Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за спешна помощ къде да закарам един XC90

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за спешна помощ къде да закарам един XC90

Здравейте,
    Очаквам скоро да тествам един ХС90 V8, изпълнение спорт (разбирайте с 19" джанти само за асфалт). Живот и здраве ще бъде в мен един работен ден. Първоначалната ми идея е да отскоча до Трявна (пътя до там е много подходящ за тестове - има от магистрала до остри завои). Мисълта ми е дали можета да ми препоръчате къде мога да се отклоня на един лек преход извън асфалтовите пътища. Ще бъда честен относно подготовката ми - няма такава . В най-добрия слу4аи схте се сдобия с един GPS, колкото до способностите ми да карам off-road - не съм много зелен. Истинския въпрос е дали някой може да ми каже някакви по-точни координати на местности за не много тежки изживявания, по възможност с рекика, за да можем да направим и добнри снимки на колата. Ако няма време за това съм отворен за предложения някъде около София (по възможност с кал).
    Георги Гатев

До: Молба за спешна помощ къде да закарам един XC90

Не чупи колата
    Навсякъде може да се намери място за "тестване", но когато си сам (една кола), с неподходящи гуми и колата е непозната, те съветвам да не се отделяш много от асфалта, навсякъде дори по хубави черни пътища (особено непознати) може да има "засади", а удар отдолу в камък на това возило може да излезне МНОГО пари, същото се отнася за сасядане на 2тонна машина в коловоз - трудно вадене с щети
    А Трявна е прекрасно място да се поразходиш - отиди "При Майстора" (навсякъде има табели в центъра) Горещо го препоръчвам

Успех

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Не чупи колата
      Навсякъде може да се намери място за "тестване", но когато си сам (една кола), с неподходящи гуми и колата е непозната, те съветвам да не се отделяш много от асфалта, навсякъде дори по хубави черни пътища (особено непознати) може да има "засади", а удар отдолу в камък на това возило може да излезне МНОГО пари, същото се отнася за сасядане на 2тонна машина в коловоз - трудно вадене с щети
      А Трявна е прекрасно място да се поразходиш - отиди "При Майстора" (навсякъде има табели в центъра) Горещо го препоръчвам

Успех
      Мерси много за отговора. Аз бях много впечатлен от тези снимки (на Явор), но съм доста притеснен от последващите снимки. Това звучи много добре, но нямам идея откъде да се мине и как.

М/у другото най-вероятно може би ще имам едно-две свободни места и съм отворен за специалист-навигатор. Аз поемам разходите по транспорта, защо не и един обяд в "При майстора".
      Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
        Здравейте,
        Очаквам скоро да тествам един ХС90 V8, изпълнение спорт (разбирайте с 19" джанти само за асфалт). Живот и здраве ще бъде в мен един работен ден. Първоначалната ми идея е да отскоча до Трявна (пътя до там е много подходящ за тестове - има от магистрала до остри завои). Мисълта ми е дали можета да ми препоръчате къде мога да се отклоня на един лек преход извън асфалтовите пътища. Ще бъда честен относно подготовката ми - няма такава . В най-добрия слу4аи схте се сдобия с един GPS, колкото до способностите ми да карам off-road - не съм много зелен. Истинския въпрос е дали някой може да ми каже някакви по-точни координати на местности за не много тежки изживявания, по възможност с рекика, за да можем да направим и добнри снимки на колата. Ако няма време за това съм отворен за предложения някъде около София (по възможност с кал).

Колега, Алекс ти е дал добър съвет. Кола с "джанти деветнайски само за асфалт" е най-добре да се кара по асфалт, за да няма после "тежки изживявания".

В рекички наистина могат да се направят ефектни кадри с разплискана вода, но в рекички също така се затъва, а на места се намират и "хубави" камъни ...

В момента около София местата, където е останала кал, са доста дефицитни, но все пак се намират. Само че изглеждат горе-долу така ...

и дори на сериозни джипки в тях може да се случи това ...

Т.е. не са място, където бих препоръчал вкарване на коли с гуми за асфалт. И да има кой да ви извади, то ще трябва да е само след подписване на декларация от Ваша страна, че няма да имате претенции за евентуално нанесени щети ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
          Здравейте,
          Колега , тая машина не е много за офрод , така че квито и гуми да сложиш....
          Лекичко по сухи черни пътища и това е.
          Тя всъщност бавни има ли ??Що си мисля че няма бавни тоя модел.Мисля че и купето е самоносещо , та като закъсаш и те дръпнат по-сериозно да не стане беля.
          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
          Суперскан България www.decbg.com
          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

за ефектна снимка може да отидеш тук
            За ефектни снимки до и във вода - още 15-ина км на север /Болата-Калиакра/
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

V93: Чудех се кой ще повдигне върпоса за грешката ми , но това се случва като пишеш в просъница. Както и да е, балгодаря ви много на всички за помощта, оказа се, че от Мото пфое са продали колата и ще регистрират нова чак след 2-3 седмици, така че това отпада . Пък и аз се замислих, че зимата може би е по-подходящо време за тест на конкретно този автомобил, та може да го отложа за тогава . Още веднъж мерси много.
              Георги Гатев

Коментар

Тази машина НЕ СТАВА дори за елементарен офроъд, да не говорим за по-сложен. Приятел си купи такова чисто ново преди няколко години, само че беше L6 битурбо. Решил да го пробва и излязъл до една рекичка на едно плажче, което било не повече от 100 квадратни метра. И до там. Просто не тръгва - тракшън системата усеща че предните гуми приплъзват и ги спира на по четвърт оборот докато се закопаят, а за да се включи поне някак задния мост си трябват обороти на предния. Така си и потънал там с предните. Дечица си играят около него, цамбуркат из водата, а той запретнал ръкавите на костюма, преметнал вратовръзката през рамо и на колене в пясъка рие с ръце отдолу... Обаче файда никаква. Та изтупал той колената, изсипал пясъка от обувките и се разходил до близкото село, където намерил някакъв човек с праисторически Нисан Патрул. След като го извадили приятелчето върна злополучното возило в Мото Пфое след само една седмица каране, като му го изкупиха обратно, при което загуби над 10 хиляди евра. С останалите пари си купи Гранд Чероки 4.7 Куадра ДрайвІІ, което тутакси закарал на същото място. Преорал го няколко пъти напред-назад и заспал вечерта вкъщи доволен...Та така, имайте впредвид, това даже не е по-височка кола, това е НИЩО ПОДОБНО, най-добрия начин да се прецакаш БЕЗОПАСНО (нали такива са Волвата) моментално като излезеш от пътя.
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                  С останалите пари си купи Гранд Чероки 4.7 Куадра ДрайвІІ, което тутакси закарал на същото място. Преорал го няколко пъти напред-назад и заспал вечерта вкъщи доволен...
                  ... to be continued

Коментар

... С останалите пари си купи Гранд Чероки 4.7 Куадра ДрайвІІ, ...
                    никога не съм си и помислял, че може да си купи нещо друго... аз даже се чудя другите марки за какво ги произвеждат...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Това дето го казваш за волвото може и така да е било , бащами има такова самоче дизел, и сме го пробвали, в един мучорляк, извади уазката с която ходим на лов, а това че си има други дефекти си е съвсем отделен вапрос. Изказвам собствено мнение, от видяното от мен, не защитавам нито модела нито марката или това че колата е наша.
                      I got 5 on it

Коментар

Тази машина НЕ СТАВА дори за елементарен офроъд, да не говорим за по-сложен. Приятел си купи такова чисто ново преди няколко години, само че беше L6 битурбо. Решил да го пробва и излязъл до една рекичка на едно плажче, което било не повече от 100 квадратни метра. И до там. Просто не тръгва - тракшън системата усеща че предните гуми приплъзват и ги спира на по четвърт оборот докато се закопаят, а за да се включи поне някак задния мост си трябват обороти на предния. Така си и потънал там с предните. Дечица си играят около него, цамбуркат из водата, а той запретнал ръкавите на костюма, преметнал вратовръзката през рамо и на колене в пясъка рие с ръце отдолу... Обаче файда никаква. Та изтупал той колената, изсипал пясъка от обувките и се разходил до близкото село, където намерил някакъв човек с праисторически Нисан Патрул. След като го извадили приятелчето върна злополучното возило в Мото Пфое след само една седмица каране, като му го изкупиха обратно, при което загуби над 10 хиляди евра. С останалите пари си купи Гранд Чероки 4.7 Куадра ДрайвІІ, което тутакси закарал на същото място. Преорал го няколко пъти напред-назад и заспал вечерта вкъщи доволен...Та така, имайте впредвид, това даже не е по-височка кола, това е НИЩО ПОДОБНО, най-добрия начин да се прецакаш БЕЗОПАСНО (нали такива са Волвата) моментално като излезеш от пътя.
                        Дима това като приказка бе друже!! остана само..и заживял дълги дълги години щасливо!!
                        Много е готино!!
                        Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          никога не съм си и помислял, че може да си купи нещо друго... аз даже се чудя другите марки за какво ги произвеждат...
                          Щото Тедо, след случката човека взе да пита преди да си купи и едно птиченце му прошепнало на ушенце
                          Забравих да кажа, човека е руски гражданин, служител в търговското представителство, за мое съжаление си замина за Русия.
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X