Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Югозападна България - късче земен рай !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Югозападна България - късче земен рай !

Двудневна пролетна екскурзия в югозападния край на България.
    Лично за мен тази разходка ще остане незабравима, защото вече се убедих защо България е наричана от мнозина земен рай. Такова богато природно разнообразие и благоприятен климат на толкова малко късче от нашата планета е наистина рядкост.

Толкова интересни и различни места има в нашата страна, че вече се съмнявам, че един човешки живот може да стигне, за да бъдат обиколени и посетени. Аз, макар да съм човек вече на средна възраст и да съм обиколил много места в България, продължавам да откривам непознати за мен местности. След такива излети в съзнанието ми винаги изниква един и същ въпрос: Защо не съм ги посетил по-рано?!
    Не забравяйте, никога не е късно.....

Принципно за себе си имам отговор - защото нямах джип и хубав фотоапарат. Защото не бях открил офроуд форума като място за споделяне на такива разходки. Откакто открих тази комбинация всичко се промени. Джипът ми дава възможност да прекосявам големи разтояние без да се съобразявам с теренът и пътищата. Той ми е подвижната къща без която не мога. Джипът като превозно средство ми отвори очите към света и към разходките. Приличният фотоапарат пък ми промени изцяло погледа. Благодарение на това, че фотоапаратите се развиха доста вече е напълно възможно да запечаташ всеки миг като безценен спомен при това доста красив. Сега, търсейки подходящия ракурс към даден обект откривам много интересни места, които не бих открил без фотоапарат. И не на последно място този форум. Споделеният миг е двойно по сладък и удоволствието ипродължава далеч след края на разходката.

Много ще ми е трудно да опиша емоциите си, но искрено ще кажа, че рядко са ме побивали тръпки. А по време на тази разходка силните моменти бяха наистина много.

Това са величествени места пълни изпълнени с природни феномени, изключително красиви места и много национална история.
    Направи ми силно впечатление, че тук животът буквално кипи. Селата са пълни с работливи хора, земите се обработват и почти нищо не пустее. Климатът е изключително благоприятен за всякакви дейности най-приятната от коите е разходката. Пожелавам ви да изпитате същите чувства като моите посещайвайки тези места, ако не сте го направили вече.

Маршрут:
    София -
    Дупница - Благоевград - Симитли -
    Кресна - Сандански - с.Лешница -
    Петрич - с.Първомай - с.Струмешница -
    Самуилова крепост - с.Боровичене - с. Струмешница -
    с.Първомай - с. Кавракирово - с. Михиево - с. Кариалово -
    с. Старчево - Възвишението Кожух - м.Рупите - с.Рибник - с.Лебница -
    с. Струма - Сандански - с. Лиляново - полите на Пирин планина -
    Сандански - с.Ново Делчево - с.Спатово - с. Хотово -
    с. Лозеница - Мелник - панорамни еко пътеки -
    с. Карланово - с. Рожен -
    Роженски манастир -
    София

Това всичко са към 550км в двете посоки, изминати основно по шосе.
    В това число към 10км офроуд и 7-8км пешком.

Маршрутът преминава покрай множество планини, културни и природни забележителности. Благоевград, Сандански и Петрич са по-големите градове напът. Преспиването го направих в Сандански.
    Невъзможно е да се посетят и разгледат в детайли всички места само за два дни. Следващият път бих отделил дори цяла седмица на този впечатляващ район. Останаха непосетени планирани места, които ще искам да зърна.

Както ще се убедите от снимките в Югозападния български край пролетта е разцъфнала с пълна сила. Дневните температури наподобяваха тези на летните месеци, вечерите са прохладни, а утрините студени.
    Пейзажите по това време са пролетно-зимни и са наистина впечатляващи. Свежо зелените низини и снежните високи била - страхотно е!

За мое съжаление ще трябва да публикувам снимките в този разказ в по-малка резолюция от обичайната. Едва подбрах снимки за албума от над 600-те , които запечатах. Дори половината от тях са голямо число и нечий компютър няма да може да ги зареди всичките.
    Въпреки, че се занимавам аматьорски с фотографията и не търся перфектната снимка, а множество такива описващи дадено пътуване и маршрут все пак се старая да снимам правилно и да влагам мисъл преди да натисна спусъка. Голяма част от фотосите са пейзажни и си залужава да се видят в по-голям размер в албума ето тук:
    http://verter.snimka.bg/travel/yugoz...9.30166515.big

Приятно четене и разглеждане!

Витоша планина сутрин, поглед от магистрала Люлин в частта пресичаща планината Голо Бърдо.

Малко параклисче преди Долна Диканя

Поглед от магистралата и към Рила под интересното сутрешно небе.

Цяла зима чакам да дойде пролетта , за да обърна внимание на флората. След цветовете на есента и монотонната зима нямах търпение да напълня обектива с цветове. В този разказ ще се насладите на множество такива. Никога не съм се интересувал от цветове и цветя, но ето че сега ми е трудно да ги подмина.

Утринната роса все още не се бе изпарила

Снежните била на Рила в района около Благоевград

Пътят към Кулата и Гърция, по който слизах на юг е просто образцов. Има само частични неравности, но като цяло и той е част от удоволствието.
    Навлизаме в красивия Кресненски пролом на река Струма.

Почти всичката растителност беше се разлистила и цъфнала.

Времето бе много слънчево и топло. Петък преди обед и пътищата бяха ненатоварени. Истинска наслада.

Река Струма бе много пълноводна. Мътните й води огласяваха пролома заедно с обилния мирис на влага.

Тези дървета бяха редовен спътник около пътя след Кресна. Много красиво цъфтят.

Люлякът също е цъфнал

Ето и красивият Сандански, а зад него величественият Пирин. Него момент все още не знаех, че вечерта ще преспим тук. Планирах да е в Мелник, но времето не стигна да стигна до там този ден.

Веднага след изхода на Сандански вляво има отбивка за село Лещница. Прочетох в интернет, че било живописно селце, а и търсех по-високо място да снимам Сандански. От селото се върнах с колекция лалета в двора пред двора на една баба.

Навръщане още един поглед към Сандански. Много ми допадна този град.

Пирински прелести. особена слабост са ми върховете и не пропускам да ги снимам.
    Роден съм в град Карлово под Стара планина и явно затова се вълнувам толкова щом зърна върхове.
    Зареждат ме сякаш с енергия.

Прекият път от сандански до Петрич бе затворен за ремонт, така че минах по заобиколния. Още по добре! Повече километри, повече снимки, повече удоволствие.
    Пътят към Петрич бе наслада за очите!

Лозята бяха сред най-често срещаните полета.

Планина Беласица - граничната ни с Гърция и Македония.
    Много красив исполин.

Този връх би трябвало да е първенецът - връх Радомир, който е над 2000 метра.

Напазарувахме си в Петрич малко храна. Влезнахме в една известна хранителна верига, която е популярна и в София. Тук, обаче продуктите са доста по-евтини, а някои са същите. Нямах време да разгледам Петрич, защото бързах да стигна най-далечната си точка - Самуиловата крепост. Не се съмнявам, обаче че Петрич също е много приятен за посещение град.

Някъде след село Първомай трафикът съвсем изчезна. Пътувахме към границата ни с Македония и същевременно най югозападна точка на страната ни. Тук тече река Струмешница, която бе също доста пълноводна и дори бе напуснала корито си.

Топло, цветно и много много красиво.

Стигнахме до останките от Самуиловата крепост.
    Това е паркът преди да пресечете по солиден метален мост реката и да стъпите на това историческо място.

Ще копирам една извадка от интернет:
    Самуилова крепост e името на средновековна крепост, разположена между планините Беласица и Огражден в т.нар. Ключка клисура. Намира се на невисок хълм на десния бряг на река Струмешница, на 5 километра северно от село Ключ. Построена е вероятно в периода 1009-1013 година по време на управлението на цар Самуил.
    Укрепителните съоръжения се простират в протежение на повече от 8 километра. Самата крепост, известна по-късно като Самуилова крепост е само част от тази отбранителна система.
    Тя е изградена върху основите на тракийско и раннобългарско славянско селище. Върху хълма цар Самуил построява землено укрепление, защитено от три вала и два рова, концентрично разположени. Първият вътрешен вал има сложна конструкция с ядро от камъни и пръст и скара от дървени греди. Гребенът на вала е завършвал с широка стена, изградена от ломени камъни, споени с кал. Върху най-високата част на хълма са открити правоъгълни каменни основи на дървена наблюдателна и отбранителна кула, конструктивно свързана с каменната стена. Останалите два вала имат единна структура на насипа си. Разположението на Самуилова крепост позволява да се контролира цялата клисура и да се използва като команден военно-стратегически пункт на всички сектори на отбранителната система.
    Крепостта се свързва с ослепяването на българските войни по времето на цар Самуил. В околностите на крепостта през лятото на 1014 година се е състояла историческата Беласишка битка, в която българските войски са предвождани от цар Самуил. Войските на византийския император Василий II разгромяват българската армия и пленяват много войници. Цар Самуил и неговото обкръжение успяват да се спасят. След края на битката византийския император ослепява 14-хилядната пленена българска армия, като на всеки сто души оставя по един едноок водач.
    За наше съжаление това е тъжна страница от нашата велика история.
    Поклон пред тези славни българи!

Всичко това ще научите от гида, който стои на входа на крепостта, останките на която са твърде малко.
    Голяма и запазена Самуилова крепост се намира в Охрид (Македония)

От възвишението се вижда много добре цялата клисура.
    Това е посока Петрич

Това е една от землянките в които са живеели войниците. Само тя е отворена, за да се добие представа.

Паметникът на мястото на наблюдателницата, чийто основи още стоят

От терасата на паметникът посока Македония. Последният снежен връх на Беласица е връх Тумба, на чието било се срещат три граници: нашата, гръцката и македонската.

Тръгвам обратно.
    Отново поглед към връх Радомир. Отдругата страна е Гърция.

Навръщане минавайки през село Струмешница хванах една отбивка към село Боровичене, което се намира в планината Огражден.
    исках да погледна по отвисоко.

Склоновете покрай които бивеше пътят нагоре бяха осеяни с тези странно изглжедащи дървета. Не съм сигурен, но мисля са черници. Предполагам хората им позлват клоните за храна на животните и затова зиглеждат така "космати"
    Поглед от планина Огражден към Беласица.

Тук на високото е село Боровичене. Има и по-високо разположени села.

Спускам се обратно, преминаваме първомай и хващам наляво напът за местността Рупите. Пътят минава през доста села. навсякъде кипи неумолим труд и всички са на полето.
    Това възвишение се нарича Кожух

Кожух е възвишение високо 281 метра, което е разположено в Санданско-Петричката котловина. Издига се на близо 200 м. над съвременното корито на река Струма. Възвишението представлява остатък от стар вулканичен конус, който не е активен от близо 1 милион години. Той е прорязан от север на юг от река Струма, като край коритото ѝ има извори на топла минерална вода. Източните му склонове се спускат стръмно към речното легло. Възвишението е изградено от вулканични скали.
    Точно, където е бил кратерът на вулкана сега лежи известната местност Рупите. Тук е храм паметника построен с помощта на баба Ванга - Света Петка. Рупите са известни с лечебните си минерални извори с температура 75°C .
    освен всичко това тук е един пракрасно устроен и поддържан парк. Бе ми изключително приятно да се разходя из него.
    [IMG]лечебните си минерални извори с температура 74°C и с дебит до 35 л/сек[/IMG]

Тук може да видите много екзотични растения, като например тази гора от бамбук

Красиви мостчета, чешми, кладенци и градини

И тази уникална чешма с два чучура. От левия тече топла вода, а от десния студена

Край на 1-ва част
    Последно редактирано от verter; 14-04-13, 22:14.
    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

От: Югозападна България - късче земен рай !

Все още сме в местността Рупите. Искаше ми се да разполагам с времето на цял ден само тук.

Ето ги и изворите. 75 градусова вода извира от недрата. Наистина не се пипа.

Паметникът - Кръстът.
    Огромен кръст полулегнал на възвишението Кожух в стъпаловидна форма.

Съседното възвишение - връх Пчелина

Напуснахме Рупите, защото вече бе късен следобед. Трябваше да стигна по светло в Сандански, където да намерим място за пренощуване.
    Преминах пак по различен път и покрай други села.
    Ниските части на Огражден планина в алпийско зелена премяна.

Вир непосредствено до коритото на река Струма, в близост до едноименното село. В далечината Сандаснки.

Струма навлиза в разширение и успокоява темпото си.

Струма и планината Огражден

Бързо си намерих място за пренощуване, а слънцето не бе залязло още.
    За джипа почивка няма и тръгвам нагоре покрай реката Санданска Бистрица издваща от дълбините на Пирин

Покарах известно време нагоре към планината по асфалта. Стигнах до едно село, където видях черен път да изкачва близкия хълм. Питах местните дали ще сляза пак в сандански и те потвърдиха.
    Пътят беше изненадващо нелек.Много камъни и страхотна ерозия.
    Бавно, бавно стигнах до билната част минавайки през няколко краварника и изоставени постройки.
    Слънцето се гласеше за залез.

Ето го града в далечината.

Много красиви кадри се получиха на залез слънце. Пиринските върхове просто спират дъха.

Слънцето залязва над Огражден

Нощен Сандански е не по-малко красив. Страхотен град на страхотно място.

Лека нощ, Добро утро....

Стягам багажа в ранни съботни зори и потегляме напред по планирания маршрут.
    Сандански малко след изгрев

Карам към Мелник. Минавам през много села. Хората отдавна работят, а по полетата още са мокри от роса

Село Лозеница, ако не бъркам.

Мелник. Не бях идвал преди тук. Неповторим град. Всъщност това е най-малкият български град.
    Има неповторимо излъчване сред всички тези пирамиди наоколо.
    Не предполагах и че ще ми трябват 3-4 часа да обходя района. И пак са малко!
    Останаха много места, които не разгледах. Ще има и за друг път.

Небето пък беше като по поръчка. Станаха направо картички.

Реката през града е само по време на дъждовете или веднага след тях. Има голямо корито и вероятно става буйна. Сега нямаше никаква вода.

Ще черпя отново виртуално: виенско кафенце и шейк

Първоначално планирах след Мелник и Роженския манастир да прекося по прохода през Пирин и да слезна в Гоце Делчев. Да се кача до връх Ореляк и телевизионната кула и привечер да разгледам две старинни села. Вечерта да се прибера през Банско.
    Затова бързах, но по обяд разбрах, че няма да го бъде с този мерак и ще трябва още един ден. Затова пък отделих повече време на красотите в района. А те са наистина много и неверотни!

След кафе паузата тръгвам на път. Път и то какъв. 2-3 часа не съм спрял да ходя и то доста бързо. Вир водица бях, но заснех почти всичко, което исках.

Прекосих Мелник и подхванах един широк нов път нагоре в планината. Отведе ме до този нов параклис или църква. Все още в строеж.

Зарадвах се като видях, че нагоре тръгва еко пътечка.
    Хей, хора, тази пътечка си е направо екстремна на моменти. Не тръгвайте по нея с деца или възрастни и хора със страх от високо.
    Навсякъде са изпопадали парапетите и дори самата пътека се е свлякла на доста места. на места е страшно високо и отвесно. То целият район на пирамидите е много опасен. Полянка и изведнъж от раз пропаст, напълно отвесна.
    Много силно усещане примесено освен с екстаз, а и със страх в най-чистата му форма.

Но, като изключим няколкото срутени участъци пътеката е неверотно пътешествие в горския свят. Всичко е цъфнало и ухае приятно, въздухът е много свеж, топло е, но не горещо. Гледките по пътеката наистина си заслужават рисковете.
    Всъщност тази пътека се оказа, че стига до Роженския манастир. Минава през чудния свят на пропасти и пирамиди.

Мелник бързо остава зад гърба. Подпалил съм крачкомобила здраво.

Излизам нависоко. Пирамида, а отзад се вижда снежния връх Ореляк в Южен Пирин.

Долината под мен, а отзад е планината Славянка

Тук тръпки ме побиваха по гърба. Гъдел от гледките!!!

Ей така изкачаш над пропаст. Без никакво предупреждение!

На пътя ми имаше костенурка. Пътечката е много тясна на места. Лятото сигурно има доста змии тук, така че внимавайте някой от уплах да не скочи в някоя пропаст. Предположих, че пътеката слиза към Роженския манастир, но там исках да отида с джипа. Връщам се.

Исках да се кача и там горе и да снимам отвисоко Мелник.

Една от най-известните мелнишки къщи.

Покрай тази църква тръгва друга пътека нагоре. Местните ще ви опътят.

Качвам се бързо на най-високото място над града. Всъчщност стоя на голямо възвишение, което като изключим пътеката по която се качих е непристъпно. 100 метрови пропасти отвсякъде. Тук горе има останки от стара крепост - Деспот Слав.
    оставих я за следващия път. Тук горе се ходи до две старинни църкви, които са на двата противоположни ъгъла на това възвишение.
    Това е гледката отзад

Това е едната старинна църква - Свети Никола

И от нея по една едвам забележима пътечка стигам до желаната позиция.

Стоя на няколко крачки от ръба.

Оттук стига толкова. Тръгвам към другия край.

Красиво.....
    Върховете на Пирин. Зелените тепета са покрива на огромно възвишение като това, на което стоя. Отвсякъде е само пропасти и вероятно може да не се стига до горе. Достъпно само за птици на насекоми.

Снежните била на Славянка

Зелена джунгла

Край на 2-ра част.
    Последно редактирано от verter; 14-04-13, 22:26.
    0888/00-55-37

Коментар

Красота!
      Благодаря за споделянето!
      Чакам продължението!
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Благодаря за споделеното! Чудесни снимки. Припомних си някои от тези места, които за последно обиколих преди 2 години. Дано си отишъл и на Стобските пирамиди до Мелник - интересен природен феномен, прекрасно място за снимки и подходящ сезон.

Коментар

Другият край на възвишението. Пак старинно свещенно място. Тази страна от която е направена снимката е единствената достъпна. Трите други са пропасти.

Ето такива. Не разбирам така на ръба ли е строена оградата или преди векове просто пропастта не е била толкова близо.

Оттук се вижда другият ръб отреща, където снимах по-рано.

Напускаме малко след обед Мелник и подхващам през поредното интересно дефиле към село Рожен.

Пътят преминава през село Карланово. Тук буйна река пресича селото и се спуска впечатляващо под огромна скална планина, като тези които снимах досега.
          Тук има ханче със страхотна кухна. Всичко е в обилни количества и много вкусно. Няма да казвам име, но като излизате от селото посока Рожен точно накрая има спускане надясно по асфалт. Точно тук реката пресича през селото. Ще намерите ханчето лесно, защото пътят е без изход, точно до реката.

Типичните за целия район винарски изби - пещери в самата скала. Точно до тази се стига по мсота над реката.
          Над главата ти има 50-60 метрова отвесна грамада.

Село Рожен

Пътят към Роженския манастир бил затрупан от свлачище и долу на площада в селото беше стълкновение от автомобили и туристи. Не всеки може да се изкачи по стръмната пътека към манастира, който е на 20-30 минути пеш нагоре. Едвам намерих място за джипа.
          На билото преди манастира.

Върховете на Славянка. Този вляво би трябвало да е Гоцев връх, а десният - Шабран. И двата са по около и над 2200 метра.

Истински красавци

Отзад връх Ореляк в Пирин. Вижда се и телевизионната кула.

Църква преди самия манастир. Мисля, че тук е лобното място на Яне Сандански. Поне така видях на картата като се прибрах. На място просто преминах без да спирам.

Роженският манастир.

Зърнах на хълма над мен GSM антена. Това означаваше, че има път до нея. Върнах се за джипа и тръгнах бавно по шосето назад да го търся.
          На един завой го открих. Вижда се само като се връщаш от Рожен, но на отиване не можеда го видиш.

Манастира отвисоко

Качих се на връх Илия, точно над антената. Пак от няколко страни е само свлачища и пропасти. Луди места!
          Поглед на запад към Огражден планина.

Поглед на изток - връх Ореляк (Пирин)

Поглед на юг - може би най-сниманият дъб.
          До него се стига по тясна пътека, а отвсякъде са пропасти. На снимката се вижда човек точно до дървото.

Тук съм на ръба на проспаста. Тревички, тревички и хоп.....

Това са зелените тепета над Мелник. които снимах по-рано над самия град

Село Рожен ниско долу.

При дъба има вече доста хора

манастира

Гоцев връх

и съседа му Шабран
          (дано не ги бъркам, но това са най-високите върхове в Славянка според картата и това което виждам)

От тук (връх Свети Илия) се вижда дори Петрич

От двете страни на билото има полянки и дребни храсти и дървета. Пропасти.....
          и такива приятни изненади.

Ходя си аз и зиведнъж се натъквам на макет на църква. изработен от камък, стабилно закрепен в трапчинка оградена с камън. Стои скрит в дупка и не се вижда докато не стигнеш до него.
          Това е Свети Георги. Има си вратичка и вътре икони.

Красоти, благодарение на ниско светещето с мека светлина следобедно слънце и няколкото плътни облаци за констраст.

Дори дъбът на ръба изглежда по красив на таква светлина. Ето защо професионалните фотографи снимат само сутрин и късен следобяд, когато светлината е много по-подходяща и благоприятна. Светлосенките допълнително откроявят обекта.

Ето и по-добър поглед върху Роженския манастир. Почти 3D

И Мелник се вижда.

"Горящи" пирамиди

Край на 3-та част
          0888/00-55-37

Коментар

Мерси за споделянето и страхотните снимки!!
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ха, Дежа Вю......
              отдругата страна на моя връх се натъквам на същото малко макетче в същата дупка като първото
              Този път се казва Свети Илия.

Вляво, ако се загледате в снимката, в ниша в планината пак има населено място.

Тераса без парапет

Време да си тръгваме. Естествено, че ще е бавно

Даже си намерих с кой да си говорим за джипки в Мелник. Собственикът на едно заведение е фен.

Последна почивка край Струма

Пирин по залез

Извинявам се, ако има правописни грешки. Нямам време да прегледам и поправя всичко преди да се заключи мнението за редакция.
              Поздрави!
              0888/00-55-37

Коментар

Спиращи дъха кадри.... Невероятна зеленина, невероятни цветове, и не само това разбира се.... Благодаря ти за споделянето!
                -B

Коментар

Браво , Владо! След някой такъв разказ почвам и аз да обикалям, но... ти си ловец, човече! Ловуваш картини! И имаш голяма слука!
                  Поздрави и благодаря!
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Verter, благодаря за възторжения фотопис. Ти имаш душа на поет. Ходил съм стотици пъти в тази част на България, но малко от нещата съм виждал „с твоите очи". Особено от как унищожиха дивия пейзаж на Рупите, даже не ми се ходи там.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Добре де,в Рожен беше оставил джипа.Като се върна не видя ли бележката на чистачката с моя телефон?Пих кафе в хотела на центъра но така и не се обади,па и не съм видял кога си изчезнал.

Коментар

Благодаря!
                        Сега разбирам що не звънна, ама нищо следващият път ще се видим

Поздрави!
                        п.п. Влади, ако имаш желание може да се поразходим по Родопи, Вицерица, Доспат и околностите има какво да се види, само да се постопли още малко :beer:

Коментар

Хареса ти нашия край А на Роженския манастир е гроба на Яне Сандански , а лобното му място е по пътя за Попови ливади към Гоце Делчев. За ориентир на тази твоя снимка се намира в дясно Натиснете снимката за да я уголемите

Име:030167172.jpg
Прегледи:1
Размер:262.2 КБ
ID:5472159 , а на тази е имението на убития Емил Кюлев. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:030167182.jpg
Прегледи:1
Размер:250.1 КБ
ID:5472163
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Вляво, ако се загледате в снимката, в ниша в планината пак има населено място.

Това населено място е Кърланово,селото където сте яли,механата до реката.Ако беше погледнал по в дясно ,точно над сипеите щеше да видиш един параклис,св.Илия,няма такова място.Там е и гроба на Тодор Александров.

Днес ми докладваха ,че джипа ти е бил два завоя по надолу от този на снимката.Ама пак празен.Нещо си се катерил в лево по дерето.

Коментар

aldr, благодаря за поясненията.
                              За къщата на Кюлев знаех

GVT, бележка не съм намирал, не е имало такава, защото няма как да не я видя с това малко предно стъкло.
                              На паркинга в Рожен през цялото време джипът бе с отворени стъкла, защото майка ми бе в него.
                              Да не си го сбъркал и да си оставил бележка на друг?

А по пътя спирах доста често и разглеждах разни неща. Тук след завоя си спомням, че бях нейде из гората. Даже едната снимка на пътя отвисоко я направих от това място.
                              Имаше някакво тясно пътче отстрани и реших да го проследя и да видя дали не води до нещо интересно. Оказа се, че води само до една поляна. Може и да е имал продължение, но не го видях. Гледка също нямаше.
                              0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X