Обява

Свий
Няма добавени обяви.

През три планини до връх Голям Дебелец (Верила)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• През три планини до връх Голям Дебелец (Верила)

Зимна разходка през Люлин, Витоша и Верила планина

Маршрут:
    София -
    м. Бонсови поляни - прекосяване по черно на Люлин планина -
    с.Драгичево -яз.Студена - полите на Витоша планина -
    по черно до с. Чуйпетлово - по черно до с.Ярлово - качване
    по черно до с.Яребковица във Верила планина - вр. Голям дебелец -
    с. Ярлово - по черно до Ярема (нощен офроуд) -
    София

По моя километраж това са около 150км. По черно от тях са поне 60км, ако не и повече.

Връх Голям Дебелец е най-високият връх във Верила планина. Извисява се
    точно между планините гиганти Витоша и Рила и предоставя впечатляващи
    гледки към тях от непосредствена близост. Даже си мисля, че вече
    предпочитам да посещавам с цел красиви панорами по-ниски върхове гледащи
    високи такива, а не обратното.

Нямах търпение да го посетя, тъй като Верила планина не я познавам, както и
    половината път до там. Това всичко допълнително увеличава удоволствието,
    защото не знаеш какво да очакваш. Всеки завой, всеки хълм или гледка са
    интересни и изненадващи

Бяхме цяла група джипки и пътешественици

Времето рано сутринта в този зимен неделен ден, точно преди Бъдни вечер
    въобще не изглеждаше обнадеждаващо. Ниска и плътна облачност, леко мъгливо, студено...
    Прогнозата да се оправи и специално в планините да е слънчево както
    обикновено дълбоко ме съмняваше предвид липсата на каквито и да е изгледи.

Люлин планина ни посрещна снежна и с отрупана със замръзнал сняг гора.

На билото пък ни чакаше мъглата. Погълна ни безжалостно. Не се виждаше на повече от 20 метра нищо.

От Драгичево потеглихме към язовир Студена по асфалт и стигнахме края му, след около 5км. Тук започвахме маршрута си по черно в ниските части на
    Витоша, като тръгнахме по пътя към село Чуйпетлово.

Красив и в по-високото дори панорамен път, но ако нямаше мъгла. Многото разклонения малко ме
    объркаха в началото, защото не съм карал по него, а както обикновено поразгледах малко карти и получих напътствия от други колеги във форума,
    кой път да изберем. Благодаря още веднъж, намерих всичко с минимално объркване и чудене.

Витоша откъм южния си скат и ниските си части, където пътувахме и ние не бе обилно снежна, но напълно достатъчно за зимно настроение.

Карахме в хубава борова гора редуваща се постоянно с широколистна, а там мъглата нямаше достъп.

Бавно, бавно, на почивки за снимки и уплътняване на групата се движехме напред.
    Някъде на средата на височината започна леко да синее небето и да пробива слънце.
    Много приятно е да видиш това и макар и да беше още мъгливо в далечината имаше шанс да изкочим над нея.

Тук вече на височина от 1200 метра , слънцето разкара мъглата и се

появиха първите панорами. Едни от любимите ми - кристално ясно снежни

върхове над мъглив хоризонт.

Е, да, тук още не бяха напълно кристални, защото бяхме точно на предела на мъглата, но впоследствия станаха просто перфектни.
    Това иглолистно с този си цвят изпъкваше страхотно.

Тези върхове са точно над хижа Кумата, която е над местността Офелиите, там където преди две седмици потъвахме до кръста в сняг.

С набирането на височина и снежната покривка растеше, като дори запона да опира по диференциалите, но пък се караше лесно, заради наличните снежни коловози.

Нямах възможност както обикновено да слизам и снимам всичко, заради групата , но такива красоти не мога да пропусна.

Сега вече върховете на Рила се изчистиха напълно.

Две планини една върху друга. Отгоре Рила, отдолу прозира Верила

Снежец...и отново разни живописни силуети

Пътят качва изненадващо високо за такъв водещ в село, но изненадващо, защото не бях ходил в Чуйпетлово. Това селце е толкова високо, че малко над него свършва горският пояс. Ей там отвъд ниския превал на преден план, някъде близо под горната граница на широколистната гора е селцето.

По нагоре се озовахме под Черни връх, който също изглеждаше близо, но само през обектива. Доста далеч е в действителност.

А това са югоизточните била на Витоша

На един завой Рила ни шашна с гледка.

Много ясно и величествено изглеждаща

Тук се снимахме и направихме голяма слънчева почивка на фона на невероятните панорами.

Накъдето и да се завъртиш, накъдето и да погледнеш все е красиво.

Спускаме по едно стръмно и на места заледено спускане към село Чуйпетлово.

След поредното сгъстяване преминаваме за съвсем малко през част от селото и поемаме по отсрещния склон посока село Ярлово.
    Всички бяха гладни и искаха сериозна почивка и обяд.
    След непрестанно изкачващ и върятщ път излизаме отново на билото

Кръстопът

И пак надолу с прекрасния заден фон на Рила

Отново панорама, но вече от друг ъгъл и различно слънцестоене

Тук се вижда и връх Голям Дебелец със снежното теме точно под Рила

Рила е ослепително красива зимно време!

Тук някъде групата си намери подходящо място за софрите и заседнаха да готвят.

Хубаво място, като освен гледката към Рила наоколо поглед привличаха и други красиви зимни пейзажи

Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

От: През три планини до връх Голям Дебелец (Верила)

Часът бе около 15:30, когато групата решиха, че за "Голям дебелец" е късно вече. Оставаха само 2 часа до залеза, а върхът беше далеч, а и никой не знаеше точния път.
    Аз и моята компания в джипа решихме, че може и да нямаме много шансове да стигнем навреме, но пък нищо не пречи да опитаме. Пропуснахме барбекюто
    С Чоко се разбрахме, че групата ще останат минимум 2-3 часа тук, така че се уговорихме да се връщаме заедно по-тъмно. Среща на площада на селото.
    Пришпорих джипа надолу към Ярлово.

Само след 20-30 минути Витоша остана далеч, а ние след кратки консултации с някои местни жители на селото тръгнахме да търсим пътя към Яребковица/Лисец. Това са малки, може би дори изоставени селца високо във Верила, до които се стига по черен път. Не бях сигурен кой точно е нашият път от всички налични пред нас, защото се движехме покрай обработваеми площи и пътищата тук наистина са много.

Естествено , че се загубихме, защото се подведох по навигацията, която твърдеше че има път преминващ през реката наблизо. Такъв път нямаше, само огромни ровове. Обиколих голям периметър и никъде не намерих брод. Загубихме 20минути в лутане и накрая се върнахме почти в изходна точка карайки покрай реката и търсейки място да я пресека. Поне намерих пътя нагоре.

Настъпих още повече газта, защото слънцето слезе твърде ниско

Трябваше да качим още към 400 метра надморска височина, за да сме поне близо до върха, но пътят катереше плавно и това ставаше много бавно. По нагоре започнаха и коловозите, многото отбивки и разните капани по пътя.

Гората пак потъна в скреж

Ставаше все по-красиво, по-снежно и по-трудно за каране. Много локви, много коловози и дупки

Как са се строили

Луната се появи

А Яребковица и отбивката за Лисец никакви ги няма. Табели също липсват. Отклонения колкото искаш, даже хванах едно грешно за кратко, но се върнах.

Слънчоооо, почакай, не се скривай....

Страшно красиво е тук, съжалявах че нямаме никакво време за разходки. Обезателно ще дойда отново.

Въобще не открих село Яребковица. Мисля, че бях много близо до него, но така и не го видях. Мернах върха вляво от мен и хванах един път към него.

Сега ще разберете, защо пропуснахме барбекюто.
    Гледките бяха просто фантастични и са едни от най-красивите, които съм виждал.

Това е върхът.

Зад гърба ни слънцето сякаш беше отдавна залязло.

Още малко завои с които приближаваме подстъпите

Тази гледка страшно ме впечатли, страхотен констраст. Топлина и светлина до мрак и студ на метри едни от други.

Този път не знам накъде водеше, но имаше пряк право нагоре до нас. Много стръмен. Реших, че ако има бърз начин да се стигне до билото, то това е точно той.

За джип при толкова сняг и при такъв наклон не бих рискувал и си губил времето в проби. Простого оставихме, взехме бързо фотоапаратите и започнахме да катерим пеша право нагоре. Съсипа ме този наклон. Едва ли са повече от 300-400 метра нагоре, но пристинати от времето и пързалящи се в снега крака направо бе съсипващо. Дори днес, ден след разходката имам още крампи на мускулите, но гледайки снимките изпитвам само кеф.

Всяка крачка право нагоре забавяше момента в който слънцето просто щеше да се потопи в рамките на 2-3 минутки зад планината и всичката тази красота щеше да се изпари. С всяка почивка пък студената сянка те настигаше без да изпитва умора.

Всеки спечелен метър нагоре по тази стръмнина даваше силен стимул да продължиш, дърветата наоколо оредяваха и гледаките направо спираха дъха, макар сърцето да иска точно обратното.

Откри се и Витоша, огрята от оранжевите залезни лъчи. Още малко и щеше да се види цялата.

Нащраках сигурно 100 кадъра тук и всеки един си заслужаваше.

Витоша още по-открита....

Слънцето всеки момент ще залезе зад високите върхове на Рила, които са точно зад дърветата.

До върхът оставаха не повече от 150 метра, но нито имах дъх, нито крака да поддържам високо темпо.
    Усетих как няма да е днес денят в който ще се кача на върха и ще хвана всичко огрято все още от слънцето. Само някакви си 15-20 минутки ми трябваха. Съсредоточих се върху гледките зад гърба ми.

В този момент седях в снега и си мислех, дали ще дойде ден, в който няма да има какво ново да видиш от природата и да си кажеш, това съм го виждал вече. Засега се убеждавам обаче, че това никога няма да се случи. Комбинациите от цветове, форми, светлина и сенки, които забърква този феномен природата са неизчерпаеми.
    Замислих се и за това как в България живеем в най-благоприятния климат, с пълни и ясно изразени 4 сезона, чията красота и уникалност правят дори едно и също място толкова различно и как точно когато почувстваш, че може би ти е омръзнал даден сезон идва отново ред на другите и поредната смяна на обстановката и настроението. Само преди месец съжалявах, че есента си отиде, а сега снимам тези красоти.

Запазих си изцяло удоволствието да изникне пред мен Рила в непосредствена близост за друг път. Не исках сега да ги виждам как и да е, в мрак.....
    Поне видях цяла Витоша както исках

Конявска планина....

Руй планина....

Стара планина(на заден план) с върховете Звездец и Етрополска Баба и "косматата" Средна гора

Връх Мургаш...

Дори и Плана планина с връх Манастирище (белеещият се в мъглата)

А тези следзалезни облаци, форми и цветове - всеки път са уникални.

Ледени пипала бяха застинали в снега

Последна снимка от тази височина и слизам, че настана студ

Виждате ли светлините на този джип във Витоша? Там някъде минахме и ние по-рано през деня

Студ, луна и пак студ.

Останалите от компанията по същото това време слизат и те , но от Витоша.

Една нощна снимка от централния площад на Ярлово

И един пейзаж на нощна Рила огрята от лунните лъчи.

Препоръчвам ви този връх, ако не сте го посещавали още. Много впечатляващо място.
    Любопитно ми е как би могло да изглежда всичко това и в други сезони. Надявам се скоро да разбера.

Снимки на джипките и кратък разказ около пътуването ще пусна малко по-късно.

Албумът с над 200 снимки е тук: http://verter.snimka.bg/travel/prez-...a.721147.0.big
    0888/00-55-37

Коментар

Красота!
      Благодаря за споделеното!
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Благодаря !

Коментар

Колега хубави снимки благодря за споделеното.

Коментар

Нешънъл Географик само губят от това, че не работят за теб

Коментар

Влади,страхотно и яко бе,за снимките немам думи,страшни са
              878511557

Коментар

Благодаря. Наслаждавайте се на красивата ни природа и Весели празници!

Ето и второят поглед върху разходката - джипките, хората и премеждията ни.
                Снимките ги сложих в един общ албум ето тук: http://verter.snimka.bg/automobiles/...7.29312537.big
                В следващите редове ще публикувам само тези, които най михващат окото и в малко по-умален размер. Ако искате да видите всички и в по-гооляма резолюция ще ги намерите в албумчето.

Група от 11 джипа и 20 човека. Бяхме си като военна колона.

Разходката с такава численост мигновено придоби друг характер и честно
                казано бях готов да се лиша от идеята да стигнем на всяка цена до целта,
                защото придвижването на таква група става много бавно. Един да има проблем
                от каквото и да е естество и всички спират и чакат или помагат. Да сбъркаш
                отбивка и да се усетиш още на първите 20 метра, че трябва да обърнеш пак е проблем и време, все
                пак отзад са 11 автомобила един зад друг. Но пък е несравнимо по весело и
                сигурно. Знаеш, че има на кого да разчитащ, ако ти се наложи помощ.

Шевролет Блейзър, мисля с V8 под капака.

Витарката много ме кефи как изглежда. Супер симпатична ми е. Пък и подготвена и оборудвана.

Едно дизелово чероки 2.5 с лифт и 31-ци.

Форд Бронко XL V8, лифтиран и внушително изглеждащ

Супер лъскавият Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 за чийто перфектен вид ни бе жал на всички, но пък джипката се чувства добре и извън пътя

Изузо Трупър - "Трупчо" с 2.3 бензинов двигател.

Спуснахме до Драгичево сравнително бързо. Част от групата се бе подготвила за барбекю и още в 10:30 часа се заговори за него.

Снегът бе на ниво достатъчено да е красиво и да не газим в кал. Тук сме в началото нач ерния път от язовир Студена към село Чуйпетлово

Грандът с тази аевродинамична форма все едно идва от друга лига в сравнение с останалите ръбести, големи и остаряли форми.

Още едно 4-литрово чероки

Огромният Рейндж Ровер 2.5TD

Опел Фронтера дълга база 2.2 16V

Дългата върволица от джипове трудно се хваща в един кадър

Кал си намерихме неизбежно пропуквайки замръзнали локви, че дори разни ями, в които потъваха до праговете джиповете.

Рейджа премина ефектно с мръсна газ

Двата черока килнати на една страна в синхрон

Трупчо затваряше групата....

...но се присъедини един закъснял Рейндж

Поддържахме връзка с много станции в джиповете и ефирът беше доста оживен. Чоко в типичния си майтапчиски стил веселеше всички:
                "Локва! Това вече си е хард. Щом има локва значи е хард, аз така знам"
                или пък "Внимание клонки!"

Практична наблюдателница

Чоко се кефи

Снайперисти дебнат постоянно

Семейна радост

Част от групата на фона на страхотната панорама

Змията от джипки се точи по завоите назад

Хората се събираме лесно в кадър

за разлика от джипките

Спускаме към Ярлово

Това е едно капанче напът към върха, в което потънах с предницата неприятно и успях само назад да излезна

Довиждане, чао, много готино беше, след нова година пак....
                Разделяме се.

Едни тръгват по-рано, други подреждат още багажа и аз къде насеризоно, къде на шега подхвърлих, че има един път по черно до Ярема, откъдето може да спестим път до асфалта към Железница/Бистрица. Очаквах да чуя: Ааааа, стига толкова за днес, че и окъсняхме. Обаче вместо това: Супер, давай ще караме по него и ще си направим нощен офроуд.
                Чоко грабна станцията и докато не са се отдалечили прекалено по-ранно тръгналите се похвали: Ще се прибираме по чернооооо!

Събрахме се 4 джипа за тази разходка, а тя си беше яка разходка, защото обърках пътя :-)
                Знам идвайки от Ярема, но сега тръгвайки за Ярема, нощно време и покрито със няг малко ми избяга едно отклонение и хоп, взех уверено един грешен завой наляво и към планината. Стигнахме едни борчета, започнахме едни стръмни наклони да катерим, ама си спомням, че имаше борчета (то в цяла Витоша има борчета, ама това няма значение).

Небето чисто, луната една окръглила се такава , свети като прожектор. Може и без фарове да си караш на сняг. Спираме за няколко фотки.

Продължаваме нагоре, а аз чакам да спрем да се изкачваме и да тръгнме надясно запазвайки височина. Въобще не обърнах внимание на височината. Навигацията дава доста възможни пътища и аз си следя един който съм си набелязал.
                По едно време влизаме в една яка борова гора, която ме кара да се замисля, че не я познавам. Такива високи и прави борове щях да помня. Караме обаче по път с явни и пресни няколко следи на други джипове, които ме уверяват, че това е все пак пътя, защото този черния от Ярема за Ярлово се позлва често. Караме, катерим по един тесен път, караме, катерим и изведнъж изкачам до една табела с надпис "Черни връх, път" Ококорвам се учудено и си викакм какъв черни връх. Търся с очи да видя и надпис Ярема, ама само ми се привижда. Заровям се в навигацията подробно и виждам къде съм изпуснал завоя и къде съм повлякъл другите ентусиастио след мен. Хубаво, обаче навигацията трвърди, че им малкйо по нагоре път нядясно, който виждам, че макар и чрез няколко криви разклонения води и той до Ярема. Тъй иили иначе сме далеч от сбърканото отклонение групата убедително казва да карам нагоре. Не се сърдят даже, ами им е кеф. Продължаваме нагоре по един тесен и снежен път с коловози и както всичко си беше наред в гората, изкачам на една гола поляна, където следите мистериозно изчезват и изкача стена от сняг - 50см.
                Пробвах да го разбутам малко, но става много бавно, а и не знам къде отиваме въобще. Над нас някакво било се белее. Гледам на навигацията пише 1570метра и връх ?????? отдясно. Някъде под него има раклон, ама нещо не ми се пада в дере нощем. Ще обръщаме...

Тук не става, там не става, никъде не става.
                Слизахме с фенер доста назад пеш и никъде няма обръщало. Тясно, от едната страна отвесно, от другата пак отвесно ама пропаст. Щом нямаше следи и от други обръщали значи и те са карали на заден. Хайде 2-3км на заден ход четирите джипа. Екстра. Накрая едно импровизирано обръщало свърши работа. Засилваш джипа на заден ход и му качваш задницата колкото можеж по баира, другите те бутат с ръце отстрани на калника, за да те извъртят и с няколко маневри обръщаш....
                Мисля има клипове от другия апарат.
                Казах им, че видях къде съм сбъркал пътя и очкавайки да ми кажат: Абе, дай да си хванем асфалта, но пак чувам: Давай по черно.
                Часът наближава 20 часа, а ние си се мотаме из полетата и горите. Намерих пътя, после асфалта и на първата пауза някой каза: Кой черен път ще хващаме сега? Давай!
                Ама готино си беше и ще си остане хубав спомен.

Накаря на околовръстното

Трупчо демонстрира перлената си боя

Това бе групата за нощен офроуд

0888/00-55-37

Коментар

Малко снимки и от другия апарат

0888/00-55-37

Коментар

Аз продължавам да съм зареден страшно от гледката на трите планини...
                    Вече правя сметки да дебна ясна прогноза и мъгла в София (котловините).
                    Статив и панорамна снимка. Дори Търтьо заслужава да го зема - той ги умее панорамните
                    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Браво, страхотни кадри както винаги.
                      Сега малко за връх Дебелец и село Яребковица.
                      Познавам тази планина като дланта си, там съм се учил да карам мотор и ми е един вид домашната.
                      Връх Дебелец с джип е достижим от северната страна /тост вашата/, но е най-стръмният подход и за зимата е почти невъзможен.
                      И от южният склон, но минавайки през село Яребковица. Вие затова и не сте намерили селото, били сте от северната страна на Верила, а селото е пръснато на много махали в южният склон.
                      Както и да е, да се качиш на връх Дебелец не е драма, драма е да се спуснеш от него когато има сняг или кал.
                      Аз от джипки нищо не разбирам, но на спускане има 2 завоя които не мога да си представя, че би могло да се вземат, а изпуснеш ли ги....

Там трябва човек да има опит от лятото, да познава терена и чак тогава да атакува при зимни условия.

А иначе ако беше намерил село Яребковица щеше да нащракаш сигурно 1000 снимки, уникално е сега с тези изоставени и полусрутени къщички.
                      А сетих се, вие в селото може да отидете цялата група, но през летището на Сапарева баня, от там и през зимата е лесно за всякакъв джип.

Успех и весели празници.

Коментар

Страхотни нови снимки. Пак ме накараха да се усмихна, както не спирам да правя от неделя насам. Това му е хубавото на офроуда-всички са едно цяло. Няма мое, няма твое, като тримата мускетари и Дартанян сме.......................само дето Дартаняновците сме повече
                        Влади, благодаря за пожеланието и мисля наистина над това Бронко да стане V8, но засега се задоволява и с 6 цилиндъра. Страхотен водач си и наистина трябва да се замислиш над това да издадеш пътеписи.................защото прекрасно ни водиш не само реално в планината, а и после в снимките и разказа.
                        Благодаря още веднъж на всички, които ме карате да се радвам, че съм част от тази болест

Коментар

Чочко - хай пъво виж дали някога ше ти притрябват още два цилиндъра, па после му мисли
                          Че ний сме с по-малко от таб, па па се движим...
                          Някой де - аз трябва са да седна да напиша как Илийката ме вади 4 часа днес и какво съм счупил
                          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Ето и моя фото разказ. Различни обстоятелства (повечето от тях в течен вид) не ми позволиха да го публикувам по рано, за което моля за разбиране.

Тръгването ни изглежда да призрачно. Гората е заскрежена и мъглива.

Нагоре става все по магично

Първо спиране. Някой позират …

Други търсят удобна позиция за снимки

Колоната (11 джипа) е доста внушителна

След приключване не фотосесията, продължаваме нагоре

Леко объркване на пътя

Което ми позволява да снимам красавеца на колоната

И разбира се, верният Бронкозавър

Този път пътят е верен – спускаме се към Драгичево

Местните ловджии не са очаровани от колоната – вероятно им плашим дивеча

В Драгичево атмосферата не предразполага към снимки, след кратка отбивка в кръчмата сме вече над Рударци, в красива борова гора

Пътят рязко набира височина и се оказваме над мъглата

Посребрената от мъглата гора, която слънцето неочаквано огрява изглежда нереална

Това ни кара да спрем за поредната фотосесия

Прекрасно екипираната Витара на колегата Юли

Влади в търсене на перфектната снимка

Небето се изчиства съвсем

Колоната ни изглежда доста внушително

Бронтозавърът се справя блестящо

Малко хард елементи по локвите – леда образува неприятни прагове.

С набирането на височина, се откриват все по приятни гледки

Черокито няма никакви проблеми в мекия сняг, както личи по доволните усмивки.

Под нас е море от мъгла и мръсен въздух

Някъде в тази мътилка е яз. Студена

Продължаваме да набираме височина

Западна Рила властва над пейзажа

Заигравки

Бронкозавър на хоризонта

Пътят не е много стръмен, но равномерно се изкачва

Достигаме нещо като превал

Винаги съм се чудел, дали е възможно да се спусне човек със ски от Черни връх до Чуйпетлово. Отговорът е не – няма достатъчно наклон за приятно спускане и ще се бута много.

Започваме спускане към Чуйпетлово, пред нас е Рила

Това е най високата точка от маршрута

След няколко групови снимки, които Влади бе така любезен да направи, продължаваме, че ни чака доста път, а часът е 14

Панорамата е невероятна

Следва заледено спускане (не си личи по снимката) към Чуйпетлово

Самото село не предлага нищо интересно, така че продължаваме през боровата гора по черен път към Ярлово.

Пътят бързо набира височина и след 2-3 завоя сме доста над селото.

След един доста разкалян наклон се отзоваваме на следващия превал

Следва почивка, снимки и игра (за някой с Джипките)

А за други със каквото намерят

Отново надолу, този път към Ярлово

[/MG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/15499_10200370786979371_1373522011_n.jpg[/IMG]

Източна рила и Плана планина

Долу в мътилката е село Ярлово

Последни заигравки

Последни снимки преди барбекюто

Огромни благодарности на Кок4о за возенето и традиционните благодарности към Влади, без когото тази хубава разходка нямаше да се състои.
                            Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                            Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Браво (макар и със закъснение, тъй като темата е от декември, но сега и се порадвах)! Страхотни снимки и чудесна разходка! Имам питане - с какви гуми е лъскавият Grand 4.7 при този преход, тъй като моят е подобен и си мисля по въпроса...Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X