Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изгубеното село

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изгубеното село

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
    Благодаря за приятния разказ и хубавите снимки. Още повече, че съм подхванал една инициатива и информацията ще ми е страхотно полезна. Не бих се разсърдил ако дадеш и едни координати на селото. Още веднъж мерси.
    ще дам, и трак мога да дам, само да ми остане малко време да ги сваля от телефона...
    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
    Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      Ех, компанията..

Съжалявам, че обстоятелствата не позволиха да направим прехода заедно..

Но и така сте се справили отлично, и сте видяли това, за което тръгнахте.

Отлични впечатления..

Между другото, на едно място, през което сте минавали преди, има още едни подобни "турски" гробища - то местните и така им казват де..

Едно особено, мрачно и странно място - на километър преди разклона Персенк-Череша...

Ще се радвам да повторим разходката заедно.

Доскоро
      Между другото, в Брестовица ни казаха, че от там имало много хубав път до Върховръх...
      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Да, верно е това - пътя е изключително приятно място за каране.
        Предполагам, обаче, че след последните мокрежи калните гуми са необходимост, а поради коловозите и изкачването в началото лебедката няма да е излишна.

Точно по това шорткътче се разминахме на няколко метра със стадо сърни - невероятна гледка беше - в абсолютна тишина прелетяха с невероятна скорост.
        Красота...

Коментар

Да, верно е това - пътя е изключително приятно място за каране.
          Предполагам, обаче, че след последните мокрежи калните гуми са необходимост, а поради коловозите и изкачването в началото лебедката няма да е излишна.

Точно по това шорткътче се разминахме на няколко метра със стадо сърни - невероятна гледка беше - в абсолютна тишина прелетяха с невероятна скорост.
          Красота...
          Е, ние в планината си ходим с кални гуми основно Следващия път трябва да го минем това пътче...
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
            Благодаря за увлекателния разказ, почувствах се все едно съм бил там. Няма да се изненадам, ако се съберат всички такива от форума да се получи една прекрасна книга със снимки. Ако някой се е сетил да си пусне гармина може да извадите от регистъра с пътуванията и един трак. Сигурен съм , че у нас има много такива села, които са на път да изчезнат или вече ги няма - всяко със своята история. Определено си заслужава човек да отиде на такова опознавателно пътуване и да осъзнае, колко малко е видял от страната в която живее.
            Ето трак... Тъмръш се намира там, откъдето започват лъчите на трака, по които сме се лутали, докато го търсим
            Прикачени файлове
            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
              (Мите, тенкс за разходката! Ти си наред със снимките...)
              Както е казал един герой - по-добре късно, от колкото... още по късно

След чудесния разказ и професионалните фотографии на Андрей, каквото и да напиша ще бледнее , но все пак качвам малко допълващи разказа снимки.

За да станат качествени снимките преди да започне да снима Андрей внимателно почисти обектива и филтъра на фотоапарата си.

След тази сложна операция зае стратегическа позиция, за да заснеме редовете с лозя.

Ето тези имам предвид

Докато Андрей се опитваше да запази равновесие, стъпил на теглича на джипа си, аз изследвах отблизо един скакаУец

Продължихме по пътя

Но скоро на мен ми стана скучно по асфалта и едва навих Андрей да излезем от пътя

- Мите, ще можем ли да минем оттук? - Има само един начин да разберем...

На тази полянка Андро много хареса утъпканите следи в тревата

И веднага зае поза за снимане

Скоро излязохме на билото и се откри страхотна панорама към пловдивското поле

Естествено Андрей не пропусна да направи фотосесия

Това е тясното мостче в Храбрино, за което споменава Андро в разказа си. Вярно ако беше с по-изнесени и широки гуми нямаше да можем да минем.

От Храбрино продължихме по асфалта. Отбивката за Тъмраш.

Пътя минаваше покрай реката.

Не пропуснахме да "фотнем" красивите есенни пейзажи

Когато спряхме, за да се допитаме до по-големите технологични устройства, се оказа, че сме на самото място, където трябва да е Тъмраш.

Но на пръв поглед не се виждаше нищо, което да подсказва за останки от селище и започнахме да изследваме околностите.

Колко по-лесно щеше да е ако има сенник на обектива...

... за да се снима това

След известно обикаляне открихме първите артефакти

Предположихме, че сме близо до гробището на селото

След задължителната фотосесия се върнахме на изходната позиция, където след срещата с "местните каубои" открихме и останките от самото селище.

Доволни от откритието си и впечатленията продължихме към Чурен. Вилата се казва Свищов, а не Силистра, но това е от един друг разказ и към друга компания...

И за финал - красивият залез над Перущица.

Андро, и аз благодаря за прекрасната разходка. Надявам се скоро да организираме следващата подобна дестинация.

П.П. За публикацията е използвана помощта на приложението BB Story Teller ver. 0.0.1
              Последно редактирано от Димитър Желязков; 14-11-10, 22:29. Причина: правопис
              www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
              0898777327

Коментар

Невероятна разходка, страхотни снимки.
                Поздрави!

Коментар

Наистина прекрасна разходка! Уцелили сте момента преди листата да опадат!

Коментар

Едно от най-красивите места в района е месността Бей бунар. Намира се на билото над Тъмраш, между Модър и Върховръх. От Тъмраш по реката нагоре се стига до Бей бунар. От там има път до Чурен и да се слезе до ловното на Тъмраш. Проблемите тук са с ловнбото. Трябва да се следи дали има организиран лов, а и по принцип не пускат.
                    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                      Ето трак... Тъмръш се намира там, откъдето започват лъчите на трака, по които сме се лутали, докато го търсим
                      Колегите са тръгнали от Тъмраш и са излезли на пътя Върховръх Модър на километър от Бей бунар. По-прекия път е пътя по който са тръгнали и са се върнали. В момента по тоя път извозват трупи с Камаз 6х6 и има много дълбоки коловози.

Коментар

Първоначално публикуван от Todor6104 Преглед на мнение
                        Колегите са тръгнали от Тъмраш и са излезли на пътя Върховръх Модър на километър от Бей бунар. По-прекия път е пътя по който са тръгнали и са се върнали. В момента по тоя път извозват трупи с Камаз 6х6 и има много дълбоки коловози.
                        Мерси, колега, за информацията. Все ме глождеше, че не проверихме докъде стига тоя път, от който се върнахме...
                        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

По двата пътя около гробищата може да се излезе на Лилково.

Коментар

Тъмраш, ето как изглеждаше днес, по едно време валяха чудесни парцали.
                            Не посмях да продължа нагоре към Чурен, тъй като не съм минавал по този път на сухо, джипката ми не е повдигната, а снегът ставаше все повече и повече с изкачването ни нагоре.
                            Каньонът е много красив.
                            ​​​​​​
                            Последно редактирано от BogdanBoyan; 16-01-21, 17:41.

Коментар

Преди половин час горе валеше на парцали - формат А4, и снега е към 30 см.

Коментар

............ валеше на парцали - формат А4 .......
                                Хареса ми !

По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X