Като се повдига темата за жените в извънпътните разходки
, мога да се присъединя вече и като пълноценен член на форума, в смисъл, че преживях първото си закъсване на горски път, далеч от населено място. Отдавна слушам суперлативи за село Лилково (над Пловдив) и днес отидохме да разгледаме. Наистина прекрасно място. Ето и снимки:

Да, ама след това, опитвайки се стигнем нагоре до стария римски път, попаднахме на силно заснежен участък от пътя и въпреки внимателното напредване, стигнахме дотук:

а наоколо - страхотна хора, натрапчиво връщаща ме в детството към приказките за "гори тилилейски"

Признавам, че много се зарадвах на снега, защото най-после тази зима го срещнах в изобилие
Ентусиазмът ми обаче постепенно затихна, защото денят напредваше, бяхме с пролетни дрехи и обувки, а колата категорично отказваше да излезе от пряспата. И се почна едно копане, още окопаване...лебедката се повреди, а лопата нямахме....изобщо се очертаваше неприятната перспектива да долазим мокри няколко километра до предното село и да молим трактора да ни дърпа
(
Все пак след последния отчаян опит да убедим джипката да ни върне в града, тя се смили над нас и изскочи от снега, не без сериозно участие от моя (нежна женска) страна
Така че вече имам бойно кръщене извън пътя и излизам от групата на "жените" и се включвам в групата на "пичовете"

Да, ама след това, опитвайки се стигнем нагоре до стария римски път, попаднахме на силно заснежен участък от пътя и въпреки внимателното напредване, стигнахме дотук:

а наоколо - страхотна хора, натрапчиво връщаща ме в детството към приказките за "гори тилилейски"

Признавам, че много се зарадвах на снега, защото най-после тази зима го срещнах в изобилие

Все пак след последния отчаян опит да убедим джипката да ни върне в града, тя се смили над нас и изскочи от снега, не без сериозно участие от моя (нежна женска) страна

Така че вече имам бойно кръщене извън пътя и излизам от групата на "жените" и се включвам в групата на "пичовете"

Коментар