Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лека снежна разходка около Кърджали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лека снежна разходка около Кърджали

Здравейте,колеги
    Ще ми бъде приятно да Ви споделя нашата лека неделно-зимна разходка...
    И така - тръгваме около обяд, след подготвителна среща на кафе,на която обсъждаме в по-големи детайли иначе бъдещият лек маршрут.Пълним гориво и лека - полека потегляме...
    Маршрутът : Кърджали - с.Енчец и нагоре по неотъпканите заснежени маршрути на дървосекачите...
    Джиповете - за лек до среден офф - моята Нива с почти неподходящите за наистина заснежените маршрути гуми Кама И-511 и две Панди с кобри.В Нивата - ръчна лебедка,джак,полиспасти,много телекаж,сечива,лопати,30 кг пясък,вериги за 4те колела...
    Пътеката на дървосекачите свива рязко от заледения асфалт и е време леката разходка да започне
    Пътеката започва със 15-20 см мек сняг и лек наклон нагоре....усещат се първите скрити коловози...бавни,блокаж и смело напред...
    Първата Панда върви напред,тъй като колегата познава добре района,аз съм след него,третата Панда зад мен....бавно,но славно колоната върви...спираме по за половин - една минута,колкото да преместим или ако се наложи да отсечем падналите клони на пътеката...
    След 10 мин каране стигаме голяма поляна,на която решаваме да направим обща снимка на фона на красотите на заснежените борове..
    Пътеката става все по тясна,коловозите все по-дълбоки,Нивата с Ками-те започва да се зачудва,а отпред пандичката весело върти леката "задница"..отново спираме да премахваме клони,снимки и отново продължаваме...не бързаме за никъде,правим си кефа...
    След още може би 15 мин каране излизаме на село Дъждовница...местните се чудят с какъв акъл сме тръгнали през заснежените коловози,но как да им обясниш удоволствието,което карането през такива красоти ни доставя...кратко обсъждане на следващата дестинация и продължаваме по силно заледения асфалтов път към Кърджали....решаваме малко преди града да свием рязко в ляво отново по пътека на дървосекачите...тук ситуацията е по-тежка...коловозите стават по-дълбоки,чуват се и първите опирания в носачите на Нивата,при колегите положението е същото...стигаме до заснежен силен наклон,под снега е кал...колегите с Кобрите решават,че ще атакуват,а аз се отдръпвам и търся алтернативен маршрут - Камата няма никакъв шанс...Пандата почти успя,не й достигна около 2 метра....искат да пробват течните вериги - за наше огромно учудване течните вериги помогнаха и пандите се качиха...покарахме още малко,пътя стана много тежък,коловозите може би от зил 131 или Виетнамки станаха по-сериозни и решихме,че сме дотук,не си струва риска....лека по лека се върнахме обратно
    Прикачени файлове
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

От: Лека снежна разходка около Кърджали

Поздравления!Виждам ,че добре сте си прекарали!С колегата с първата панда се запознахме преди около 2 години в гората до стремските лабиринти!Ще се радвам да се включа в една ваша разходка,когато идвам по вашия край.Имате много интересни места

Коментар

Много добри снимки , Пандата ми харесва - вървили , а пък за Нивата си е Нива няма смисъл да питам да ли върви.

Коментар

@ fiatkar : Колега,с най-голямо удоволствие бихме покарали заедно,все пак колкото повече - толкова повече ! Когато имаш път насам пиши и веднага ще организираме нещо - каране насам - натам,барбекю и весели емоции :@ vankis : Пандите (те са 2) вървят много добре,въпреки масовото недолюбване - екипирани са добре с кални гуми и водачите им са много опитни - все пак всеки ден са в гората.
        First Man, then Machine!
        Lada Niva
        Honda XR 400

Коментар

Благодаря за поканата!Другата седмица мисля да идвам в Кърджали.Значи можем да се поразходим някъде.Ще се радвам да разменим кординати за по лесна връзка.0899 350 580 Кирил

Коментар

Колега,днес заминах за София,ще се връщам живот и здраве към 8ми - 9ти Март...ако желаеш и си наблизо с най-голямо удоволствие.... 0877 6500 30- Вълчо
            First Man, then Machine!
            Lada Niva
            Honda XR 400

Коментар

Малко ще се разминем ,понеже пътувам към Кърджали вдругиден,но няма нищо.Все ще се засечем.

Коментар

Ей,браво браво,и моята пандичка да вървеше и аз щях да направя една разходка,но уви
                Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X