Обява

Свий
Няма добавени обяви.

B.B.Q. разходка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• B.B.Q. разходка

Днес заедно с Явор и V93 /Чавдар/ по семейно му си спретнахме една лека , красива и много сита/от към пържоли/ разходка в Мургашкия дял на Стара планина . За съжаление аз/той глупака си е глупак/ си забравих фото апарата в къщи ...
    Та разчитам на Чавдар да отрази със снимков материал и коментар /ама хубаво пише момчето , а !/ това скромно мероприятие ...

До: B.B.Q. разходка

Лелееее, и да не се обадите.
    А някой сме там ловци....
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

То стана спонтанно ...
      НО ! Обещавам да се обадя следващия път !

Коментар

Аз ви благодаря за приятната разходка и вкусното BBQ, този маршрут много ни хареса, ето и от къде се започна всичко:

Подход към газопровода

червената TOYOTA изчезна

А ето я, смалила се е

Ето го и V93 с новата машина

това че съм си взел апарата не значи че съм си заредил батериите от тук на татък разчитам на колегата Чавдар да е направил хубави кадри

Коментар

Мдааа. Предложението на Митко за една софт-разходчица с барбекю ми дойде тъкмо навреме. Хич не ми се оставаше в София в такова хубаво време, а пък имам сериозна причина да избягвам по-"хард" изпълнения в тези дни ...

Стартирахме от добре известната писта в Бухово и бързо се озовахме до трасето на газопровода. М/у другото, тази май е от малкото снимки, на които наклонът изглежда по-страшен, отколкото в действителност. Обикновено е обратното.

Спряхме уж за малко в подножието на газопровода, ама някои ги изби на гъбарство

Пообраха челадинките в близката околност, така че вече може да поемаме ...

Направихме, както каза Митко, един тест на охладителните системи на джипките нагоре по баирите.

Пък времето беше само за разходка. Хубаво слънчево време, леко влажен терен, тъкмо да не се вдига прахоляк.

После Митко ни поведе надолу към долината на Елешница по едно обрасло с трева пътче.

Маршрутчето беше приятно, но не беше за хора, които си пазят боята ...

Ето ни и долу при реката

Хайде сега малко да поджапаме из водата ...

и така стигнахме до едно сенчесто завойче, подходящо за нашите цели, където се паркирахме ...

Барбекю без огън не става, така че сем. Здравкови се развихри ...

и не след дълго огънят беше на лице, а докато стане жарта, има време и за сладки приказки ...

А после, естествено, дойде ред на скарата ...

Ех тия офроуд-барбекюта бе! Все едни хубави скари се получават ...

Мммм, много обичам диетични пържолки ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

По някое време привършихме с барбекюто и стана време да се изтегляме лека-полека. Още повече, че отгоре взеха да се събират едни сиви облаци ...

За тръгване си тръгнахме. Ама все пак не мина и без малко приключенийце. "Кобрите" на Явор се изпързаляха по сочната трева на стръмното изкачване в близост до брега на реката, след което се замазаха и, при опит да ги развърти и очисти от калта, Патрулът малко нещо позатъна ...

Който може да си отвори вратата - излиза оттам, а кой не може - през прозореца ...

Митко и Ели веднага се притекоха на помощ

"Баба Яга" обаче видя зор с дърпането на тежкия Патрул ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

и се наложи Ели да разпъва лебедката

след което вече работата потръгна ...

Мдааа, а иначе теренът изглеждаше уж безопасен ...
              Достатъчно беше обаче само гумите да разкъсат горния слой и джипът вече за отрицателно време се закопава в дълбочка тиня.

Видя се също така, колко е хубаво джипките да си имат лебедки. На Явор май трябва да му кажа откъде в Бургас може да си купи една лебедка ...

Той обаче взе реванш на баирчето, което му се опъна в първия момент ...

Продължихме нататък покрай и през Елешница, докато не стигнахме до една малка засада. Пътчето наполовина изядено от водата, а точно покрай брега - дълбочко и десните колела на Тойтотата хлътнаха ...

Хайде пак лебедката, но този път има нужда и от малко противотежест да не стане някой сакатлък.

Ели е страшен навигатор, обаче това аз го правя по-добре

Нема начин! Законите на физиката са си закони на физиката и където си трябва тежест, си трябва тежест. Пък тя, с тази фигура, е мнооого далеч от моите без малко 100 кила ...

Тойотата мина, а Явор държи да огледа терена отблизо и да види дали не може да се заобиколи това местенце.

Точно в близост до брега обаче става по-дълбочко и може да се заровим ...

А, ако има възможност да се избегне разпъването на лебедки, няма причина да се набутваме излишно. Поради което заобикаляме, но по другия бряг ...

И с това софт-разходката общо взето приключва. Защото малко след това хващаме пътя, който извежда към Кремиковци, а той си е направо "магистрала". Едва тръгваме да се изкачваме и онзи отгоре отвори кранчето ...

Та, такива ми ти работи. Една лека и приятна разходка с приятна компания. Дай боже всекиму!
              Ние не сме неутрални!

Коментар

колеги - добре сте си изкарали, а ние ни ядохме, ни пихме - само каране http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...092#post172092 за малко сме се разминали на Газопровода, само че там ни домързя да снимаме.

Коментар

Ето и малко видео.

Газопровода - 27 МВ (wmv)

Спускане към реката - 34 МВ

По Елешница - 39 МВ
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Браво, дестинацията изглежда много интересна като терен. Може да повторим някой път по-голяма групичка ?
                    VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Разбира се

Коментар

Миналата неделя се бяхме запътили натам със Соти , но не стигнахме до никъде по "технически" причини и хапнахме пържолките рано рано.
                        Обаждайте се, ако решите да отидем пак наоколо.

Коментар

По почина на Алекс Марков и аз ще покажа от къде минахме :

Коментар

Вчера правихме Мургаш от дефилето на Искър, южно по билата на Стара планина. Включихме се в част от вашия маршрут по Елешница, но стигайки до този участък, който още пазеше следите от вашето преминаване...се отказахме, върнахме се и избрахме друг маршрут...След като моторите се окопаваха в тази тиня(под тревата) за нула време...учудвам се вие как се измъкнахте. Това са само снимки на мястото, защото е ужасно трудно да правиш "интересни" снимки когато си с мотоциклет...
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3851.jpg
Прегледи:1
Размер:303.2 КБ
ID:5035784Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3853.jpg
Размер:322.9 КБ
ID:5035785Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3849.jpg
Размер:298.4 КБ
ID:5035786
                            Последно редактирано от miki64; 01-07-07, 13:08.
                            Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
                            KTM 350 SX 2011

Коментар

Много готино е било съдейки по снимките и филмите. Блазе ви.
                              Много бих искал и аз някой път да се присъединя към подобна разходка, но съм все още доста зелен в оффроуда и в повече от ситуациите които сте преживяли направо ще трябва да ме "носите на гръб". Но ако организирате нещо по софт (най вече без кал), ще ми бъде приятно и аз да се включа.
                              О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X