Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бургас на офф-софт разходка - юли 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кой ще идва в Бургас на офф-софт разходка този weekend

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
    ...

обаче нямам снимки от там .
    ...
    И докато се вадехме фотографката гонеше морските кончета
    ...
    Извадихме се но пак липсват снимки от най интересните моменти .
    ...
    Е хич бива ли така?!? Май трябва да пращаш фотографката на стаж ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      Е хич бива ли така?!? Май трябва да пращаш фотографката на стаж ...
      Има доста видео, сега ще го кача и него и ще пиша още малко, накои от интересните моменти са заснети с видеокамерата, този път имаше видео и фото
      Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
        накои от интересните моменти са заснети с видеокамерата
        Аааа, то и от видеото се вадят хубави снимки. Особено, когато става дума за някакъв екшън ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
          Аааа, то и от видеото се вадят хубави снимки. Особено, когато става дума за някакъв екшън ...
          Сега разглеждах видеото, перфектно е в реката всичко е хванато, вижда се че на оператора на моменти не му достига една камера за да хване всичко от едната страна една джипка се изтегля с лебедка, от другата друга се окопава на другия бряг пък атв се опитва да изкара тойотата ... та с 2 думи видеото е много добро но е огромно и ще се качва доста време . За сега ще пусна само няколко снимки изкарани от него .

Тойотата се закопа на брега

После атв-то се опита да и помогне да излезе

Но не се получи и трябваше нисана да помага

След което дойде да ми помогне да изляза, ауспуха ми беше глътнал много вода

Тойотота не успя да ме изкара но пък успя да се закопае докато се опитва, но лесно излезе с помощта на лебедката на нисана .
          Тук колегата пърси ме изкарва след като се бях окопал зверски .... реката аха да ме закара до синеморец

Това е за сега от мен, има много материал още, колегите снимаха, нека и те да пуснат малко снимки и дано да са уловили моментите, които ние изтървахме .

Коментар

Е Вие бая СОФТ сте си изкарали. Ама пък има какво да разказвате. А ние "просто" отидохме на плаж на Паша Дере. По пътя аз малко се обърнах, та сефтосахме лебетката на Banjo. Или по-правилно казано Banjo дойде със самоходната лебетка. VROMOS 9500 lb монтирана на Самурай с обща маса 850 кг. После 1 блато се оказа, че избщо не е пресъхнало и изненадата беше много КАЛНА. И цопкайки си доволно в блатото - прегрях и гръмнах водно съединение. Наложи се да "слезна" и да връзвам въжета.... Нашият фотограф бе Banjo, така че очаквам снимките от него.
            v0id гледам че си подкарал гумите. Колко вдигна ГЕО-то.
            Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
            http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Сложих подложки и от тях се вдигна с 5 см и от гумите около 4-5 общо мисля че е около 10 см. Много съм доволен от гумите, проходимостта се подобри в пъти .

Коментар

Дано само двигателчето да има кончета да ги върти, защото сега вече има доста по голямо сцепление и коне наистина трябват. Моят вече трябва да влиза в БОКСА, защото сутрешното ми зареждане включва 20тина литра газ, 2 литра масло М10Д (така и така поливам асфалта с него), и незнам колко туби с вода. Тази водна помпа съвсем сдаде багажа. Пък и на 1,3 му дойдоха тежки 33-ките. Да видим Витарския мотор как ще се справи със задачата.
                Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                  Дано само двигателчето да има кончета да ги върти, защото сега вече има доста по голямо сцепление и коне наистина трябват. Моят вече трябва да влиза в БОКСА, защото сутрешното ми зареждане включва 20тина литра газ, 2 литра масло М10Д (така и така поливам асфалта с него), и незнам колко туби с вода. Тази водна помпа съвсем сдаде багажа. Пък и на 1,3 му дойдоха тежки 33-ките. Да видим Витарския мотор как ще се справи със задачата.
                  Никакви грижи с конете ( моя е 16v - 97 коня ), най големия баир го минах на 2-ра бавна на около 2000 оборота ( там няма много мощност - към 3-4 има доста повече ) . В пясъка също съм минимум на 2-ра бавна най често на 3-та като имаш предвид в тоя рехав и сух пясък . И при тебе не би трябвало да има проблеми .

Коментар

Хубави снимки сте направили, втория ден сатана много приятен преход с посещения на природни забележителности и резервати.Голди има много снимки и се надявам скоро да стигне до София и да ги пусне.На местноста Беглигташ (българския стоунхейнж) бургаския археологически музея са организирали уредник ,който ни изнесе страхотна беседа за възникването и историята на каменното светилище. Направихме и много панорамни снимки от най-високия връх в местноста ,наши снимки след малко .

Коментар

супер снимки момета голяма цапаница е била ,
                      само дето тая уазка никаде не я видах по нататъка как се представи,
                      и защо не го сложите тоя клип в Vbox7,хем няма да се тегли 2 дена за да се гледа,
                      аз съм си гледах бригада серяла от там а тои е кам 30 -40 мин.(маи),
                      така ще е по достъпен за всички да се изкефят на макс ,но вие си решавате аз само предлагам

Коментар

За съжаление от първия ден нямам снимки ,но тук Голди ще ме отсрами. Стана много приятен поход покарахме малко, пуснахме 1-2 лебедки поокопахме се леко и имаше време и за плаж. Докато другите плажуваха аз Голди и Воид открихме девствен плаж недостъпен за леки автомобили ,заради което нямаше никой на него.
                        На втория ден станахме към 9 и се събрахме на центъра в Синеморец ,от там се спуснахме на устието на река Велека ( и от там нямам снимки ) там където реката се влива в морето се е образувала страхотна лагуна ,по която малко покарахме, но плажуващите ни гледаха доста неодобрително и набързо се изнесохме от там. Групата ни се състоеше от два 4Х4 аз и Голди едно АТВ и един мотор поехме към резервата Перла с идеята да посетим Беглигташ.

Открихме нов път ,който минава през най-високия връх в тази местност естествено се откриха страшни панорами.

точно тук един бръмбър ,мисля че рогач ,кацна на близко дърво и привлече вниманието ни

беше внимателно свален с камъни от дървото и прилежно заснет

с това макро много се гордея ,първото което ми харесва ,а и бръмбара позираше като модел от Визаж

стигнахме до местността Беглигташ ,а там ни посрещтна сътрудник на археологическия музей Бургас ,изкочи от нищото направо ме ошашка. С напредването на турестическия сезон от музея решили да съберат някой лев за още разкопки като организират беседи на посетителите на забележителноста и взимат по 2 лв. на човек. Ние се възползвахме от предложението и въобще не съжалихме за това, момчето разказа много интересни неща за възникването и историята на светилището.

показа ни и интересни детайли ,които нямаше как да видим сами

също така и следи от мародери ,който са търсили съкровището на Вълчан войвода

А това бил трона на жереца, сега не бил на мястото си, но си личи ясно че е трон

от там решихме да търсим път до "лъвската глава" и открихме такъв, но не стигаше съвсем до нея ,а на никой не му се вървеше пеш в жегата и предложих да посетим резерват "Водни лилии"

много интересно място ,намира се на главния път между в.с. Дюни и Приморско точно до плаж Аркутино

Жаба.......

още една маскирана

ето и двама джипари в блато

Това е от мен ,скромен снимков материал поради технически причини
                        Последно редактирано от Явор; 09-07-07, 00:55.

Коментар

Re: До: Кой ще идва в Бургас на офф-софт разходка този weekend

Първоначално публикуван от Макса Преглед на мнение
                          супер снимки момета голяма цапаница е била ,
                          само дето тая уазка никаде не я видах по нататъка как се представи,
                          Уазката после се отдаде на мързел и плаж на Силистар. Иначе добре се представи, единствените проблеми бяха български и немски. Българския беше в мен. На излизане от реката имаше един гаден клон и аз така си шибнах багажника, че уазката заприлича на възрожденска къща- 30 см еркер назад. А немския - скъса се заварката на чисто новите ми седалки от БМВ 5, на възраст поне 15 години. Не издаржаха горките един елементарен удар от 140 кг.
                          И аз имам снимки, но трябва да ги смаля и утре ще ги пусна и тях.
                          Иначе реката беше доста коварна, защото имаше скрит праг с дълбочина поне 15 см. Всъщност тракера пропадна точно там. Иначе разходката беше супер. Жалко че бяхме само 2 дни. Но пак ще дойдем. Оказва се че в Странджа има доста черни пътища и ако човек спазва правилата на парка, не би трябвало да има проблеми.
                          Само едно допълнение . При реката имаше такива конски мухи каквито не съм виждал никъде другаде. Може би те са причината Странджа да е ненаселена.
                          Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                          NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

момчета освен хубави снимки каране имаше ли
                            sigpic

Коментар

До: Re: До: Кой ще идва в Бургас на офф-софт разходка този weekend

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                              Уазката после се отдаде на мързел и плаж на Силистар. Иначе добре се представи, единствените проблеми бяха български и немски. Българския беше в мен. На излизане от реката имаше един гаден клон и аз така си шибнах багажника, че уазката заприлича на възрожденска къща- 30 см еркер назад. А немския - скъса се заварката на чисто новите ми седалки от БМВ 5, на възраст поне 15 години. Не издаржаха горките един елементарен удар от 140 кг.
                              И аз имам снимки, но трябва да ги смаля и утре ще ги пусна и тях.
                              Иначе реката беше доста коварна, защото имаше скрит праг с дълбочина поне 15 см. Всъщност тракера пропадна точно там. Иначе разходката беше супер. Жалко че бяхме само 2 дни. Но пак ще дойдем. Оказва се че в Странджа има доста черни пътища и ако човек спазва правилата на парка, не би трябвало да има проблеми.
                              Само едно допълнение . При реката имаше такива конски мухи каквито не съм виждал никъде другаде. Може би те са причината Странджа да е ненаселена.
                              На тези мухи им казват овъди, това не са конски мухи, на времето с брат ми когато бяхме малки си правехме самолети със такива мухи, понеже лесно се ловят и са големи, през тялото им се прекарва сламка и се пуска да лети, баба ни ни научи на това Иначе разходката беше супер но беше много кратка и на мен лично много ми липсваше станция, никога не знаех на къде караме и каква е следващата цел и явно ще трябва да се обурудвам малко по малко, станция, gps, лебедка, джек, здрави колани ...

Коментар

Карането си беше чиста разходка , но природата беше фантастична. В крайна сметка това бешеи целта на занятието - да се насладим на Странжда и южното крайбрежие.Края на Август пак съм там.Мисля да взема и малкия с мотора
                                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                                0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X