Обява

Свий
Няма добавени обяви.

с. Тъжа - хижа Тъжа - вр. Ботев

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: с. Тъжа - хижа Тъжа - вр. Ботев

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
    Аз тази година на 19-ти този месец, ще пробвам за 2-ри път да се кача до вр. Ботев през Рай. Миналата година ни хвана яко сняг и се отказахме на км. от върха. Не остана!!! Ако някой иска да се включи на 19-ти около обед тръгваме за хижата от Паниците.

Направихте ли го?
    Публикувайте отговор

Коментар

Много ме впечатли разказа Ви и особено качествените снимки.Вчера се върнах от почти същия маршрут ,но почти нямам снимки заради лошото време.Къде мога да видя други интересни офроуд маршрути?

Коментар

Може би трябва да се обединят тези две теми, защото става въпрос за един и същи проход. Русалийски проход и Марешки проход е в същност един и същи проход през Стара Планина от Тъжа до Априлци. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=188041
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
          Колко е размера на акта, ако не е тайна?
          Изобщо забравих да пиша и сега виждам темата 3 години по-късно.
          Акта е 50лв. и се пише само на водача на групата.
          И въпреки всичко, нашия не беше оправдан. Никъде нямаше забранителни табели.
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          08седем9010З60
          MAKE RALLY NOT WAR
          Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от Preslav Peychev Преглед на мнение
            Изобщо забравих да пиша и сега виждам темата 3 години по-късно.
            Акта е 50лв. и се пише само на водача на групата.
            И въпреки всичко, нашия не беше оправдан. Никъде нямаше забранителни табели.
            Ами като е нямало забранителни табели, защо не обжалвахте акта...
            Въпроса е по-скоро принципен, а не толкова за колко пари става въпрос!
            П.П.Мен лично малко ме хваща яд в подобни ситуации/това разбира се ако приемем, че наистина сте в правото си и не е имало нищо забранително, което да сте нарушили/, защото...вместо да се справи държавата с незаконната сеч/ей м-мка им...изсякоха половин България тия гадове/ или пък с бракониерството и т.н....ще се намери някой да се прави на велик и да пише актове без основание...
            Разбира се...ако човек е виновен, трябва да си изтърпи и наказанието...
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Няколко пъти сме спорили в форума за пътя до в.Ботев
              Роден съм в Калофер,искам да покажа тоя приказен рай на двете си момчета,няма как да ходят един ден пеша и толкова обратно.До скоро някои от управата пишеха в форума.Ако не ги е срам,нека да вземат отношение по въпроса,защо санкционират мпс когато стриктно не излиза от пътя,защо се отказват разрешения за качване до в.Ботев имам и други въпроси....

По темата водопада не е ли бабското пръскало ?

П.п За да не бъда грешно разбран,не толерирам излизането извън пътя над гористата местност до Ботев,тези които го правят трябва да ги грози затвор.Също и тези които хвърлят отпадъци,да им умножават данъка на мпс.
              Последно редактирано от Roninn; 20-09-15, 17:16.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Хм, лично мнение: "инвестирай" 2 дни в това.
                Заеби скапаният ламаринозавър, покажи им го по начина, който планината заслужава.
                Има граници, които не струва да се минават със взлом.
                Странно е точно аз да го казвам, но някои ограничения си струва да се спазват.
                Враг усраине

Коментар

Сезонът вече е шантав за такъв преход и възраст на юнаците (предполагам).
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Нито жената,нито децата могат да издържат такъв преход,закарам ли ги там,вероятно ще организирам спасителна акция.Децата са на 6 и 12 години,нямат работа там, без мпс на което да разчитам.Не че някой ще ме спре,Но,въпроса е принципен.Качвал съм се вероятно над 100 пъти,понякога 10 пъти в месеца.Липсата на ясни правила води до глупости.А неможеш да спреш хората решили да се качат.Параграф 22 като всичко.
                    Като неможе с лично мпс,да се направи организира превоз от нпцб срещу заплащане,така ще са сигурни че няма да има поразии и оране ,ако не,да има такса за всяко разрешително.Ако пак не става,да се изгради лифт,още по еко.Обаче нищо не се прави,пък тея дето кръстосват балкана виновни.
                    Последно редактирано от Roninn; 21-09-15, 23:08.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Можеш да си наемеш кон.
                      Забраната е напълно адекватна, аз като видя някой тарикат го снимам и го репортвам. Много дразнят мотористите без номера.
                      Това не е място за масите, ако го посещават хиляди ще има ерозия, боклуци, замърсяване. Както се случва със 7те рилски езера.

И аз обичам да си карам джипа в гората, но не бих се набутал в близост до резерват да ровя, защото ме мързи да ида пеш.

Коментар

Първоначално публикуван от dsx500 Преглед на мнение
                        Можеш да си наемеш кон,......... Много дразнят мотористите без номера.
                        Имам кон,650 куб. Сигурно сме се виждали..

Това е място ,което всеки човек трябва да види,в тая връзка е място обществено,място за маси ,за маса и т.н
                        Това е място което трябва да се пази и след нас.
                        Последно редактирано от Roninn; 13-10-15, 20:14.

Коментар

Първоначално публикуван от dsx500 Преглед на мнение
                          Можеш да си наемеш кон.
                          Забраната е напълно адекватна, аз като видя някой тарикат го снимам и го репортвам. Много дразнят мотористите без номера.
                          Това не е място за масите, ако го посещават хиляди ще има ерозия, боклуци, замърсяване. Както се случва със 7те рилски езера.

И аз обичам да си карам джипа в гората, но не бих се набутал в близост до резерват да ровя, защото ме мързи да ида пеш.
                          Не харесвам това (такива) мнения!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Имам кон,650 куб. Сигурно сме се виждали..

Това е място ,което всеки човек трябва да види,в тая връзка е място обществено,място за маси ,за маса и т.н
                            Това е място което трябва да се пази и след нас.
                            Няма лошо, може, познавам много мотористи, но съм уверен че си легален. Говоря за разни свободни елементи които шпорят през гората без никакви означения и се засилват като те видят.
                            Мястото трябва да се види, лично съм се качвал и съм замислил качване от по-труден маршрут. Но се минава през резерват и трябва да се пази, мнението ми е много директно но казва истината. Не мисля че ни се различават мненията все пак.

Коментар

Да, аз и по-горе съм казал, че мястото заслужава да се види но не с всички средства.
                              Просто бръмчене в парк с мотори и жипки е забрана, която ПОНЕ от респект към същото такова място си струва да се спазва.
                              В случая няма абсолютно никакво значение нещото има ли регистрация или не.
                              Иначе съм сигурен, че има хора, които биха намерили основателна причина да "изкачат" и Ч.Връх с ламаринозавър.
                              Враг усраине

Коментар

От хижа Тъжа към връх Ботев вече е възстановена изкъртената и захвърлена бариера:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:b1.JPG
Прегледи:2
Размер:630.5 КБ
ID:5688249

Име:b2.JPG
Прегледи:2
Размер:770.2 КБ
ID:5688250

Име:b3.JPG
Прегледи:3
Размер:761.9 КБ
ID:5688251

Хубаво е да се съобразявате с мерките, наложени от парковата управа!
                                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X