Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един приятен следобед, този път около с. Дружба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още един приятен следобед, този път около с. Дружба

Здравейте!
    Идеята беше да наобиколим околностите на бившия пионерски лагер, а в последствие и лагер за военно-полево обучение на ученици в района на с. Дружба. Преди много години по времето на соц-а в него съм изкарал два сезона запас с основна задача военно-полево обучение на ученици.
    От онова време пазя само добри спомени, особено за времето прекарано след занятията с учениците....
    Както и да е. Компанията трябваше да е по-голяма, но по различни причини бяхме в "камерен състав".
    След кратко пазаруване на продукти тръгваме извън града.

Окото радват няколко пасящи крави

по-нататък пътя значително се стеснява, постепенно "изяждан" от двете страни

За съжаление от лагера не е останало много и това, което е останало, не е особено приятно за гледане...

Решаваме да се върнем назад и да търсим брод през рекичката

За радост брод бързо е намерен и успешно се прехвърляме на другия бряг

За кратко спираме за да се насладим на природата

Зорко охранявани от "бодигарда" ни

Продължаваме напред, но отново "греда" пътя през горичката прекалено се стеснява, храсти, бодли и драки го притискат все-повече.
    А с оглед на обстоятелството, че джипките ни все още са полу-прежалени спираме за кратко съвещание на къде да караме.

Решаваме да караме направо през полето и да се озъртаме за подходяща полянка за лагеруване
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

От: Още един приятен следобед, този път около с. Дружба

Подходяща полянка бързо е намерена и започват приготовления за огнище

Огънят е запален в плитко изкопана дупка насред снега, с оглед на опасението да не се разпространи настрани от огнището.

Поглеждаме и един мравуняк, не съвсем далече от нас
    Казано е:
    -"Обичай ближния",

Коментар

Поради технически пропуск на дежурната "фоторепортерка" нямаме кадри от самата софра,
      следващия път ще я накажем с една мръвка по-малко в чинията.... и отново "непоряд" с фотоапарата....
      Тук вече се отправяме назад към пътя

Отново форсираме рекичката, този път я минах само на заден мост

Е, да де, ама забравихме да вземем "фоторепортерката"

Прибираме си "фоторепортерката" и се отправяме назад към града.

И така до следващия път....
      Казано е:
      -"Обичай ближния",

Коментар

...и кога ще е следващия път? Страхотно, Вальо, браво, ти си бил голям фото - разказвач! И как само се палиш от спомените си за военното обучение - непоряди раздаваш, с по-малки порции наказваш! А фото-репортерката се е справила чудесно, следващия път "майстор-готвача" ще и врътне нещо специално! Ама пък си изкарахме добре, пак ще отидем. Поздрави!
        "Make love, not war!"

Коментар

Чудесна разходка и прекрасни снимки! Поздравления.
          0осем9осем7шест0осем7едно
          Миро

Коментар

E, то "наказанието" за фоторепортерката беше разбира се в шеговит тон. Още повече, че предишния път, когато ходихме около Дунава, пък аз забравих да снимам "софрата".
            За мен е много добре, че тя се включи за пръв път в "офроуд" семейството по заместване на състезанието в Тетевен, преди 2 години.
            И взе, че и хареса и от тогава много рядко пропуска мероприятие.
            А иначе разходката си беше доста "софт" с единствен що-годе наподобяващ "офроуд" елемент плиткия брод на рекичката. Но пък си прекарахме много добре сред природата, което, според мен е и основната цел на подобни мероприятия!
            Успешна седмица на всички!
            Последно редактирано от alex_serviz; 12-03-12, 21:24.
            Казано е:
            -"Обичай ближния",

Коментар

Нещо няма ли да измислим за тази неделя, може някой да пробваме и малко по хард, все пак идва новият сезон и трябва да тренираме, а и да изпитаме новите неща по колата ?

Коментар

Аз тази събота и неделя съм дежурен в сервиза, та за съжаление ще пропусна. Но едно птиченце ми изпя, че ти имаш основание да почерпиш следващия път....
                Казано е:
                -"Обичай ближния",

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                  Аз тази събота и неделя съм дежурен в сервиза, та за съжаление ще пропусна. Но едно птиченце ми изпя, че ти имаш основание да почерпиш следващия път....
                  Ще почерпим само да го изкарам от бокса, защото е страшен кошмар в момента.

Коментар

Здравейте!
                    Днес направихме втора серия на същото мероприятие и по същия маршрут ( а и в същия състав ).
                    Сутринта кратко пазаруване в магазина

Отидохме към крепостта "Баба Вида" за да гледаме мераклиите решили да скачат в Дунава за кръста. За съжаление мероприятието вече беше приключило.

Отидохме в същия район - около с. Дружба, духаше доста силен вятър, та се наложи да търсим "подслон" вътре в гората.
                    Намерихме нелошо местенце за лагеруване на един изоставен коларски път, вдълбан спрямо околните полянки, та се получи естествен заслон за огъня и седянката.

На софрата не се сетихме да се увековечиме. А след нея не се мина и без дърпане благодарение на моите щуротии:
                    Този "овраг" в който бяхме седнали го щурмувах единия пут нагоре, перпендикулярно и излязох успешно, но на връщане реших да се пробвам диагонално, съответно стигнах до положение при което по една гума от двата моста висеше във въздуха и отделно предната броня опираше в земята, та се наложи "помощ от приятел".
                    Благодарности на doc_vd, измъкна ме от неприятната ситуация.
                    За снимки се сетихме, чак като си тръгнахме.
                    На връщане

Казано е:
                    -"Обичай ближния",

Коментар

Добра разходка. Като гледам, снегът се е стопил съвсем ...
                      Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                      Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Жалко, че сте изпуснали мераклиите за кръста , гледам бая народ се е събрало.
                        То и аз никога не съм присъствал на това мероприятие де .

Времето беше чудесно, но вятъра беше студен и гаден, поне Враца- Мизия беше такова, ама надали е било там по-различно.
                        Аз незнам 'що ама ветровито време много не го харесвам, предпочитам да вали, студено, жега ... т.н.

Добре сте се разходили .
                        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

То и при нас вятъра беше доста неприятен, особено извън града. Но в оврага в гората се приютихме нормално.
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",

Коментар

Поздрави, Вальо, че пак свърши фото - отразяването на излета! Изкарахме си супер, а те това "гениално инженерно съоръжение" с платнищата до известна степен неутрализира поривите на вятъра, не, че при тази софра и червено вино имаше голямо значение, де!
                            Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                            Въздух, природа, приятели, малко мирис на феродо...какво още му трябва на човек в почивен зимен ден? Надявам се, следващия път Видинската група да е по - многобройна!
                            "Make love, not war!"

Коментар

Алекс,с тия снимки ме върна в далечната 1986г!В учебния пункт минаха първите 3 месеца от моята служба в Гранични войски!Спяхме на втория етаж в сградата която си снимал а рекичката я минавахме пешком по няколко пъти на ден отивайки на занятия по околните поляни!Спомени...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X