Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Копривщенски "дяволии"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Копривщенски "дяволии"

На акция в Пловдив сме. На "Критична-та точка" пред Майкъл. Зяпаме рухващата къща и слагаме табели, белким някой се сети, че тук е много...ама много опасно място. Уморени сядаме в рая на екобара, по на кафе. И както си седим Станко изведнъж казва "Хайде да ви водя в Копривщица!" За има-няма и две минути сме съгласни отвсякъде, още повече, научавайки, че Дявол Коледа има рожден ден. И така...ето ни там. Някои не са били на това приказно място и гледат като омагьосани. Тоест - аз. Фотоапаратът е в ръцете ми и така съм шашардисана, че изобщо не мисля как снимам. И резултатът е на лице - все срещу слънцето! Точно както не трябва... но какво пък - Копривщица е като принцеса от древността, която и на в лъчите и в мрак е дивно красива. Дори и с изоставените си къщи, дори и с празни прозорци.

Настаняваме се и завчас се намираме при Джанго и прословутите му палачинки. Не само той може да е готин с бялата шапка! Похапваме автентично сладко от горски малини, ягоди и боровинки и малко понатежали тръгваме по уличките.

Тук някой е нашарил стария зид, много се надявам да не е като онова с вица за българите в Хеопсовата пирамида...

Малко ми е "мъгляво", но пък ми е много весело, чувствам се като в приказката "5-тимата братя и златната ябълка" в обкръжението на Дяволчето, Джанго, Джорджо, Станко и Иван от Филибето.

Я да мина по мостчето...ех, че ме е яд - нямам бъклица на рамо.

Много обичам да снимам ръцете на хората, очите им и прозорците на къщите. В тях винаги има неразказани приказки и много тайни.

Едно мушкато се усмихва отвисоко като младо момиче на чардак.

Зад белите пердета стои разказвачът на фантазията. Чувате ли го как нашепва в здрачната надвечер, напоена с мирис на гора и старо дърво..

Дворовете са като Рая... малкооооо... след съгрешението

Зидовете и камъните са притихнали - неми като неотворен роман

Синя - като полска метличина, случайно цъфнала в планината

Стълбата е на "ачик" място - да може в тъмното юнакът да се метне на чардака

Там има стаи за гости - представете си кефа да се спинка зад здравец и гюл

Една история в четири цифри

Един живот във векове измерения...

...................................................................................................................................................... ..................................................................................

И така - разхождах се и гледах и чак ми се доплака от красоти. Докато момчетата не ме стреснаха с юнашко провикване "Хайдее, отиваме на заслона да купонясваме!." Товарим се къде 8 парчета в джипката и се отправяме към планината, където личният рожденик вече е организирал бар на зелено и се почва една... То не са сачове, скари, бири и както си му е реда. Дяволчето е "на черешата" от кеф, а ние изведнъж се сещаме, че един човек липсва! Майкъл! Звъним по мобила и предварително си знаем, че тоя паметник на спокойствието никога няма да ни уйдиса както се казва на щуровицата, но правим плах опит да го извикаме при нас. И о, чудо! - той казва - готово хора, тръгвам! Леле -мале ще има бойно кръщение в офф-роуд. След 40 минути Майк е на центъра в Копривщица и поема за пръв път по трасе с мнооого, ама много яки дупки. Очаквам напрегнато да пристигне един стреснат човек, но на Майкъл изобщо не му пука - ухилен до уши идва и се вкарва на минутата в центъра на хавата! Както стана ясно - човек лесно приема адреналина, особено, когато разбере, че е надвил страха...

ето така:

Толкова от мен за неведомите пътища Божии...
    /извинявам се за кофти кадрото и за липсата на снимки от последния етап на уйкенда - всички фотоапарати бяха забравени.../

От: Копривщенски "дяволии"

Я то било готино в Копривщица.Отдавна не съм ходил натам.
    Да е жив и здрав Диавола.
    Радвам се ,че ви е било хубаво.
    Последно редактирано от Георги Крумов; 30-07-10, 18:36.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
      Я то било готино в Копривщица.Отдавна не съм ходил натам.
      Да е жив и здрав Диавола.
      Радвам се ,че ви е било хубаво.
      Следващата седмица на 5,6 и 7 ще има фолклорен фестивал . Можем да спретнем нещо ??????????????????????

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
        Следващата седмица на 5,6 и 7 ще има фолклорен фестивал . Можем да спретнем нещо ??????????????????????
        Ми хади де!

Коментар

Благодаря на всички вас които доидохте да ме уважите,надявам се че нашите забавления на заслона са ви допаднали то какво ли нямаше ядене,пиене,дъжд,светкавици че даже и няколко полуголи тацуващи по дъжда.На Майкъл май успяхме да му вземем акъла ама нищо така е с нас весело пак сте добре дошли винаги,с повод или без все тая купона е гарантиран.
          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
          тел.088четири 9едно9 4нула4
          -------------------------------------------------------

Коментар

Събора е 6,7,8 места за спане по хотелите няма но не пречи да се уредим с места за палатки на Заслон Хайдушки кладенец.
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
            тел.088четири 9едно9 4нула4
            -------------------------------------------------------

Коментар

Kазвайте как ще подредим нещата и лагера?

Коментар

В Копривщица групата е много яка.
                Както е казал народа...."Балкана ражда хора, полето тикви, а морето шамандури"

Коментар

Ще бъда в Копривщица на 6 август/петък/. Ако има и други, ще се радвам да се видим за по бира.
                  Телефона ми е в подписа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X