Тази година решихме малко нетрадиционно да се приберем до родното място след Нова Година - на 01.01.2011 по обяд потеглихме и още след "Траянови Врата" стана ясно, че ни чака много слънчево време. Над Калофер има много приятно място, подходящо за почивка и снимки - има заведение с малък паркинг и прекрасна гледка към паметника на Христо Ботев.

Реших да видя откъде идва този самолет.

Установих, че ще трябва по-сериозен обектив за целта...
На другия ден се реши - ще се ходи на Бедек. Решихме разходката да е по-паркетна и оставихме нивата да се топли в гаража, а аз и жена ми седнахме като куфарчета на задната седалка. Ех че е кеф да те возяяят.
Пътя до вр. Бузлуджа беше идеално сух, дори нямаше лед. Все пак след като подминахме хижа "Голямата Бузлуджа" макар и почистен, пътя беше порядъчно заснежен и на места заледен.
Малко след ски пистата се паркирахме и продължихме пеша.
По пътя за х. Бедек видях позната табелка.

На една предишна разходка почти се бяхме добрали до там и така и не стигнахме. На пролет ще я посетя.

Ето я и хижа Бедек. Оттам идваха хора, които казаха, че не работи. А ни се пиеше чай. Жалко.
Я, падащ лед. Интересно откъде. След малко ще разберете.

Сигурно пада от тази летяща чиния?

Но откъде пада леда ?
Може би оттук? Неее.

От тук пада, но малко по-нагоре.

Нагоре казах!

Я сега малко по-далечен план.

Много ги бяхме обсъждали тия генератори с тъста, бях ги гледал на части, отдалеч, но никога от толкова близо. Е няма такова нещо - уникални са. Спиращи дъха съоръжения. Винаги съм се възхищавал на инженерната мисъл на човека.
Поне за мен това е най-близо до определението за красота.

А ето го и входа кум космическия кораб.

Намерихме си и лунен камък.

И съвсем земен пейзаж.

И перките стояха неподвижно. Вятър просто нямаше. А как се бяхме опаковали само...

А този красавец се грижи да е чисто...

Ето я и орбиталната станция с производствена мощност 50 мегавата.

No Comment...

Ехоооо. Земята вика Хюстън.

И така, след като разгледахме застиналите от безветрието гиганти с размах на крилете 90 метра, докато слънцето бавно се придвижваше към хоризонта, се отправихме отново към земята за по чаша топъл чай...

За много години, с пожелания за здраве, щастие, бизнес постижения и една малко по-енергийно независима 2011 година.

Реших да видя откъде идва този самолет.

Установих, че ще трябва по-сериозен обектив за целта...
На другия ден се реши - ще се ходи на Бедек. Решихме разходката да е по-паркетна и оставихме нивата да се топли в гаража, а аз и жена ми седнахме като куфарчета на задната седалка. Ех че е кеф да те возяяят.
Пътя до вр. Бузлуджа беше идеално сух, дори нямаше лед. Все пак след като подминахме хижа "Голямата Бузлуджа" макар и почистен, пътя беше порядъчно заснежен и на места заледен.
Малко след ски пистата се паркирахме и продължихме пеша.
По пътя за х. Бедек видях позната табелка.

На една предишна разходка почти се бяхме добрали до там и така и не стигнахме. На пролет ще я посетя.

Ето я и хижа Бедек. Оттам идваха хора, които казаха, че не работи. А ни се пиеше чай. Жалко.
Я, падащ лед. Интересно откъде. След малко ще разберете.

Сигурно пада от тази летяща чиния?

Но откъде пада леда ?
Може би оттук? Неее.

От тук пада, но малко по-нагоре.

Нагоре казах!

Я сега малко по-далечен план.

Много ги бяхме обсъждали тия генератори с тъста, бях ги гледал на части, отдалеч, но никога от толкова близо. Е няма такова нещо - уникални са. Спиращи дъха съоръжения. Винаги съм се възхищавал на инженерната мисъл на човека.
Поне за мен това е най-близо до определението за красота.

А ето го и входа кум космическия кораб.

Намерихме си и лунен камък.

И съвсем земен пейзаж.

И перките стояха неподвижно. Вятър просто нямаше. А как се бяхме опаковали само...

А този красавец се грижи да е чисто...

Ето я и орбиталната станция с производствена мощност 50 мегавата.

No Comment...

Ехоооо. Земята вика Хюстън.

И така, след като разгледахме застиналите от безветрието гиганти с размах на крилете 90 метра, докато слънцето бавно се придвижваше към хоризонта, се отправихме отново към земята за по чаша топъл чай...

За много години, с пожелания за здраве, щастие, бизнес постижения и една малко по-енергийно независима 2011 година.

Коментар