Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маршрут София-Етрополе-Тетевенска Рибарица-София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маршрут София-Етрополе-Тетевенска Рибарица-София

Здравейте,

Очертава ми се да се разходя в посока Етрополе и Тетевен другата събота и неделя.

Графикът е горе-долу следния:
    Тръгвам в събота сутринта от София, примерно 7:00.
    Преди обяд трябва да съм в Етрополе - 10:30-11:00 някъде.
    Следобед в Тетевенска Рибарица - 17:00, 17:30.
    Прибирам се в неделя към София - за тази част графики няма.

Разгледах официалните маршрути. Като цяло най-пряко е по магистрала Хемус, Правец и газ към Етрополе. Както го ледам 100-тина км, 2 часа.
    След това Етрополе, Джурово, пак малко по магистралата, Тетевен, Тетевенска Рибарица - сигурно ще са още 2.
    Връщането по обратния път.

Чудя се дали има друг по-живописен маршрут по някой стар път или по черно за част от маршрута или изцяло. Видях, че е имало път от Етрополе към Тетевен, но за него се носят легенди за огромни свлачища, пропаднали ленти и т.н. Проходим ли е?
    Предвид, че се очертава да пътувам сам и няма да има друг джип с мен си търся някой относително лек маршрут, без екстреми
    По GPS има доста червени тракове в тази посока, но предпочитам да мина по проверен маршрут, целта е да стиогна жив, цял и на време

Отворен съм за всякакви предложения.
    Благодаря предварително!
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

От: Маршрут София-Етрополе-Тетевенска Рибарица-София

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    ... Видях, че е имало път от Етрополе към Тетевен, но за него се носят легенди за огромни свлачища, пропаднали ленти и т.н. Проходим ли е?...
    В неделя минах по този път (от Тетевен към Етрополе, през селата Недковци, Черни вит, Ямна, етрополска Рибарица) със сравнително ниска лека кола. Пътят в първата половина до малко след Черни вит е перфектен (прясно ремонтиран), след това (на територията на община Етрополе) до етрополска Рибарица е почти като лунен пейзаж. Има и малко стесняване заради свлачища, но се минава. С джип няма да го усетиш, за лека кола е по-тегаво ако си я пази човек, щото трябва да кара твърде бавно. С една дума карай смело, спрямо камъните по билата на Стара планина е нищо .
    V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Ванка ,пътя от Етрополе към Тетевен го минах с Опел Корса,вярно-служебен

Коментар

Ние миналата седмица бяхме на "Орлова Скала" (с. Лопян) и единия ден се качвахме до Етрополе, ами ... кара се, доста от колите дето минават са леки коли, вярно че караш на 2-3 скорост, че на места чакъл, тук там асфалт, има и тесни участъци дето е трудно разминаването, ама на нас не ни се е налагало да се разминаваме, че движението си е малко.
        Вече Лопян надолу посока Джурово си е прилично, караш си 70-90 км/ч. Към Рибарица не съм минавал по тоя маршрут и не мога да кажа, ама предполагам си е поносимо.

п.п. само за протокола, 2010 пак бяхме там и пак ходихме към Етрополе с една алфа 147, сега бяхме с една хондичка хрв.
        Разлика от тогава и сега не намерих, е с колата една идея по-внимателно че е по-ниска, но нищо плашещо.
        Последно редактирано от mohera; 24-08-13, 08:05.
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от Postman Преглед на мнение
          В неделя минах по този път (от Тетевен към Етрополе, през селата Недковци, Черни вит, Ямна, етрополска Рибарица) със сравнително ниска лека кола. Пътят в първата половина до малко след Черни вит е перфектен (прясно ремонтиран), след това (на територията на община Етрополе) до етрополска Рибарица е почти като лунен пейзаж. Има и малко стесняване заради свлачища, но се минава. С джип няма да го усетиш, за лека кола е по-тегаво ако си я пази човек, щото трябва да кара твърде бавно. С една дума карай смело, спрямо камъните по билата на Стара планина е нищо .
          Абсолютно точно така е, и аз минавах по същия път преди месец със служебна лека кола , само че наобратно - от Етрополската Рибарица до Тетевенската.
          ... to be continued

Коментар

До Етрополе може и през Златица да стигнеш по-интересно е от магистралата ! Прохода се води затворен,но си се ползва от местните!

Коментар

Благодаря за предложенията.

Предвид, че ще пътувам с джипа по всякакъв начин се опитвам да избегна магистралата. Знаете ли дали последната отсечка от "Хемус" при Долни Богров я пуснаха или пак са километрични опашки на излизане?

За момента се очертава отиването да е през Златица и от там към Етрополе през прохода. Ако е отворено при Долни Богров - от там, ако не е - през Нови Хан и Елин Пелин.
              Знам, че е затворен, поради лошо състояние на настилката, което не ме притеснява. Има ли проблем да се мине през него или се дебне за закононарушители?

От Етрополе към Тетевен мисля да мина по маршрута, предложен от Postman - през Рибарица, Ямна, Черни Вит към Тетевен. От Тетевен към Тетевенска Рибарица по царския път.

Прибирането от Рибарица мисля да е през Шипково, Бели Осъм, Камаре, Пирдоп, Златица и към София.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Пусната е отсечката при Богров и няма задръстване А за Златица- Етрополе доколкото знам се ползва постоянно от работещите на Елаците.Не мисля ,че някой следи за спазването на забраната Направо ти завиждам за маршрута !

Коментар

Снощи ровейки по картата намерих още един път - от Стъргел.
                  Ето карта:
                  http://www.offroad-bulgaria.com/atta...1&d=1175251770
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                    Снощи ровейки по картата намерих още един път - от Стъргел.
                    Ето карта:
                    http://www.offroad-bulgaria.com/atta...1&d=1175251770

Този "път" минава през военните и е надлежно затворен на билото на планината! Но черни пътища в района има много. Лично аз бих ти препоръчал ГПС с ОФРМ и да караш по маршрута от картинката - Изключително красиво минаване по билото на Стара Планина с много гледки и сравнително леки черни пътчета, ако няма да ходиш до Етрополе (прекрасно място), от прохода (Кашана) има много красив черен път до Ямна, но от там не съм минавал наскоро и може да има проблеми. Успех!
                    Прикачени файлове

Коментар

Благодаря Алекс!

Имам ГПС с OFRM.
                      Nuvi 660 е. Относително стар, но до сега не ми е изневерявал. Лошото е, че поддържа само една междинна точка по маршрута и не знам как да го убедя да ме прекара по точно този път.
                      Иначе до Етрополе отивам 100%.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Ако ще минаваш през Черни Вит - мини да ми нагледаш имота.......то и аз знам къде е, колкото теб

Коментар

Първоначално публикуван от gogo16 Преглед на мнение
                          Ако ще минаваш през Черни Вит - мини да ми нагледаш имота.......то и аз знам къде е, колкото теб
                          Ами значи каквото видя и ми хареса - твое е!
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                            Този "път" минава през военните и е надлежно затворен на билото на планината! Но черни пътища в района има много. Лично аз бих ти препоръчал ГПС с ОФРМ и да караш по маршрута от картинката - Изключително красиво минаване по билото на Стара Планина с много гледки и сравнително леки черни пътчета, ако няма да ходиш до Етрополе (прекрасно място), от прохода (Кашана) има много красив черен път до Ямна, но от там не съм минавал наскоро и може да има проблеми. Успех!
                            Алекс, този маршрут имаш ли го в някакъв "електрически вариант"?
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Баш това което ти предлагам го нямам, лесно може да се направи по картата, всички пътища са там, но имам няколко стари трака от района. Който прикачам, дано са ти полезни
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X