямо вьзвишение на бьрзи,и само загубата на мощт ме спря,че наново с бавни и се тьи
                              LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

                              Коментар


                              • #30
                                До: СТАРА ЗАГОРА ПЪРВА КАЛ

                                Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                                Даваи едно цяло филче е Любо,да гледаме и да се радваме,да коригираме и грешките,че аз отначало я надцених моита бангия,свидеше ми се раздатката че карах на един мост,ама завоя ме изненада неприятно,подцених го,после пьк щурмувах пьрвото голямо вьзвишение на бьрзи,и само загубата на мощт ме спря,че наново с бавни и се тьи
                                Окей ,но ще се позабавя тогава.
                                NISSAN FOREVER
                                -----------------------------------------------------------------------------
                                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X