Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Офроуд-фото-делегация в Берковския Балкан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Офроуд-фото-делегация в Берковския Балкан

Здравейте!

През изминалия уикенд в Берковския Балкан и особено в района на хижа Ком, имаше много бензинови (и бирени) изпарения. Проведе се мотосъбор, който не ми беше цел за посещение, но случайно ми застана върху запланувания от месец и повече маршрут. Целта беше посрещането на едни форумни симпатяги, които никой не познава... Ето им джиповете:

Да уточня, че Дефендъра и Г-ето са от посрещачите. Не за друго, ами защото не носехме обективи в джиповете. То и да носехме... освен да ги варим на чорба. Жоро също не носеше, но носеше хладилник с ракия и бира, което рязко компенсира липсата на обективи...

Та, както се подразбира, с Иван (hil) се докоснахме до експедицията на Vesur & Co. Част от тях тръгнали седмица по-рано от Варна, по пътя отпадали едни екипажи, присъединявали се други... те ще си разкажат. Достатъчно убих изненадата, но... нека се върнат и пишат. И снимки чакаме! Аз за това избързах, че след техните снимки....

Този район много ми връзва на запознанства с колеги, особено от по-далечни краища на България. Преди няколко години там се запозна с Кольо:

Сега започнах на едро. С по трима-петима наведнъж:

Запознах се и с баща ми, Любашки. В тоя форум се сдобих с много роднини. Брат-близнак имам, от Пловдив- Вени, който е по-голям от мене, а също и от баща ми... Но,... родствените връзки трябва да се уважават. Не знам какво търсим тука, в тревата, на вр, Ком!? Гъби сигурно.....

Тук се събрахме и с други джипки...

Да покажа в какви посоки снимаха гостите, надявайки се, че техните снимки ще са в други теми, раздели, форуми....

Горните снимки са от сина ми. Когато снимаше, още Любо не му беше казал, че му е дядо. После гледА мене, гледА него.... Нищо не каза... Ей ги на софрата:

Лика-прилика са си....

Това местенце е известно като "Втората маса на Злати и ЛРЕ". Показахме го на групата още преди да се качим на вр. Ком, като място за бивак. Техният план беше да продължат след вр. Ком, посока СЗ и да бивакуват в местността Младенин вир, до Дълги дел. Аз съм много доволен, че решиха да се върнат до споменатото местенце. Докато си построиха жилищата...

... битово-кулинарно-санитарните помещения...

.... аз скокнах до Мотосъбора и натоварих още няколко деца (в т.ч. останалата част от моите), които добавихме към децата от делегацията и.... започнаха Игрите... на глада:

Малко по-късно се наядоха и игрите си промениха името. Това за протокола, де...

Посъбрахме и малко дърва за лагерен огън. ВАЖНО: Всички дърва бяха нарязани с триончето от мулти- тула на Любо и насечени от него с неговата брадва. Разбрахме се с Веско да внесем това уточнение, за да е ясно и да не стават грешки в бъдеще!

От друга страна пък, четири мулти-тула, а корковата тапа продължаваше да си седи в бутилката с ракия... неволи разни..

Спирам и оставам в очакване на разкази и снимки! Много съм доволен от срещата, която, макар и краткотрайна, ме зареди с много приятни емоции.
    Лек път и безаварийно до края, момчета!

П.П. Като разбрах програмата на варненската част от групата, края не е близо...

П.П.П. Като доказателство за определението "офроуд":
    При среща с един моторист и въпрос от него "Колко км е от Варна до тука?(х. Ком)", Жоро: "Около 1050..."
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

От: Офроуд-фото-делегация в Берковския Балкан

Надявам се до "втората маса на Злати и ЛРЕ" са пийнали и водица от "чешмата на ЛРЕ"
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Завиждам за приключението

Знаех си, че в събота като ми присветнаха разни мисли да се разходя към х. Ком трябваше да им се доверя. Можеше случайно и аз да зърна делегацията

Коментар

Съвсем случайно ги срещнах над с. Литаково, бях излязъл с брат ми да го светна какво е АТВ и туризма свързан с него, пихме по бира и ние отпрашихме, че се мръкваше. Много приятна компания бяха.
        Grand Vitara 2.5 V6 кармазъ с доста подъл теглич.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
          Надявам се до "втората маса на Злати и ЛРЕ" са пийнали и водица от "чешмата на ЛРЕ"
          Те... вода не пиеха. Аз им занесох, ама ... така си остана. Иначе чешмата беше инспектирана лично от колегата hil...

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
            Те... вода не пиеха. Аз им занесох, ама ... така си остана. Иначе чешмата беше инспектирана лично от колегата hil...
            Сериозни хора, значи... то им личи де
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Забравих да спомена, че по "ядивност" на джиповете, класацията се води от Дефендъра. При такъв богат избор,те тия коне...

...натиснаха ядене само калниците на дефендъра, та Иван им дава хляб, за да спаси джипа....

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                Забравих да спомена, че по "ядивност" на джиповете, класацията се води от Дефендъра. При такъв богат избор,те тия коне...

...натиснаха ядене само калниците на дефендъра, та Иван им дава хляб, за да спаси джипа....
                И те като собствениците си, наблягат на цветните метали

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                  И те като собствениците си, наблягат на цветните метали
                  Хааа-ха-ха! Не са с такива собственици тези. Ние по-скоро бяхме на мнение, че налитат на рециклирана пластмаса, ама...

Коментар

Докладвам.
                    Експедицията приключи успешно. Прибрахме се четвъртък вечер. От тогава, събирам пръснатия фото и видео мат'риал по флашки, таблети, нет, лаптопи, камера и дори навигация. Гармина е затрил траковете, с изключение на последните два дни, баси, за какво му е тая огромна вътрешна памет и 32Гб карта в него - просто недоумявам. Ще събирам частични тракове от логъра, камерата и таблета - частични, щот кой да се сети да пусне, след като е спрял записа. Снимал съм фотки сравнително малко, така става като карам, видеото обаче е непосилно много - хич ме няма в обработките там.

След малко пускам темата в по-горния форум.

Поздрави и благодаря на всички приятели, с които бяхме заедно и ни помогнаха в начинанието. Страхотни сте!
                    Харесвам хората с претенции. В повечето случаи са ужасно забавни.

www.facebook.com/BgOffroadPhotographer

Коментар

И аз се прибрах...,но веднага потеглих по диагонал към другия ъгъл на БГ...Китен, където изкарах няколко невероятни дни в компанията на приятели тук от форума/а и не само/
                      Та започвам да отсявам и оработвам моите кадри, като ще се включа с моята гледна точка и моите снимки към разказа на Весо.Така, че...очаквайте включване...
                      П.П. и по въпроса с водата...Как да пием вода, след като от нея се хваща ръжда...
                      П.П.П.Конете ми близаха и на мен страничния мигач, но когато единия доста грубо се опита вече да захапе и калника/широкага деруга ще си ми е скъп спомен от преживяването...нещо като резка на приклада на пушката/, се наложи да го изгоня ...
                      Иначе кончетата си бяха много приятелски настроени и страшно любопитни.Вряха се в нас , ние си ги галехме и така...
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

И аз разходих УАЗ-а до мотосъбора. ГЕ-то и Дефендера ги видях там и доста им се кефих (особено на размера на суомпърите на Г-то) .
                        Тел. 0889531237

Коментар

Що не се легитимираш? Сега трябва да ходя в Искрец, за да се запознаем....

Коментар

Посъбрахме и малко дърва за лагерен огън. ВАЖНО: Всички дърва бяха нарязани с триончето от мулти- тула на Любо и насечени от него с неговата брадва. Разбрахме се с Веско да внесем това уточнение, за да е ясно и да не стават грешки в бъдеще!
                            Мхм, така беше.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19115568373_ec1319511b_b.jpg
Прегледи:1
Размер:226.4 КБ
ID:5673007
                            Харесвам хората с претенции. В повечето случаи са ужасно забавни.

www.facebook.com/BgOffroadPhotographer

Коментар

Най накрая и аз се завърнах! Фто по късно!
                              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X