Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Страхотно местенце за страхотен уикенд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Страхотно местенце за страхотен уикенд

Здравейте,

Селцето е Добринище, София-Благоевград-Банско-Добринище.

Страхотна атмосфера, стари къщи, чист въздух, балкани върхове поляни, рекички.

Механа "Македонска кръчма", старинна къща, огромен двор и огромна зала, побира според мен поне 100 калпака на закрито и още толкова отвън, атмосферата е всякаш Капитан Петко Войвода ей сега ще излезе от някъде

Какво ме очарова, огромно меню, много любезен персонал, поръчаните храни и напитки идват за секунди, преди време съм бил главен готвач и ви уверявам, че това е най-бързото обслужване което съм виждал/чувал, за някой аламинути - чаках 2-3 минути, невиждано досега.

Храна е божествена, всичко е готвено като "на баба манджите" страхотия-вкуснотия.
    Ние с момата хапнахме порядъчно , тя дори се напи аз почти и ни изненадаха много приятно със сметката ~22 лв.

Предлагат и нощувка, на мен ми взеха 40 лв за двойна стая(чували са и те явно за богаташите дето карат джипки ), много чисто, тихо, спокойно, с ТВ+кабелна, хладилник+мини бар(с магазински цени) готина чиста баня, топла вода на воля, парно, огромна тераса с уникална гледка.

Атмосферата вътре много ми допадна, стари дървени греди, всичко е преобладаващо дърво, поддържано, добре направено със стил и вкус.

Сега си спомних, че за 6ти май дойдоха банда(>30) младежи с едно агне и бяха много добре приети, явно патроните са благослонни към оферти за дружествени събирания.

Решихме да пием кафе рано и случайно попаднахме в закусвалня, точно на центъра на селцето, страхотно обслужване, и храна, да храната(нещо като шведска маса) - понички, мекици, джиджи-папа , кисело млекце(истинско от мляко), крем карамел, нишесте, медец, сладка, салатки(ароматни, със зеленчуци не оцветени, химизирани гадни безвкусни като в магазините), готвени манджички, напитки аве феерия от цветове и аромати.
    И последно но не по значение, след като се насвиних, отново ме "стресираха" с цените <2 лева )

В центъра не селцето има много готин фонтан, освен водните струи, вода върти и една огромна мраморна топка(не съм 100% дали е мрамор, досрамя ме да нагазя да проверя) но е многа красиво и ефектно.

Хората са любезни но и с леко балкански поглед, строг и благ, а младежите както се очаква по селата силно увлечени от бирата и "столо-чесане" и "кръчмо-стоене" )

Подправка на атмосферата бяха няколко рокереещи се елемента с кросаци и 1-2 пистови мотора, които бяха си оставили заглушителите явно по дупките, защото доста озвучиха, но явно хората са свикнали с това не им правеше много впечатление )

А и още едно нещо ми направи впечатление, в 5-6 сутринта бяхме събудени от стадо диви бабички които пееха песни насред селото и много държаха да събудят света и да ги накарат да се стягат за Гергьов ден

Както и да е много мога да расказвам още и все хубави неща, но за съжаления трява понякога да се работи а вече шефовете ми кацнаха на "главата"...

П.С. Само да добавя, интересни неща са връх Безбог, някакво езеро имало, и много готини места/гори/терени според мен за каране извън пътя...

Поздрави,
    Бъдете живи и здрави!

Re: Страхотно местенце за страхотен уикенд

А къде са снимките колега, пусни поне 2-3 да видим за какво иде реч. Между другото миналата седмица бяхме в района с жената и много ни хареса .... невероятна красота и спокойствие и хората са много любезни ...
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Ти си роден за писател-пътешественик! Така добре си описал всичко , че като го четох не само си го представях , ами и адски ми се дощя да го видя. Kой знае , може и това да стане...

Коментар

Да там наистина е много хубаво.Аз преди ходех само в Банско обаче там вече не е толкова хубаво като преди защото има сигурно вече 400-500 хотела и хората са много и въобще се развали Банско.И вече от 2 години ходя само в Добринище.И там и писти за каране на ски но не са колкото Банско но поне е по спокойно.
        Дано да не стана и Добринище като Банско че тогава незнам каде ще се ходи на ски

Коментар

Много е яка механа "Македонска кръчма"....
          B+

Коментар

Здравейте,

Благодаря за отзивите.

За съжаление нямам никакви снимки, нещо не бях в настроение за снимане тогава... много съжелявам за което но от друга страна ви давам повод да са убедите с очите се в думите ми

Поздрави,
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X