Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка Потока(габровско)-Бузлуджа или почти до там

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разходка Потока(габровско)-Бузлуджа или почти до там

За тези които не им се чете всичко по-долу има снимки с кратък опис...За другите следва да прочетат следната история...
    Неделя...Сутринта ставам и се чудя дали ще ни позволят да работим защото сменяме осветлението в едно училище ,а в едното крило има изборна секция...И така към 9 часа други няколко габровци се бяха уговорили и чакаха аз да кажа какво ще правя...Към 9 и 10 ми звънна началника и каза
    -не ни пускат ,почиваме...
    Еее викам си кеф ...Обаждам се разбира ме се с другите и тръгваме
    10.30 бяхме на ОМВ и се чудим на къде да тръгнем с следните три джипа
    -моята витара дигната ,ЛСД, нови грабери АТ2 235/75/15
    -Витарата на колегата Русанов понадигната и карани кални гуменки
    -Фронтерка надигната с 31" БФ гоодричи на километри ,но достойно изглеждащи...
    След кратъхк обзор на местността решихме да пробваме да качим от поток до бузлуджа и от там до хотел Българка(ако не греша) ,Кръстец и Трявна...И тръгваме...Още след Поток обаче сняг не липсваше...За дървета да не говорим...Брадвичката и резачката се включваха често...Не мина дълги и стигнахме до първия кофти момент...Сняг,кал + голямо навяване точно след калта...другата витарка поблъска известно време ,а фронтерата отзад я дърпаше назаден като се поукопай(не съм сигурен,но май в началото и Фронтерата поблъска) ...А ние в моята Витара гледаме...По някое време помолих да пробвам и видиш ли късмет вече охлабената пряспа се предаде и я прегазих след което продължихме...От там аз водих не по друга причина ,а така се случи...Спирахме често...махахме клони,рязахме и тей нататък...Общо взето с доста спирания ,връщания за изсилка и бутане в снега (ама наистина доста) стигнахме до едно разклонче което е на 300-400метра от асфалтовия път към Бузлуджа...Е добре ,но снега става дълбок...Навявания големи...Доста се помъчихме и там...Накрая обаче дори голямата фронтера(спрямо витарите де не спрямо някой патрол) не успя и тя...НЕ успяхме и да разринем,а аз вече виждах пътя...150 метра да имаше...И знаехме ,че разклона който подминахме 150 метра назад води до Шипка...Оп готово викаме тръгваме! И аз пак отпред...И пак клони...И пак навявало и дълбоко...но ние с зор се движим...Дооооооооо...Да докато витарата не каза –НЕ! ...Дам ...Просто останах без скорости...Лоста се движи свободно и това е...А сме не леко надолнище зад мен витарата която с калните гуми виждаше проблеми и зад нея Фронтерката...След голямо чудене ,звънене нищо не направихме Митака с фронтерата звънна на колеги от Стара Загора и те бяха в готовност да тръгнат към нас на помощ...Това ме успокояваш ,но бях вътрешно ядосан на Витарата защо така ме излага(не ,че е знаела къде ще я мъча де)
    Фронтерата издърпа здравата витара до равно място и се върна за мен....Мислех ,че всичко е изгубено...Аз бях постоянно по тумбак и нямам скорости..Как да ме дърпа си викам? Видиш ли обаче с много ама много зор тръгнахме наза...Зор ,зор ,зор ..Бутане голямо...Това ,че паднах и Витарата ми мина през крака отделно не тежеше много (задния мост) и нищо ми няма Трудно беше ,но се върнахме до равното разклонче и от там долу аз закачен пак с помоща на Митака сега седя пиша това ,а Витарата ми е пред Гаража ,а не в гората ...
    Изключително съм му благодарен както и на другите които умреха от студ ,но казаха ,че джип в гората не оставяме...А за готовността на Старо загорци да тръгнат към нас съм трогнат...

За тези които не им се четеше накратко...Малко преди Бужлуджа моята витара (водеща и ринеща в момента на бедствието) остана без скорости и само чистия късмет ( и на Митака фронтерата) помогнаха да съм си сега удома...Много трудно дърпане беше ,но стана!
    Ето малко снимки ,а после и някое друго клипче...
    Прикачени файлове
    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

От: Разходка Потока(габровско)-Бузлуджа или почти до там

Добре е днескашната разходка просто беше едно начало за следващите ни леки и продължителни разходки из горите.Макар и кратка за мен си беше КеФ да побуксувам малко с леко калните галоши
    Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
    КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Браво.
      Много ми харесаха и откровението на разказа и и снимките.
      Само не разбрах как щяхте да стигнете до х.Българка от Бузлуджа.
      По оня път по билото и ветрогенераторите и после от северната страна ли ?!
      Лятото го карах с байк. То и за велосипед е трудно и то през август.

Поздрави.

ПП. На лято, не щете ли един преход от Трявна до Бузлуджа. Ще бъде много екстрим. Такива баири при нас нямаме.

Коментар

Здравей! Искаме всичко....Дали ще можем ще видим От къде щяхме да стигнем не знам...Аз карам след другите или ако съм отпред ,слушам какво ще кажат по радиостанцията
        Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Турни един телефон някъде на лесно в личните ти данни.
          Миналата година минах Шипка-Бузлуджа-Трявна-Елена-Жеравна-Сините камъни с велосипед и лека кола.
          Тази, ако не мине котка път смятам да заменя колата с джипо.
          Хем повече багаж, хем колелото лесно се закача, хем някоя заигравка по Стара планина.
          Пътя , по който слязох до Трявна е много серт.
          От последния генератор на изток, започва отдавна забравен и много стръмен път надолу.
          На изток се отделя и пътя(пътека) за х.Българка. Половината го минах и се върнах.
          Трябват си и резачки.
          Накрая излиза на Плачковци.

Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X