Обява

Свий
Няма добавени обяви.

с. Тъжа - хижа Тъжа - вр. Ботев

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: с. Тъжа - хижа Тъжа - вр. Ботев

На третата снимка,до самата бяла сграда,нямаше ли също бариера? Тая я виждам за сефте.Ако е там където си мисля,няма да стои дълго на това място..Тоя път трябва да се затвори в двата края.По някаква причина ако идваш от ботев и стигнеш до тая бариера,познай как ще се съобразя със ограниченията на парковата охрана.
    Това го казвам със ясното съзнание че ще бъда оплют от някои.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от dsx500 Преглед на мнение

Това не е място за масите, ако го посещават хиляди ще има ерозия, боклуци, замърсяване. Както се случва със 7те рилски езера.
      Защо сте против лифта?И какво е станало с езерата?И как туристите предизвикват ерозия?
      Миналата година ходихме до 7те езера.Бях чувал от "заклети"планинари как откакто има лифт било гадно,разни навлеци им се пречкали,викали и хвърляли боклуци.
      И какво видях-едно изключително чисто място/без Езерният връх,където е осеян с фасове/,пълно с деца,родители и възрастни хора,отишли да видят тази красота.
      Против съм планината да е оградена и да имат достъп само "богопомазаните".
      Вижте напредналите страни-лифтове,теснолинейки,пътища и о,боже-хотели високо в планината, за да може градският човек с минимум усилия да отиде,да види и усети планината.А след това вече да се ориентира към пеши туризъм.
      Аз съм за лифт към Ботев,че иначе голям баир бре.

Коментар

Първоначално публикуван от piper Преглед на мнение
        Сподели къде в България намери оградена планина за да преценя дали съм от "богопомазаните"?

Каква е следващата стъпка - лифт до Еверест, че някои не можема да се катерим?

Коментар

Както знаем до Ботев може да се качиш от няколко места,с малко повече упоритост може и да не разбереш че си в нпцб,тръгнеш ли да слизаш през табите караш някой друг километър в тоя тесен път където нито можеш да се разминеш,нито да обърнеш,да караш на заден километри със 20 см.между гумите и небитието не е опция.За това казах че тоя път трябва да е недостъпен от двата края.Лифт искам,ама няма да стане в тоя живот
          Последно редактирано от Roninn; 27-10-15, 20:05.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            На третата снимка,до самата бяла сграда,нямаше ли също бариера? Тая я виждам за сефте.Ако е там където си мисля,няма да стои дълго на това място..Тоя път трябва да се затвори в двата края.По някаква причина ако идваш от ботев и стигнеш до тая бариера,познай как ще се съобразя със ограниченията на парковата охрана.
            Това го казвам със ясното съзнание че ще бъда оплют от някои.
            Ако четеш и другата тема ще ги видиш и двете. А иначе намеренията са този път да се затвори и от другата страна с бариера.
            Друг е въпроса дали и ако има две бариери няма да се бутнат и двете, щото ...... Ама това е друга тема.

Коментар

Представете си какво ще стане,ако няма никакъв контрол
              и всичко живо се юрне.Все пак е национален парк.
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Бариерите не могат да спрат никого,те са за да показват че не трябва да се минава от там.

Коментар

Напротив, сложени са да спират и повечето пъти го правят.
                  За показване далеч по-евтино е табели но те в повечето случаи не спират.
                  А ако човек е решил, че трябва да мине на всяка цена нищо не го спира.
                  Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                    Напротив, сложени са да спират и повечето пъти го правят.
                    За показване далеч по-евтино е табели но те в повечето случаи не спират.
                    А ако човек е решил, че трябва да мине на всяка цена нищо не го спира.
                    Прав си колега. Спират в повечето случаи, особенно ако не си местен. Трудно ще си предствя, как примерно някой от Варна или от Перник, който идва за първи път и не познава района да тръгне по път, който се забранява с бариера, т.к след бариерата може да има сваличище или някакви други потенциални опастностти. Местните обаче обикновено познаваме района и знаем бариерата защо е сложена и дали може да се мине или не по забранения път.
                    Така, че според мен местните бутат бариерите, а в случая с тези бариери съм почти 100% сигурен, че ги бутат местните калоферски войводи, т.к най пряко за калоферци е от Калофер, Паниците, пътя с бариерите да стигнеш до х-л Табите, х.Тъжа, Априлци и т.н.
                    Друг е въпроса, че след като пътят Априлци (Острец) - Русалиския проход - х-л Табите - х.Тъжа-с.Тъжа е свободен за преминаване, защо пътят Априлци (Острец) - Русалиския проход - х-л Табите - пътя с бариерите - Паниците, Калофер е забранен. Забранения път е най краткия път за Паниците и Калофер и съответно за вр.Ботев от север.

Коментар

Пътя си го има,ще го има и след 200 години,ако не се излиза от него нещата са Ок,който има съзнание няма да оре извън пътя,който е отишъл за това неможеш да го спреш.Същевременно политиката е като ощипана булка,затваряме пътя за всички и спим спокойно.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Пътя си го има,ще го има и след 200 години,ако не се излиза от него нещата са Ок,който има съзнание няма да оре извън пътя,който е отишъл за това неможеш да го спреш.Същевременно политиката е като ощипана булка,затваряме пътя за всички и спим спокойно.
                        +1

Коментар

Първоначално публикуван от piper Преглед на мнение
                          Защо сте против лифта?И какво е станало с езерата?И как туристите предизвикват ерозия?
                          Миналата година ходихме до 7те езера.Бях чувал от "заклети"планинари как откакто има лифт било гадно,разни навлеци им се пречкали,викали и хвърляли боклуци.
                          И какво видях-едно изключително чисто място/без Езерният връх,където е осеян с фасове/,пълно с деца,родители и възрастни хора,отишли да видят тази красота.
                          Вижте напредналите страни-лифтове,теснолинейки,пътища и о,боже-хотели високо в планината, за да може градският човек с минимум усилия да отиде,да види и усети планината.А след това вече да се ориентира към пеши туризъм.
                          Аз съм за лифт към Ботев,че иначе голям баир бре.
                          Може да се каже много, но най-същественото е замърсяването с органични отпадъци, като храни, което бавно превръща езерата в блата. Хората хранят рибките, къпят се кучета, дори и някои по-нахални човеци влизат във водата. Тълпите тъпчат наред, прекалено голям е потока от посетители за да се запази мястото. Не става дума че се хвърлят нарочно бутилки, чаши и прочие, повечето хора си пазят чисто, но доколкото могат. Ако не си ги виждал преди, естествено ще си кажеш че това е много красиво и чисто място, но внуците ти няма да го видат така. Ако посетиш някое от трудно достъпните езера в Рила ще видиш голямата разлика.

В нашата страна си има всичко което си описал за "напредналите", но има и паркове, които пазят част от природата в естественият и вид. Не може всичко да се комерсиализира сега и след 100 години да сме пустиня. Така е и в напредналите страни, но естествено трябва да идеш пеша за да го видиш. Аз искам лифт към Марс!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X