Обява

Свий
Няма добавени обяви.

soft разходка от кулата до резово

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• soft разходка от кулата до резово

Здравейте,
    моля ви за съвет кой са местата през очите на хора като вас който, трябва да се посетят по маршрута Кулата-Резово.
    Като основни атракции съм заковал Гърменските села с помашките обичай, Широка лъка, Златоград, Перперикон и после идеите ми се изчерпват до Резово. Има ли задължителни места, според вас който да посетя. Естествено ще минем и през наводнените наскоро райони, макар да не влиза в категорията туристически атракции. Задължително е да се пораздрусам, но не бива и да прекалявам.
    Предварително благодаря.
    ако не можеш да кажеш нещо хубаво, по-добре не казвай нищо..

От: soft разходка от кулата до резово

С какъв автомобил сте? Колко човека, деца? Кога го планирате, спане(палатки, хотел)? Опит на пасажерите и подготовка на колата? Напиши максимално информация за идеята си, за да сме полезни.
    VARADERO SD2

Коментар

четири, пет фронтерки и ще спим по къщите за гости така че не сме много за извън пътя, по скоро селски, черни пътища, някой друг баир и така.
      Водим се опитни до толкова че да не затънем на магистралата, но кой знае. До момента съм си набелязал първата част от маршрута.
      Ден първи: http://g.co/maps/fk2zg Кулата, Гърмен, Доспт, Триград. Ще спим в един много як хан. По пътя ако излезе нещо готино ще спираме за снимки и така.

Коментар

До тук, в тази част на маршрута Ви, аз бих добавил с. Ягодина с Ягодинската пещера, в Триград - Триградското ждрело и пещерата Дяволското гърло. Струва си да се посетят. В началото, преди с. Гърмен бихте могли да отидете до с. Лещен. Там почти всичко е от камък - улиците, оградите /дуварите/, старинните къщи с техните покриви от дялан камък. Пътят е малко стръмен и тесен, минава се през едни махали, които малко мязат на ромски гета, но може би си струва да се отиде до селото. От Лещен можете да продължите и до с. Ковачевица. Архитектурата и обстановката са същите, мястото е такова, че все едно сте се върнали назад във времето с повече от век. Там са снимани и някои от известните български филми, като например “Мера според мера”. Вярно, че по тези места има доста неща, които навяват тъга и едни по особени размисли, но все пак природата наоколо е страхотна.
        Успех!
        Последно редактирано от Алекс Маринов; 05-03-12, 16:18.
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

с.Ягодина-Ягодинска пещера и Орлово око, с. Широка лъка, към Смолян (за спане хотел "Аполон" малко преди Смолян), евентуално (ако ви се отклонява) с.Смилян с.Могилица (Агушеви конаци) с.Горна Арда (Гераница), Златоград (етнографския комплекс), Дяволския мост до Ардино (между Дяволския мост и с.Дядовци има изоставено село), Каменните гъби до с.Бели пласт, Гроба на Орфей до село Татул и натам не знам. Има интересни места и около Кърджали (примерно село Александрово има Тракийска гробница, Перперикон). През Септември миналата година ходихме натам с дъщерята. Сега чакам да се постопли и продължаваме от Хасково през Елхово към морето.
          Поздрави.
          Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 06-03-12, 14:00.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Това е плана най-общо:

Ден първи: По маршрута Кулата, Гърмен, Доспат, Триград.
            Около 150 км със спирки в помашките села с около Гърмен и посещение на Никоплоис ад нестум
            Язовир Доспат и крайна спирка в Триград с вечеря и нощувка в старинен хан със страхотна стил.
            В съседство са триградското ждрело, ягодинска пещера и други, тук обаче не знам дали няма някой готин маршрут за джип с качване до висок връх за хубави кадри.

Ден втори: 140 км. широка лъка, стойките, смилян, спирки по старите турски мостове и разходка в златоград, тук коментарите са мн. полезни
            "евентуално (ако ви се отклонява) с.Смилян с.Могилица (Агушеви конаци) с.Горна Арда (Гераница), Златоград (етнографския комплекс), Дяволския мост до Ардино (между Дяволския мост и с.Дядовци има изоставено село), Каменните гъби до с.Бели пласт, Гроба на Орфей до село Татул и натам не знам."

ден трети :златоград, перперикон, болярово 260 км.
            тук може да минем и през с. Бисер, Извора на белоногата, и тук ми се ще да резнем някой селски шорт кът с малко коловози ...

ден четвърти болярово, малко търново, резово 180 км. Тракийски Могилен Некропол В Местността Пропада, тък са и тези гъби за който казва колегата, през дъбовите гори със сигурност има ловджийски пътеки с много кал. и малко разходки по плажната ивица, има една лагуна след синеморец, "липите'.

ден пети: резово, старосел, копривщица.420 км. тук малко скука ама не се сещам за нищо интересно...до Старосел, в с.шипково имало страхотна хижа с възрастни собственици който навремето са били с Китов и имат страхотни истории.
            после до копривщица ако може през някоя скрита патека и след това от копривщица до вр. Манзол има дърварски пътища по който съм минавал с АТВ и е мн.яко, после може през златишкия проход който е затворен по принцип, но ако се преодолеят отнесените от дъждовете парчета от пътя става, това пък съм го минавал с рено меган.
            И после след около 1300 км. в София. Много ще съм благодарен ако добавите по маршрута интересни черни пътища за да не се движим само по асфалта.
            В голямата си част траповете по пътя са достатъчно предизвикателство на все пак..

Коментар

Първоначално публикуван от Espas Lagunov Rapidov Преглед на мнение
              Това е плана най-общо:

Ден първи: ...
              В съседство са триградското ждрело, ягодинска пещера и други, тук обаче не знам дали няма някой готин маршрут за джип с качване до висок връх за хубави кадри.
              ...
              Предложението е точно в поста преди твоя - "Орлово око". От Ягодинската пещера има организирани групи с екскурзовод и джип/пикап до там.
              http://razhodka.com/2011/07/екстремн...е-девин/
              За хора, като вас, със собствен транспорт, не знам как стоят нещата - дали просто отивате сами, или трябва водач, или ...
              Последно редактирано от krasi-mir; 07-03-12, 08:11.
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

подозирам че ще измислим вариант с тези хора, много е хубаво когато някой добре запознат те води, според мен човек не бива да се скъпи, особено когато е в група и не плаща сам целия масраф.Това изглежда страхотно."Орлово око"

Коментар

Първоначално публикуван от Espas Lagunov Rapidov Преглед на мнение
                  подозирам че ще измислим вариант с тези хора, много е хубаво когато някой добре запознат те води, според мен човек не бива да се скъпи, особено когато е в група и не плаща сам целия масраф.Това изглежда страхотно."Орлово око"
                  Никакъв водач не ви трябва. Съвсем спокойно може да се качите и сами. Да ви издам и една "тайна". Малко след платформата (горе долу по права от мястото на идване), на около 100 метра има нещо като малка полянка. Е там гледката е по-красива и без да заставаш над пропастта. Ще се опитам да дам координати.
                  п.с. Намерих. 41,643930° 24,337400° или 41° 38' 38.148" 24° 20' 14.64"
                  Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 08-03-12, 07:29.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

не каза кога смятате да правите прехода.защото така и така ще спите в триград а на следващия ден по черно може да минете през чаири(това е много готина местност над триград)от там пияната гора(тя е в същата посока,мисля че и в същата местност ако не бъркам) от там пещера ледницата и можете да слезете на гела,а от гела по асвалта слизате на широка лъка
                    като километри не е много,но като време много зависи от снеготопенето.за по сигурно попитайте местните в триград или по-точно на паркинга пред дяволското гърло,ако не става за джип а имате време дават и мотори под наем.има и много други местности в околноста но няма да ви стигне времето за всичките

Коментар

Ако те разбирам правилно си има пряк път от там до с.Гела и ако се е стопил снега си е проходим с джипове. Ама коларски ли и или макадам, обикновено като минат триозките на дърварите и оставят коловози по метър високи, може да се наиграем, ама ще е доста яко, има ли големи стръмнини и минаване през река щото не видях http://g.co/maps/5j5cb
                      да не стане съвсем забавно и да трябва да се връщаме то реално са 15-на км. ама може и цял ден да откараме.
                      Мислехме след Великден, но ще проверим дали се е стопил снега ако решим да се гмурнем на пряко. Реално в тази част ще са най-забавните маршрути.
                      И друго се чудех, това към модераторите, знам че те виждат всичко, ако си закача една мини камера за по забавните маршрути дали не може да направим он-лайн тв и да следи маршрута в реално време, не че ще някакъв подвиг, ама както сега черпя инфо от колегите, защо да не върна жеста в картинки

Коментар

след велик ден силно се съмнявам да го минете ако не сте с потготвени джипове(а по това което беше писъл не сте)по-рано от май месец едва ли ще минете.
                        днес даже се видях с двама триградчани и казаха че при тях още си вали сняг,а отстрани имало на места по метър сняг,дори и да се стопи до великден ще си е истинско кално приключение
                        има поне 4 или 5 пътя на тоя маршрут някои от тях минават през река даже преди няколко години бяха паднали мостовете и положението беше почти непроходимо
                        преди 4години когато минавах маршрута а и по думите на местните в най-добро състояние е този дето минава през селскостопанския двор в началото на селото
                        за всеки случай питайте на входа на дяволското гърло.според мен за да се наслади човек на хубавата природа трябва да иде лятото,а целия маршрут който ти описах като включиш с.мугла и една местност която не помня как се казваше с едни речни водопадчета(самата река се стича по дълга скала и на всяко водопадче има и вирче) по спомен излезе около 35км

Коментар

Да използвам темата на Espas LR (надявам се да не се сърди ) да питам нещо колегите от региона. Може ли някой да ми каже как е пътя,който съм постнал по-долу - Смолян - Триград? Става ли ? Мога ли да го мина с неподготвено Паджеро 4 (сам ) през лятото - вероятно август. На картата изглежда като нормален макадам, ама то е само на картата!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Smoljan - Trigrad  1.jpg
Прегледи:2
Размер:97.9 КБ
ID:5358824 Благодаря на всички отговорили!
                          Б. Бонев
                          0осем88две6шест71три

Коментар

Не си правете майтап с пътя през Чаирите и Мугла. Трябва да е сухо,а има ли сняг си е приключение.
                            Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Изобщо не си правя майтап с който и да е път,колега! Напротив - затова търся някой,който да ми даде вярна информация. Много ще съм благодарен на всеки, който ми помогне по този начин да не се вкарвам в излишни приключения и ядове! Явно познаваш добре района,пък и знам (предполагам,де) , че се занимаваш и професионално с пътища и карти. Та затова би ли коментирал това мнение на колега от форума от Смолян : ..... Здравей колега та за маршрута....от смолян до село мугла е асвалт има си дупчици но не фрапиращи все пак си с джип!Красиво е ще ти хареса,когато стигнеш в село мугла имаш 3 варианта до целта ти Триград!Първия е обиколен черен път може да се каже че е добре няма много кушии!Втория се свързва с първия но пести много разтояние по трудничък е но не е нещо страшно има едно изкачване и едно спускане стръмно и от там до село Гьоврен пътя е добре!Третия съм го минавал отдавна и не мога да дам мнение!.......... Не,че го крия кой е,но така ми беше по-лесно да метна цитата тук. И като допълнение - маршрута съм замислил за през лятото, август вероятно.
                              Благодаря предварително!

ПС Мапсоурса ми е с ORFM 5.40 и там са много зле пътищата в района. На Гугъл мапс изглеждат като асфалт и макадам - затова търся вярната информация.
                              Последно редактирано от Борислав Бонев; 07-04-12, 17:44. Причина: допълнение
                              Б. Бонев
                              0осем88две6шест71три

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X