Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странджанска зеленика,Сливарово

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странджанска зеленика,Сливарово

Знам че няма зеленика по това време,но реших да пусна тези снимки от пролетта,в началото на май,за да прогоня зимната депресия,а и да покажа един край на България,до който малко хора са се докосвали,особено като имам предвид че сравнително до скоро достъпът беше абсолютно забранен.Става дума за Странджа,с.Сливарово и минаващата край него Резовска река която е и граница м/у България и Турция.Също и заради зелениката,която наистина е едно от тайнствените богатства на Странджа.И така зареждане на газ,малко храна,фотоапарат и към Малко търново.И.. On the road again

Църквата-за радост ремонтирана

Странджа-море от зеленина

Зелените пътища

Пропуснах да кажа че разклона за Сливарово се намира вдясно по пътя от М. Търново за Царево, на десетина минути.Има табела и от там започва чакълиран път с много прах и трябва да се спира внимателно,че..

http://www.offroad-bulgaria.com/atta...hmentid=263879

Ето портала,кльона но вече никой не пази и само ни напомня за едни други години.

Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
    Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

От: Странджанска зеленика,Сливарово

Красота!Красота!Есента е красива,но пролетта е вълшебство!Поздрави
    Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Старото име е било Кладара и макар да е имало богата история сега живеят 10-тина души.

Водача ни лъже през цялото време че не си спомня точно къде беше тая зеленика, но ние си го познаваме.

Красива е нали.Заслужава си да потърси човек.А сега към реката или границата.

И бирата има по друг вкус.

Голяма красота е!Изключително усещане.Отсрещния бряг е турския.
      Огънче

Я то имало и риба!

Професионалистът веднага се доказа.

За малко да пропусна огромния дъб,ударен от светкавица.Под него са направили малък параклис.

Сенките започнаха да се удължават и вече беше време за последен поглед назад и по пътя.......

Коментар

Прекрасната Странджа....ех, така ми е далече.Поздрави за настроението!

Коментар

Красота неповторимаСтранджанската Зеленика не съм я виждала в природата.В магазините предлагат под името "Рододендрон",но Холандски хибридБраво,разкошни снимки...така го разбираме живота

Коментар

Прекрасни снимки.Благодаря.

Ееех кога ще дойде пролетта.
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
              Красота неповторимаСтранджанската Зеленика не съм я виждала в природата.В магазините предлагат под името "Рододендрон",но Холандски хибридБраво,разкошни снимки...така го разбираме живота
              Трудно се намира.Тя затова и е оцеляля.Аз отдавна обикалям из Странджа,но тази пролет за първи път я видях на живо и то нарочно.Отидох където ми казаха че има.Първо цъфти само през май,второ расте наистина на "тайни места",в дъбови гори и бих добавил на северен склон.Трябва да се търси,но е изключително приятен "лов".Освен това е защитен вид,само се снима.

Коментар

Изкарали сте си разкошен уикенд и много ви се радвамМного хубави снимки.Благодаря

Коментар

Колега,прекрасно местенце е Странджа.Радвам се че с подобни разкази ставаме всички съпричастни,а и набелязваме интересни дестинаций за посещаване!
                  Благодаря ти!!!
                  П.П.може ли да ми обясниш по-подробно къде се намира местенцето където риболовствахте...много е красиво и е перфектното място за уикенд.Може и GPS координати ако имаш.Предварително ти благодаря!!!
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колега направо ме стресна с този репортаж! Откога може свободно да се минава портала /чак зее?!/ за Сливарово и да се ходи свободно до реката в 300 метровата гранична ивица на външна граница на ЕС? Много пъти съм го пробвал това и винаги съм имал проблеми с граничните - границата с Турция си остава най-охраняваната към момента, да не говорим че кльона се е съхранил единствено там. Вярно че има две години откакто не съм пробвал точно там, но по пътя покрай кльона редовно си има патрули и си пазят. По въпроса за зелениката - има я на много места, според мен не е толкова застрашена, просто трябва повечко да се походи из гората, аз като странджанец по майчина линия имам голям опит и знам много места.
                    Honda XL600LM, 1987
                    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                      Колега,прекрасно местенце е Странджа.Радвам се че с подобни разкази ставаме всички съпричастни,а и набелязваме интересни дестинаций за посещаване!
                      Благодаря ти!!!
                      П.П.може ли да ми обясниш по-подробно къде се намира местенцето където риболовствахте...много е красиво и е перфектното място за уикенд.Може и GPS координати ако имаш.Предварително ти благодаря!!!
                      Нямам GPS така че мога да дам само описание.Реката се намира естествено южно от селото и към нея отиват два черни пътя.Тези снимки са от десния път но и по левия съм ходил,навсякъде има красиви места.Колите обаче се оставят горе на високото /по десния/ и се слиза пеша.През лятото водата намалява,но там където е огъня си личи,по закачените клони, че е минавала на два метра височина.

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                        Колега направо ме стресна с този репортаж! Откога може свободно да се минава портала /чак зее?!/ за Сливарово и да се ходи свободно до реката в 300 метровата гранична ивица на външна граница на ЕС? Много пъти съм го пробвал това и винаги съм имал проблеми с граничните - границата с Турция си остава най-охраняваната към момента, да не говорим че кльона се е съхранил единствено там. Вярно че има две години откакто не съм пробвал точно там, но по пътя покрай кльона редовно си има патрули и си пазят. По въпроса за зелениката - има я на много места, според мен не е толкова застрашена, просто трябва повечко да се походи из гората, аз като странджанец по майчина линия имам голям опит и знам много места.
                        И на мен, като карал казарма две години,не ми харесват такива гледки,но така е.Ходил съм есента на 2009 и през май 2010,все си е така.Имах и снимка на караулното как е обрасло с трева.Дааа...Друг е въпроса че там турския бряг е много висок и даже отвесен,както се вижда на снимките,но ако реши някой пак ще се спусне.Може би има и по ниски места някъде.А портала зее за да не пречи,а и течение не става.Но местните десетина души не обичат много туристите.Даже си имат и приказка:"Ние си стигаме!"А за зелениката,за да я "видиш" трябва да е цъфнала-значи само през май и то да си на подходящо място или нарочно като нас.Имам къща в Писменово от четири години но досега не бях виждал цъфнала.

Коментар

Сега разбирам какво имаш впредвид под "виждане". Иначе около Писменово също си има - към Студената вода или по пътя към Ясна Поляна мисля че съм виждал. Най-много е на юг от Велека според мен. За Сливарово вече ми казаха едни приятели, но мислех че се бъзикат за свободният достъп - сега вече е ясно че няма проблеми и мисля да прескоча още този уикенд и аз. Благодаря за инфото!
                          Honda XL600LM, 1987
                          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                          Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

А мястото на мен ми напомня малко за филма"Плажът"Много хубави снимки,браво

Коментар

Колега снимките са уникални когато ходим на лов никога не се сещам да направя някоя снимка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X