Понеделника след Великден обикновенно ми е тъпо и скучно.Тази година не се различаваше с нищо, даже студеното и дъждовно време ме риташе отзад да си си бия камшика нанякъде. Планираното каране из района с АТВ-та беше обречено , което означаваше още един ден пред компютъра и телевизора.Сутринта изпратихме децата на почивка в Трявна, което ни освобождаваше от семейните ангажименти за няколко дни.Размисъл ( около 15 сек.) и нахвърляхме набързо багаж за 2-3 дни. Тръгнахме към .... където ни скимне.В Бургас реших да тръгнем по пътя Елхово - Тополовград. Преди Тополовград реших да свия вляво и да стигнем до Свиленград по нетолкова използвани пътища, които по мое мнение бяха доста по -добре подържани от пътя до ГКПП Лесовокъдето на места асвалта липсваше и само странните артикулации на автомобилите пред нас ме предупреждаваха, че има ДУПКАА....В тази отсечка единственото по- интересно беш това бивше ТКЗС тръгнало да изследва дълбините на този микроязовир.

По пътя ми направиха впечатление тези добре направени Инфо Табели и места за отдих

Маркирах си някои точки, които ще изискват допълнително внимание на един по-късен етап.
Следващата ни цел се оказа село Мезек и средновековната крепост край него. Досега свързвах името Мезек, само с едноименното вино , но се оказа , че има какво да види човек . В началото на селото има отбивка към най-голямата куполна тракийска гробница , която е по-популярна с това, че е изследвана и проучена от Богдан Филов - един доказан археолог, за съжаление по-известен като лош( или слаб) премиер преди 9.Х.1944г.

Беседата бе кратка и традиционно разочароваща- всичко което е намерено тук е разпиляно по музеи извън страната или в съседния музей в Свиленград, което прави посещението на това иначе интересно място малко посно.
Оттам отпрашихме към крепостта.

Прегледахме инфо табелата и се поразходихме из руините.

Тази пейка ми хареса с нестандартния си дизайн

А това ме изуми: бункер ( от албанския тип) в една забележителност

Тук древния майстор е подписал своето произведение( ако някой може да разтълкува тези абревиатури, моля да сподели и с нас непосветените в соц. жаргона)

следва продължение..............
По пътя ми направиха впечатление тези добре направени Инфо Табели и места за отдих
Маркирах си някои точки, които ще изискват допълнително внимание на един по-късен етап.
Следващата ни цел се оказа село Мезек и средновековната крепост край него. Досега свързвах името Мезек, само с едноименното вино , но се оказа , че има какво да види човек . В началото на селото има отбивка към най-голямата куполна тракийска гробница , която е по-популярна с това, че е изследвана и проучена от Богдан Филов - един доказан археолог, за съжаление по-известен като лош( или слаб) премиер преди 9.Х.1944г.
Беседата бе кратка и традиционно разочароваща- всичко което е намерено тук е разпиляно по музеи извън страната или в съседния музей в Свиленград, което прави посещението на това иначе интересно място малко посно.
Оттам отпрашихме към крепостта.
Прегледахме инфо табелата и се поразходихме из руините.
Тази пейка ми хареса с нестандартния си дизайн
А това ме изуми: бункер ( от албанския тип) в една забележителност
Тук древния майстор е подписал своето произведение( ако някой може да разтълкува тези абревиатури, моля да сподели и с нас непосветените в соц. жаргона)
следва продължение..............
Коментар