Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо като пътепис

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нещо като пътепис

Една история в която ще научите как се вади полуоска с дърпане, кой е най-сладкодумния майстор в Русе, както и защо този град е като черна дупка
    Това е също така една история за човечност, взаимопомощ и малка доза кутсузлък

ПП Снимки почти няма, евентуално нещо от гсмата ще кача утре.

ППП Моля да ме извините, че пиша откъслечно, но малце ми се спи и освен това малко трудно подреждам причинно-следствената връзка в тази история.

Всичко започна в четвъртък след обяд, когато вече си бях отметнал задачките за деня и кротко си се ровех в нета.
    Звъни ми Живко и вика - Дойнов скъсах полуоска на патрула.
    На което аз решавам, че се ебава с мене и никак не му и повярвах и го светнах че до сега скъсана полуоска на патрул не е имало на света. Той обаче много упорито настояваше, че въпросната скъсана полуоска седи пред него и я гледа и псува и полека лека започнах да му вярвам.

Както се оказа в последствие полуоската не е скъсана обаче

Та приех, че някакси полуоската е скъсана или каквото и да е станало с нея, но едно се оказва сигурно - вече не е на правилното и сигурно място, което й е отредено от природата - в ръкава на моста.
    Следва един малко безумен диалог кой къде се намира, като от него установявам, че "средата на нищото" не е моето любимо място за каране - долината на р. Елешница, а пътя Русе - Бяла.

Това което установявам със сигурност по телефона е, че на джипа задната полуоска съсе гумата е излетяла в движение, джипа лежи кротко на шосето и ни напред ни назад.
    Правим бърза рекогносцировка - най-лесният вариант пътна помощ до София и последващ ремонт. Но се появява един проблем - цената на пътна помощ Русе - София не е от най-приятните - нещо от рода на 600-700 лв, което са си едни нови гуми например

След кратък размисъл минаваме на резервния вариант - пътна помощ до Русе. Обаждам се на Гената, на когото всички дължим огромна благодарност, за всичко което направи за нас.

Той каза, че може да организира пътна помощ до Русе и ремонт на джипа.

До тук историята си върви съвсем обикновено, дори скучно, ноо нещата след малко ще поемат драстичен обрат.
    Изтеглят го Живко до Русе, прибират джипа на отговорно пазене. След което той ми звънка с леко идиотската молба да си вдигна задника да го прибера, щото имал багаж. Автобуси не е като да няма, а и аз кола в движение не притежавам в момента

Но шило в торба не седи.

Завъртам два три телефона и се оказва, че има достатъчно щури хора, които са готови да ми дадат кола да отида до Русе и да се върна.

Та претегляйки на везната опциите - да си вися в къщи пред компютъра и да се ядосвам на търговците в България, които искат да ти свалят две кожи, само защото караш джип (което е една друга дълга история) или да бръмна до Дунава, да пием по кафе с Гената и да се прибера аз решавам да се поразходя.

Някъде тук логически е и the point of no return.

Взимам колата, сипвам нафтица, казват ми да карам кротко защо съединителят бил леко тръгнал. Ние бърза работа нямаме, казвам аз и тръгвам.

Пътят до Русе не е интересен, тук таме дупки, шофьори с нерегулирани фарове цепещи мрака, идиотски пътни знаци, изобщо мила родна картинка. Както и да е, стигаме до дестинацията в уреченото време, пием кафенце, бърз лаф моабет и се подготвяме психически да се прибираме към голямото село. Товаря малко от багажа, който прелива от жипа, в алфата, сядаме в колата, паля и тръгваме.
    Последно редактирано от Ясен; 09-04-10, 00:50. Причина: сливане - по-равно да се чете
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

До: Нещо като пътепис

Карам си аз кротко и си правя планове (без кръчмаря) в колко часа ще се приберем и как ще се наспя като пич.
    Някъде на 10тина километра след Русе виждам кола на аварийки, отпред мъж и жена ръкомахат усилено. Спираме. Румънци с алди от тия с по пет клапана, на газ и не ще да пали ни на газ ни на бензин. Опитахме се да помогнем, ама с пръсти, в тъмното и посред нощ трудно. Аз съм почти убеден че бяха останали без гориво, нищо че се кълняха, че имат. Спряхме им една кола да ги изтегли до Русе и през деня да си борят проблемите.

Аз пак си мисля как е сга сме в София вече, настроил съм се психически, нооо Русе е една голяма черна дупка, която е решила, че няма да ни пусне току така. На разклона за Иваново съединителят на алфата дава фира и ние ни напред ни назад.

И срам не срам, звънкам на Гената пак. Дойде, закачи ни на едно въже и пляс в едно хотелче, че беше станало 0200 часа през нощта.

Спим колкото спим и сутринта в 0900 отиваме на оперативка да видим как от двете коли ще правим една, дали ще ги режем за скрап и изобщо какво ни предстои.

В ролята на спасител на жипа се появи Благо, седна кротко на едно малко столче, погледна и отсече - Не може да не стане бе, къде ще ходи.

Алфата я дръпнахме до един сервиз, поръчах си съединител от София, щото в Русе едно че няма и второ, цената беше три пъти по-висока.

Младежите в сервиза се заклеха във всичко свято, че до довечера ще я сглобят. Аз за щастие не им повярвах щото знам каква играчка е, особено ако не си му свикнал.

Междувременно Благо беше установил причината за дефекта на патрула - прегрял лагер, станал на мармалад - както си знаех още от предния ден - на тоя жип полуоски не се късат току така
    Нов лагер, малко стругарска работа и към вечерта нещата бяха готови. Живко беше изкарал първия чирашки курс - как се чука шлака от оксижен и как се чисти с телена четка, все полезни неща.

Отидох да доставя съединителя на пичовете, за да сглабят колата и както се очакваше стана ясно че ще се спи още един ден в Русе.
    Върнахме се обратно да видим патрула готов, да ги товарим и да си ходят поне те.
    Сметката отново беше направена без кръчмаря ...
    Палим жипа да тръгва и този път от дясно се чува хруп хруп хруп - дигаме на крик, разклащам аз да видя дали има аксиален луфт полуоската - и познайте: някъде един пръст шава.

Разклатих по-яко, дръпнах и опааа, изнинаткааа, полуоската съсе колелото ми остана в ръцете, а изражението на лицето на Живко, който съм сигурен мислено вече си беше у тях си в голямото село, просто стана безценно .

На този етап реших да ги оставя да си спят в хотела, и дръннах на Полковника да мине да ме прибере да им ида на гости. Имаше едни въпроси - ма ти как така си тука, защо те прибирам по блузка с къс ръкав от някаква бензиностанция и изобщо.
    Разказах същата история, посмяхме се и после се отдадохме на пури и червен хайвер - поне нещо положително в тази комедия на абсурда

Следващият ден (четвъртък) беше направо скучен, всичко вървеше по график, сглобихме и двете коли и се прибрахме. Вярно по целия път до София говорех по телефона, щото ми беше паднала батерията, никой около мен не ползваше СЕ и си останах без зарядно до първата бензиностанция.
    Та вечерта по живо по здраво се прибрахме в къщи.

Искам още веднъж да благодаря на Гената, без когото тази история не се знае дали щеше да е свършила и то с хепиенд
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Абе, ще го запомните това пътуване до Русе,доста време мисля
      Последно редактирано от Гена; 09-04-10, 17:10.

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
        Абе ще го запомните това пътуване до Русе,доста време мисля
        Гена, виж колко по-добре, когато запетаите са така:
        Абе, ще го запомним това пътуване, мисля.

А пишеш грамотно и интересно

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          тази история не се знае дали щеше да е свършила и то с хепиенд
          Е от къде още имаш чувство за хумор, та пишеш така, след това забавление?
          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
            Абе, ще го запомним това пътуване, мисля.

А пишеш грамотно и интересно
            За, запетаята си прав,ама аз не съм пътувал.

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
              Е от къде още имаш чувство за хумор, та пишеш така, след това забавление?
              Че за къде съм без чувство за хумор и доза самоирония

Коментар

Интересно преживяване! Приятел в нужда се познава. Благодаря, че го сподели с нас.
                Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Това русенско е омагьосано. Колата не запали два-три пъти из областа преди няколко дни. Оня ден я водих на елком, пали като чакмак. Хората си мислеха че, т.шак си правя с тях Вчера пак не запали един път, но този път във Варна. Утре ще я водя на ходжа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X