Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първото ми закъсване (Петя) (жените в офроуд разходките)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първото ми закъсване (Петя) (жените в офроуд разходките)

Като се повдига темата за жените в извънпътните разходки , мога да се присъединя вече и като пълноценен член на форума, в смисъл, че преживях първото си закъсване на горски път, далеч от населено място. Отдавна слушам суперлативи за село Лилково (над Пловдив) и днес отидохме да разгледаме. Наистина прекрасно място. Ето и снимки:

Да, ама след това, опитвайки се стигнем нагоре до стария римски път, попаднахме на силно заснежен участък от пътя и въпреки внимателното напредване, стигнахме дотук:

а наоколо - страхотна хора, натрапчиво връщаща ме в детството към приказките за "гори тилилейски"

Признавам, че много се зарадвах на снега, защото най-после тази зима го срещнах в изобилие Ентусиазмът ми обаче постепенно затихна, защото денят напредваше, бяхме с пролетни дрехи и обувки, а колата категорично отказваше да излезе от пряспата. И се почна едно копане, още окопаване...лебедката се повреди, а лопата нямахме....изобщо се очертаваше неприятната перспектива да долазим мокри няколко километра до предното село и да молим трактора да ни дърпа (
    Все пак след последния отчаян опит да убедим джипката да ни върне в града, тя се смили над нас и изскочи от снега, не без сериозно участие от моя (нежна женска) страна
    Така че вече имам бойно кръщене извън пътя и излизам от групата на "жените" и се включвам в групата на "пичовете"
    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
    Omnia vincit amor !

Re: Първото ми закъсване (Петя) (жените в офроуд разходките)

Браво Петя,

Важното е силния дух и увереността в успеха!

Искаш ли да ти препоръчам военна малка лопатка аз си взех онзи ден за 10 лв. много помага в лоши ситуации.

Поздрави
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      Искаш ли да ти препоръчам военна малка лопатка аз си взех онзи ден за 10 лв. много помага в лоши ситуации.
      Преди време се продаваха по битаците едни военни руски комплекти: обща дръжка с лопатка, брадвичка-чук и трион...
      От няколко месеца издирвам нещо подобно.
      Ако някой е виждал някъде това нещо, да подскаже.
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Браво Петя,
        Важното е силния дух и увереността в успеха!
        Поздрави
        Благодаря, луд спиране няма. Казвай за лопатата, пък ще рием където трябва И без това в сряда ще идвам до София.
        Аз още нямам джипка, но защо да не почна от помощното оборудване?

А Giorgio, другото главно действащо лице в този зимен екшън посред пролет, скромно си мълчи, ама друг път май няма да тръгне неподготвен
        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
        Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение

А Giorgio, другото главно действащо лице в този зимен екшън посред пролет, скромно си мълчи, ама друг път май няма да тръгне неподготвен
          ...миналата събота сякох дърво с ловджийския нож, но ако си сложа моторния трион в джипа, няма да има приключения...

Последно редактирано от giorgio; 22-04-07, 07:57.

Коментар

Аз си купих мачете бразилско за 10тина лева от изложението Лов и Риболов, наточих го и е бомба, много помага в тесни обрасли пътища или при пешеходни преходи из гъсталаците(особено ако те следва градско чадо от нежния пол )

София, лопатката е взех от типа с военните стоки в Бистрица(на сфетофара в центъра на Бистрица) мисля му остана още една.

Имам трион и кирка, и 2те са големи дано не се налага да ги ползвам скоро.

А ако някой се е навил да си взема военни стоки, тези типове http://www.armyshop.dir.bg/_wm/catal...=45806&dflid=3 предлагат супер голям избор и приятни цени, та идеята ми е да се обединим в поръчката и да сме сигурни, че ще ни направят отстъпка и малко по-експресна доставка.

Поздрави,
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

А аз пък имам оригинален военен нож. Подарен от Джуров на дядо ми.

С него като заседна мога да си нарежа гумите. Или пък да си хвана глиган и да преживея, докато не дойде някой да ме издърпа
              VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Аз си купих мачете бразилско за 10тина лева
                Да не би случайно да си си купил две и едното да ти е излишно?
                Щото на тая цена си е жив подарък.

Коментар

Аз си купих мачете бразилско за 10тина лева от изложението Лов и Риболов, наточих го и е бомба, много помага в тесни обрасли пътища или при пешеходни преходи из гъсталаците(особено ако те следва градско чадо от нежния пол )

София, лопатката е взех от типа с военните стоки в Бистрица(на сфетофара в центъра на Бистрица) мисля му остана още една.

Имам трион и кирка, и 2те са големи дано не се налага да ги ползвам скоро.

А ако някой се е навил да си взема военни стоки, тези типове http://www.armyshop.dir.bg/_wm/catal...=45806&dflid=3 предлагат супер голям избор и приятни цени, та идеята ми е да се обединим в поръчката и да сме сигурни, че ще ни направят отстъпка и малко по-експресна доставка.

Поздрави,
                  Мачетето според мен е глезотия. Всико което може да отреже за джипката не е никакъв проблем да мине през него. А за пешеходни преходи с мачете???!!! Явно се губиш твърде често или се завираш нарочно в храсталаците.
                  Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                  Drag Grand Canyon Daily
                  Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                  LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                    ...миналата събота сякох дърво с ловджийския нож, но ако си сложа моторния трион в джипа, няма да има приключения...

Какво ти беше направило дървото че го отряза? То ли ти пречеше или ти на него?
                    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                    Drag Grand Canyon Daily
                    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                    LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                      Какво ти беше направило дървото че го отряза? То ли ти пречеше или ти на него?
                      На снимката се вижда, че дървото е израснало на средата на пътя, по който в последните 10-ина години не е минавал никой, защото трябваше да го разчиствам от паднали дървета, някой от които порядъчно изгнили вече.
                      Между другото пътят е много тесен (това на снимката е един сравнително широк и равен участък), няма къде да се направи маневра за да се върна назад, което на практика означаваше, че трябваше или да карам на заден ход поне 2 - 2.5 километра, които нормално изминах на преден ход за около 2 и 1/2 часа, или да осека дървото и да продължа.

П.П. Приятелю Jimi, вероятно следващият ти въпрос ще е защо е трябвало да мина точно от там. Отговарям ти веднага: трябваше да се намери път за една радиолюбителска експедиция, която вероятно ще се проведе на върха, към който това е единствения път, което на практика означава, че по тоя път трябва да се превози една 10 метрова мачта + две 10-ина метрови антени и поне един ел. агрегат + техниката (радиопредаватели, усилватели, компютри и т.н.), която е най-малкия багаж, защото има и палатки и всичко което се сетиш, че е необходимо за нормален престой на върха на поне четири човека за няколко дни..
                      Последно редактирано от giorgio; 23-04-07, 13:10.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X