Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На хижа в Стара Планина.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• На хижа в Стара Планина.

Здравейте.След доста умувания,дебати,предложения и....16 страници O"" писания в една друга тема,най-после решихме,че за да стане реалност ходенето клубно така да се каже на хижа, определяме една дата и една хижа и...който има мерака да идва!
    За хижа се спряхме на х. Русалка намираща се над с. Тъжа.Район, който е хем лесно достъпен,хем пък предлага много красота и интересни дестинаций за разглеждане.
    И така...уречения ден дойде,и след нужната подготовка/разбирай мноооого мръвки и пиене 306 :L:: / се отправихме към Ст. Планина.
    Първоначално бяхме 4-5п джипа,но...към групата се присъединиха гости от Мъглиж с още две машини и скоро се заформи колона от 8 джипа,които докато се усетим вече драскаха по пътеките на планината.

Всички бяхме с приповдигнато настроение,а някои направо пощуряха....

Отивахме някъде в тази посока....

Към сформираната колона......

.....в последствие се присъединиха още трима наши другари...Данчо,Бениджи и Бакалов,и с тях в последствие колоната нарасна до 11 машини.. O""
    Красотите на Ст. Планина ни обгръщаха навсякъде още от самото начало на разходката...

Пътя беше каменна настилка и не представляваше някаква трудност,което пък ни помагаше да се оглеждаме и да попиваме красотата която ни заобикаляше.Така неусетно стигнахме и до....хижата....

За самата хижа и преживяванията ни там по-късно.На първо време разтоварихме багажа,настанихме се по стаите,изчакахме тримата наши другари,с които имахме радиовръзка да пристигнат и се отправихме да една невероятна разходка в дебрите на Балкана!
    Първата дестинация беше ....Кадемлийското пръскало естествено.Посещавал съм го няколко пъти преди,но....при всяко ходене там винаги изпадах в страхопочитание пред красотата и величието му....така беше и сега!!!

За първи път сега обаче ни остана време да се изкачим по скалите до основата на величествения водопад.

Колоната от 11 джипа в подножието му,беше грандиозна.....

Скалите си бяха доста височки......

Ето Стефан не може да ни види горе.....

А изгледа отгоре към долината беше ...приказен!!!

А ето и целта на изкачването ни....

Скоро продължихме колкото и да не ни се искаше.Целта ни беше да помолим за разрешение представителите които бяха в района от управата на Национален Парк Централен Балкан, да се изкачим до вр. Триглав.
    Ето тук аз и Марин отидохме до помещенията на парковата охрана,а останалите останаха да ни изчакат.

И докато някои от по-младите ни участници си уплътняваха времето така....

Децата направо пощуряха .....

Честно казано не се надявахме да ни разрешат да продължим за вр. Триглав,но.....явно човека от охрана го убедихме,че не сме някои безотговорни люде,и че спокойно може да ни има пълно доверие.Така той се съгласи и ни разреши да продължим.Това беше наистина една невероятна новина,и завръщайки се радостни до небесата,събрахме се за групова снимка.....

....и продължихме напред.
    Пътя си беше все същия каменист и безпроблемен и единствения проблем беше ,че някои дизели започнаха да пушат повечко от разредения въздух на 2000м. над морето....

Подножието на вр. Триглав винаги ме е привличало с малкото езерце/съществуващо незнайно как/,което в момента беше наполовина пресъхнало,но все пак го имаше,и най-вече с прекрасния изглед към месността Пеещи скали,вр. Мазелат и...северна България....

Габрово...погледнат през 10х оптичен зум и от почти 2000м. надморска височина....

Започнахме и последния етап от изкачването на върха.Пътя беже осеян с едри камъни,които се разместваха под тежките машини,а това налагаше и по-внимателно шофиране,че на завоите които си бяха доста остри направо пътят те изхвърляше настрани от лошото сцепление.
    Скоро стигнахме на върха...е 100м. под него де....
    Там има бариера и последната част се минава пеша.Горе имаше и сняг...въпреки летните жеги в последните дни...

Горе на самия връх бяхме свидетели на ...обещание да носи цял живот на ръце своята половинка от брат Живко...

Абе ...голяма любов..... 064 ...

За съжаление върха беше обвит с облаци и не успяхме да надзърнем към южна България,а вр. Ботев също се беше скрил добре,така че.....хайде обща снимка с изглед/доколкото има въобще изглед де/ на север....

.....и хайде сега обратно с изглед към самия връх.....

Ха...за момент се разнесоха облаците и...видяхме като на длан пътя по който дойдохме.....

Докато прибягаме да се снимаме обаче и.....хайде всичко отново се скри...

Така е в планината....както пече и изведнъж сякаш небето се продънва и започва да вали....
    И такааа.....тръгнахме надолу и след среща с още красоти по пътя .....

......се върнахме в хижата ,за да се подготвим за вечерния купон.

Красотата на залеза и заобикалящата ни природа беше спираща дъха,кара те да се чувстваш пречистен духовно и водеше до пълен релакс!!

Гледката беше наистина омагьосваща и мен лично ме караше да се чувствам извън сивия и изпълнен с проблеми свят.....

Но...да се върнем на земята.....Подготовка за купона вървеше с пълна пара.И докато жените натискаха салатите и ордьоврите в кухнята....

....мъжете бяхме наобиколили скарата и се борехме с мръвката....

А тя не беше никак малко.....можехме да издържим поне 3 дни на обсада... 047

Скоро жените бяха готови и дори...бат Танко се хвърли в боя като сервитьор на нашата продукция....

Тук е мястото да спомена,че тримата наши другари Данчо,Бенито и Бакалов,колкото и да настоявахме и да ги уговаряхме си тръгнаха към Ст. Загора.Толкова съжалявам ,че не останахте момчета...купона наистина беше готин,а с вашето присъствие щеше да е още по......
    Скоро и ние се присъединихме и...последва и официалната първа наздравица за вечерта/щото ние ...на скарата....бая наздравици ударихме де.. :"": /

И така купона започна.Чувствахме се супер готино и просто вилнеехме яко.Като се започне от това че си ги....мерехме..... 047

....а след кратко затишие в борба с мръвките от скарата и сладка раздумка за туй-онуй....

.....естествено имаше и яко наздравици....

....се развилняхме сериозно с много хора,хип -хоп,нейви метъл/големи резачки бяха/,яко сиртаки и...нежни блусове разбира се.....

Другаря админ се изявяваше като диджей....

Всички бяха в страхотно настроение....

Горския и сливенския войвода Антон си гугаха и си пиеха винцето наздравица след наздравица...

А ето и компромат...Горския нещо омайва ...Горската.....

Ама и аз не спя с фотото.....май се разбраха..... 064 ... 047

Естествено,че наздравиците се редуваха и с много танци....и се леееше една пот....направо в литри... O""

Редно е да похваля мъжката част....ние бяхме доста по-активни от дамите на дансинга,но за следващия път се надявам жените да вършеят повече чупейки кръстчета по дансинга ...

По примера от началото на купона...някои започнаха масово да си ги...мерят..... 047

Имаше и....нежни танци....

Марин с определени парчета вкара в участие и детската аудитория....беше кефещо.... 271

Скоро и Сиртакито не закъсня.....някои хора показаха завидна сръчност и умение в този танц....

По едно време се притесних....Много мръвкарлък остана и направо не зная какво щяхме да го правим,но...админа каза...."Чакайте ,сега почвам да хапвам аз"..... O""

...и стана страшно....Прегърнал каса бира подкара казана с мръвката,че отново се притесних....дали ще остане за другия ден да мезнем по нещо....

Може да се каже че полека -полека останахме най-сериозните купонджий....

А към 2.00ч. вече нещата станаха ....сложни.....
    Марин ни пусна едни стари български шлагери на Сигнал,Диана Експрес,ФСБ,Щурците....класика....Замалко да ревна....
    Стефко пък замезваше фъстъци с....лъжица....и биричка де за камуфлаж... 050

Много пихме...и много пяхме....Аз лично бях някъде далеко от реалния свят!!!

Сериозни хора...сериозен купон...няя се огъваме я....
    Към 3.00ч. вече изглеждахме така.....

Все пак накрая и ние умаляхме и след 3.30ч. един по един се завлякохме до леглата/аз успях да не объркам стаята 050 /,но само след пет часа в 09.00ч сутринта бяхме пак на линия.Добре че беше невероятно чистия въздух,че след толкова пиене иначе щяхме да сме за реанимацията....
    ......следва продължение....
    Последно редактирано от lubashki777; 26-11-10, 08:16.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

От: На хижа в Стара Планина.

Утрото беше разкошно,и докато вечерта бяхме онемели от красотата на залеза и огрятата от последните лъчи на слънцето върхове,то сега ни завладя една друга красота.....

Другаря админ вече печеше яко мръвки....баси тоя човек няма спиране... 050

Ето ви гледка релаксираща,и карайки всеки един едва ли не да ...полети......

А ето и пазача на хижата....

Едно щастливо семейство....

Едно щастливо .....бъдещо семейство ...надявам се :"":

Едни накефени деца.....

Марин и Антон отиват да пробват огнестрелно оръжие.....

Моят синковец.....с надежда да отиде с тях....

...само че...надежда всяка оставете....аре обратно с овесен нос.... 050

Всеки релаксираше и си почиваше по свой си начин....

Две....змии...... 050

Хижата......

"Не искам да си тръгваааамммммммм.........."........

"Не се притеснявай мило.....пак ще дойдем "........

Счетоводителя ...си е счетоводител ....дори през уикенда...Просто професионално изкривяване... 064
    Тонито ни видя...сметката... 050 271

Бяхме зарадвани и от присъствието на сериозна офроуд техника...

Интересен факт...сферите му бяха странно хромирани....не съм виждал такива....

Горския го тества.....

И така....за съжаление дойде неизбежното време за тръгване....
    Последен поглед към планината.....

.....към поточето до хижата...

Последна обща снимка на машините....

С Антон не се стърпяхме...и се почекнахме около хижата....за довиждане....

Взехме си довиждане с хижарите и поехме надолу.Красивите гледки обаче не ни оставяха.....

В крайна сметка...не издържахме....След като слезнахме в равнината,си намерихме едно красиво местенце покрай реката,направихме си кафенце и.....за последно отправихме погледи към гордо издигащите се върхове на Ст. Планина.

Така приключи един невероятен уикенд,в невероятна обстановка и с невероятни хора.Хижата не беше нещо особено като условия,но...по-важното че си направихме невероятен купон,по-важното че хижарите бяха готини хорица и най-вече че изкарахме два невероятни дни наслаждавайки се на последния полъх на циганското лято!
    Който не дойде с нас по една или друга причина,може само да съжалява ,защото колкото и да се опитвам с разказа си да предам какво преживяхме,то пак е една малка част от това което се случи и от това каквото чувстваше всеки един от нас с всяка фибра от тялото си!!!
    Поздрави!
    LUBASHKI777
    NISSAN FOREVER

Коментар

И да не забравя....знаете ли кои са най-добрите......
      ОФРОУД КЛУБ СТАРА ЗАГОРА

Братлета купона беше невероятен...по Заралийски,а ако и вие искате да вкусите от невероятното настроение което създаваме ние, когато се касае за купон....
      Четете тук за традиционната зимна среща "Националта офроуд среща Офроуд Клуб Ст. Загора и Приятели-2011г." която ще организираме тази година вече за 4-ти път
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...=105795&page=1
      NISSAN FOREVER

Коментар

Чудесен текст, чудесни снимки! За кратко ме направихте съпричастен, докато го четох! Благодаря!
        Благородно ви завиждам!
        Поздрави!
        Любомир Бончев 0889216605
        Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Прекрасна разходка и невероятни снимки!Благодаря за споделеното.
          0осем9осем7шест0осем7едно
          Миро

Коментар

Хубава разходка!Снимките от върха са прекрасни Благодаря..
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Браво....оф-роуд клуб Ст.Загора отново доказа,че е един от най-добрите в БГ,когато става дума за организиране разнообразни разходки и веселия.Поздрави от Ямбол.

Коментар

Това е то....Нашият офроуд фотожурналист и разказвач lubashui777.
                Браво братле,чудесно си прекарахме.
                Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Поздрави на офроуд клуб Стара Загора! Браво колеги, бъдете живи и здрави и продължавайте все така!
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Ами, това сме ние от "Офроуд Клуб Стара Загора" ... веселяци от класа!Стараем се да запазим общата идея която ни обединява, а самата тя е именно ОФ - приключението във всичките му разновидности!
                    Поздрави.

Коментар

В най-скоро време ще се кача и аз до х.Русалка,че като гледам снимките и ме хваща яд как не съм посетил това хубаво място до сега.Е разбира се няма да съм сам де-надявам се,че ще има и други мераклий от Ямбол и Сливен с 4х4 машини.

Коментар

Страхотен репортаж , благодаря че споделяте глетките и компаниата си със нас .
                        ГАЗ69А 1.9TDI тел.0888550671 Дако Бяла Слатина

Коментар

Радвам се че ви харесва това което правим!!!
                          Надявам се че поне малко съм ви предал с разказа си красотата и настроението което преживяхме ние в планината!
                          Поздрави на всички офроудъри от Офроуд клуб Ст. Загора!!!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Любашки, два бързи въпроса. Първо, пред бунгалото на парка на Смесите седи ли масата и пейките с табелката от нашия Клуб? Сложихме я преди 3 години и ми е любопитно, миналата година беше там. А долу, на кръстопътя, седи ли пътепоказателния знак, дървения? И второ, може и на ЛС, дай моля те някакви контакти за хижа Русалка, пък ако имаш и за хижа Тъжа.
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                              Любашки, два бързи въпроса. Първо, пред бунгалото на парка на Смесите седи ли масата и пейките с табелката от нашия Клуб? Сложихме я преди 3 години и ми е любопитно, миналата година беше там. А долу, на кръстопътя, седи ли пътепоказателния знак, дървения? И второ, може и на ЛС, дай моля те някакви контакти за хижа Русалка, пък ако имаш и за хижа Тъжа.
                              Да ти кажа табелата мисля че я видях,но...не ми става ясно за коя маса и пейки имаш предвид.Ако говорим за масата с пейките които са на скалната площадка в ляво от пътя /говоря като се движиш от Тъжа нагоре след поста в ляво/...стои ...дори мисля че имаме снимка от там.Иначе трябва по-точно да ми кажеш къде се намира точно мястото.
                              Контакти за х. Тъжа нямам,но за Русалка-088/7787693.
                              Поздрави!
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X