Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко офроуд в Сахара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко офроуд в Сахара

Миналата седмица си направихме една малка екскурзия до Тунис за релакс на морето. В последствие се оказа, че организират турове из страната и ние като риби разбира се веднага първа линия с все Юрген, Ханс и Оля (яко немци и руснаци) се записахме да обикаляме Тунис с автобус.

Всичко горе-доле гот, но най-доброто беше, че бяха предвидили 4 часа офроуд из Сахара. Това беше изключително добро, просто офроуда там е нещо съвсем различно от този, който позволяват нашите терени. Аз съм се разбил тотално, за съжаление не можеше да карам аз (има си шофьор), но пък и по-добре. Шофьорите бяха пълни психопати и нали джипките държавни и нема такова бримчене безмилостно.

Бяхме 10-11 TLC-a, каране с нечовешка скорост из дюните (+-100км/ч!) некви скокове нечовешки, не знам как не направих дупка в тавана с глава, както съм 2 метра

Аз се си мислех да правя снимки и пр., но адреналина не ми позволяваше да мисля за нищо друго освен дали няма да се обърнем на следващата дюна та количеството снимки от мероприятието е леко оскъдно, но все пак ето няколко :

Изгрева в Сахара...

Строени и преброени всички юргени и ние преди да потеглим..

Началото на пустинята, още твърда почва

Бримчене с над 100км/ч, окачването е на път да се "откачи". Караха безмилостно, чак жал ми стана.

Ето ни и нас

Ммда, и аз така си помислих Нещата не може да са надобре при такова каране

Атрактивно спиране. В реалност нещата изглеждат по-иначе На снимка всичко е лесно

Това беше много интересно. В далечината виждате оригиналните декори от Star Wars 1 - Tatouine - родния дом на Luke Skywalker. Декорите са още запазени, макар и не в перфектен вид.

Посока най-близкия оазис, температурата в Сахара дори рано сутрин беше нетърпима. Интересното е, че в градовете около нея се оказва още по-горещо. Винаги съм мислил, че в самата пустиня е най-жега, но не, тъй като в пустинята подухва ветрец това онова, а в градовете е пълен застой и само пек. Ужас.

На края на приключението много ми се прииска да бях там с мойта си кола и да мога да продължа издеянието още дълго време. В тази връзка, ако тук има навити, може да проучим какви са възможностите и да си вземем жипки под наем там за няколко дни за един сериозен пустинен офроуд. Цените не са брутални, дори и гид може да си вземем.
    VW Touareg V10, 5000cc

До: Малко офроуд в Сахара

И аз съм бил тамр много е красиво! Има много туристи, возят ги с TLC 105. Всичко там е маслини и туризъм - от едно малко водопадче правят голяма атакция и търговия. Опитват се да излъжат с евтини китайски бижута за Берберско сребро. Иначе е много красиво, особено какт се возиш на камилите да гледаш залеза, солените езера... Жалко, че от Картаген не е остнало нищо, където е разположен е невероятно, от едната страна море, а от другата планини.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X