Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кратка разходка из Родопите...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кратка разходка из Родопите...

Идеята за разходката ни из Родопите се зароди в мига в които разбрах за гайдарското надсвираване в с.Гела. Нахвърлях още някои обекти за посещение ,поразгледах картата и бяхме готви. Решихме в събота да тръгнем по-рано ,за да имаме повече време за събора в Гела. Тази идея обаче пропадна малко след Асеновград -пътя е в ремонт,огромни колони от автомобили и камиони и движение с 40км/ч. Пристигайки в Гела бях смаян-толков хора и коли не очаквах

Надсвирването беше започнало

Яденето и пиенето също
    Послушахме и погледахме (и похапнахме) ,но стана време да потеляме. Бяхме решили да стигнем по черно до с.Мугла,оттам през Чаирските езера до Триград. Малко след като потеглихме се наложи да проведа спасителна акция

Издърпах го и продължихме

И като се откриха едни гледки:

Докато се усетим и стигнахме с.Мугла

Интересни пътни знаци има из селото

и интересно минаре..

Една закъсала ГАЗ-ка ни обърка трака та се наложи да търсим друг изход от селото. Открихме го- след фурната в ляво(само дето не намерихме фурната) Следващата ни цел е Чаирските езера. Видях на навигацията, че с малко отклонение можем да отидем до изоставеното село Чамла. Бях гледал снимки на едни диви коне там...ами отиваме да ги видим наживо. Явно конете обаче бяха на друго мнение относно срещата ни-просто ги нямаше там Та затова няма и снимки от Чамла. Върнахме се обратно и съвсем скоро стигнахме езерата.

Не ни се тръгваше-мястото е уникално красиво , спокоино и най-вече прохладно. Времето напредна и трябваше да тръгваме.Пътят към Триград е каменист , с един-два по трудни участъка

А когато стигнахме до това място

решихме да позираме

Малко по-късно пристигнахме в Триград и се отдадохме на заслужена почивка .
    На другият ден сутринта,след унищожаването на сериозни количества домашни мекици ,сирене и боров мед потеглихме за Ягодина. Времето беше ясно и слънчево - точно за качване до Орлово око. Черният път от Триград до Ягодина е лек и приятен с разкошни гледки.

Качването до Орлово око е голям кеф! Само трябва да се внимава за насрещно движение - местните с пикапите сноват доста интензивно.

Гледките от горе са впечатляващи.....

А площадката е ей там горе-

ама това е с максимален зум.... без зум е малко по-далече

Прибирането към София беше мъкааа-просто не ни се прибираше! Ремонта на пътя Велинград-Септември и трафика през Юндола дадоха нова идея- айде през Белмекен!! Едвам се навихме

Още малко от Белмекен

И вече наистина трябваше разходката ни да приключи Но съм сигурен , че ще се върнем отново...за пореден път в любимите Родопи!
    Прикачени файлове

От: Кратка разходка из Родопите...

Чудесна разходка и прекрасни снимки! Поздравления.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

В какво състояние са мостовете по пътя от Чаирите към Триград?
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Имаше един дървен мост в лошо състояние (жената предпочете да мине пеша),но има обход през реката.На няколко места има и пропадания на пътя и трябва да се кара близо до скалата!

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
          В какво състояние са мостовете по пътя от Чаирите към Триград?
          Има си и друг път, дето е без мостове ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Чудна разходка, но така и не видях на живо тия езера. Как бяха коловозите в началото за Орлово око? След тая жега сигурно всичко е сухо и прашно.
            Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Прахоляк имаше за всички Коловозите ги минах само на спускане-идвайки от Триград по черно има път който излиза над тях.

Коментар

Страхотно е било, браво Янчо

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Има си и друг път, дето е без мостове ...
                  Знам го, но е е бая по-дълъг, затова питам за този
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Знам го, но е е бая по-дълъг, затова питам за този
                    В същност, разликата е има няма километър-два, ама на места е малко по-рошав.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Чаво, преди време Яро ни преведе по един път, ма беше поне два пъти по-дълъг. Явно ти говориш за друго трасе, което аз не знам. Я сподели, ако може.
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Чаво, преди време Яро ни преведе по един път, ма беше поне два пъти по-дълъг. Явно ти говориш за друго трасе, което аз не знам. Я сподели, ако може.
                        По-скоро ви се е видял по-дълъг, защото е по-рошав.

Trigrad-Chairi.gdb
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

По-дълъг е и пътят през Чамла! Може би от там са минали...

Коментар

от триград има точно два пътя за чаири,единия който е препорачтелен и всички знаят е в самото начло на селотопрез ТКЗС-то(поне останките от него),а другия е малко след селото точно между новия хотел и бившата конна база.втория е доста по-кратък,но в началото си е доста хард и затова и местните не го предпочитат(а и незнам дали изобщо вече става за мпс)
                            за останалите предполагам са ясни

Коментар

Чудесна разходка сте си направили. Мерси за разказа и инфото. Аз тъкмо умувах какъв да ми е маршрута за почивните дни около 06.09. Мисля, че вече съм почти решил
                              тел: 0885 301 724 - Радо | Toyota Hilux Surf 2,7i; 3RZ-FE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X