Обява

Свий
Няма добавени обяви.

до яз. Калин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• до яз. Калин

Колеги смятам да се кача до яз.Калин през с.Пастра. някой ходил ли е скоро че ми казаха че пътя бил затворен

От: до яз. Калин

И аз имам такова ... мечта ... за там . Въпреки че преди 2 месеца бях на Рилския Манастир ..( с лек автомобил де) .. не разбрах за пътя - дали може да се минава .. но , все пак виж това : http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1816 .
    Ако е възможно да се стигне до язовира , ще бъде отлично , да се съберем повече машини......
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Коментар

На ВЕЦ-а има бариера и охрана. Миналата година аз ги търсих, за да питам може ли да се кача...така и не се появи никой, бариерата беше вдигната. Горе е много красиво, и много ветровито по всяко време-2500 м. е все пак. Може де се стигне и с нормална кола-прежалена... стига да не е много ниска. Това-от началото на юли, до средата на август. Пътят е изключително стръмен и тесен, не е обезопасен по никакъв начин. От Карагьол до х." Иван Вазов " са 1.5 ч. пеша...това е маскимално късият пешеходен маршрут до там, мисля.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от Greg Преглед на мнение
        И аз имам такова ... мечта ... за там . Въпреки че преди 2 месеца бях на Рилския Манастир ..( с лек автомобил де) .. не разбрах за пътя - дали може да се минава .. но , все пак виж това : http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1816 .
        Ако е възможно да се стигне до язовира , ще бъде отлично , да се съберем повече машини......
        Както съм писал и в цитираната тема, до язовир "Калин" може да се стигне и с лека кола. Горе долу по средата на пътя (след като се отклоните от пътя за Рилския манастир в село "Пастра") е ВЕЦ "Калин", където има бариера и денонощна охрана, но хората обикновено са разбрани и те пускат нагоре (записват данни от една лична карта), и все пак според мен не бива да се прекалява (в смисъл да се изсипят 5-6 джипа). В началото на юли бях там (имам малко снимки, които мислех да пусна в темата, ама нещо все не остава време), пътя си е в познатото състояние, но беше проходим до Винтчето, след това на пътя имаше ето товаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:P6010039 (Custom).JPG
Прегледи:1
Размер:125.6 КБ
ID:5295734
        Както е очевидно до Карагьол можеше да се стигне само пеша, но сега вече предполагам, че пряспата се е постопила.
        И така. Има много какво да се види по тези места. Едва ли има по-бърз и лесен начин да се качиш на два върха по 26** м, за по около 15 минути, след като си слязъл от колата(визирам връх " Голям Калин" и връх "Голям Полич" - от него се виждат прекрасно Воденичарските езера). Същевременно това е най-близкото място, до което се стига с кола (джип), до хижа "Иван Вазов", за около 40-50 минути сте там.
        Прекрасна идея за едноднева екскурзия!

Коментар

Благодаря колеги,значи все пак трябва да се пробвам,пък ако ме пуснат пуснат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X