Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как едно дърво ми влезна в колата (разходка до Желен, Черни камик)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как едно дърво ми влезна в колата (разходка до Желен, Черни камик)

Ходихме за уикенда при приятели живеещи в махалата Черни камик на село Желен. Доста беше понатрупало, а пътя нагоре не е от най-лесните в такива условия.

В един момент стигнах до отсечка, в която започнаха трудностите и от ровене, риене и поднасяне изведнъж се озовах в ей тази ситуация:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1108.jpg
Прегледи:1
Размер:134.9 КБ
ID:5955168

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1107.jpg
Прегледи:1
Размер:160.9 КБ
ID:5955169

Невероятен късмет, че прозореца беше отворен точно толкова, че да влезне дървото, защото мисля, че то щеше да си влезне така или иначе

Със лопата и мачете успяхме да се избавим от него, само за да се закопая още по стабилно на 10 метра по-нагоре само на 15 метра от мястото, където щях да паркирам.
    Решихме да го мислим на сутринта, събрахме багажа и отидохме да празнуваме Ивановден.
    На следващият ден джипа не запали. Явно горивото е било малко и престоя му на този наклон беше събрал останалата нафта там където не върши работа.
    След много мъдруване и бая въртене (добре е че е нов акумулатора) най-накрая дойде помощ от Своге и със 5 литра нафта, ноу-хау и ръчкане от тяхна страна машината тръгна.

Поуки:
    - най-накрая да си взема вериги
    - да не паркирам с малко гориво на наклони
    - да карам с отворени прозорци за да могат да си влизат дърветата, когато си искат
    Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

От: Как едно дърво ми влезна в колата (разходка до Желен, Черни камик)

евалата!!! Смятам че ще си отварям и аз прозореца вече!
    Свободен е онзи, който от нищо не се бои и не разчита на нищо!

Коментар

Е това дето си тръгнал в гората с малко гориво си е меко казано "тъпо"....
      Don't hunt IF you can't kill
      първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Късмет с дървото си имал! Иначе поуките имат смисъл!
        LZ1ZAH

Коментар

Правило при пътуване ОFFroaD и особено в зимни условия е винаги резервоара да е пълен до половина (взимаш го за 0 и от там пълниш колкото искаш). А това с прозореца си е чист късмет.

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
            Е това дето си тръгнал в гората с малко гориво си е меко казано "тъпо"....
            Направо си е към поуките и то с номер едно...В такова време(и не само) се тръгва с достатъчно гориво.А достатъчно е пълен резервоар
            Поздрав!

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
              Направо си е към поуките и то с номер едно...В такова време(и не само) се тръгва с достатъчно гориво.А достатъчно е пълен резервоар
              Поздрав!

И две туби в багажника......

А и с Ат-та в този сняг без лебедка си е жив авантюризм.....
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Аз помислих че го крадете тоя бор,с корените
                http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Време е и за резачка. Аз в гора, без нея - не стъпвам. Даже днеска и до Ниш я разходих, ама бадева. А за малкото нафта зимата - неам думи.

п.с. и никаква ръчна след сняг или локви зимъска, че после няма тръгване
                  Последно редактирано от Пенчо; 09-01-12, 19:51. Причина: доп

Коментар

Бе вие за горивото сте се хванали! Аз като се сетя как от сега на татък ще кара на свалени прозорци,и ми става студено!
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                      ...В такова време(и не само) се тръгва с достатъчно гориво.А достатъчно е пълен резервоар
                      Абсолютно съм съгласен. Знаех го това нещо, но както казват "на теория". Друго си е да не ти пали джипа посредата на планината в снега. Сега вече ще го знам и на практика

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Време е и за резачка. Аз в гора, без нея - не стъпвам. Даже днеска и до Ниш я разходих, ама бадева.
                      Мойта е разглобена в гаража, има си и тя проблеми. Но с дървото малко по-бавно се справихме с мачете, моето си има трион отзад.

А иначе - АТтата се държаха похвално добре в тези условия, но такива гуми най-добре си вървят с вериги
                      Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

Коментар

Предишните ми гуми бяха АТ-та и на сняг се държаха задоволително Разделих с тях, само защото ми трябваше нещо по-кално
                        Life Begins Where The Road Ends.
                        Nissan Patrol Y60 GR RD28T
                        0889 9две 99 55 Иво

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X