Повярвахме на синоптиците за хубавото време в планините и още в петък следобед бяхме на път. Разбира се към Родопите. Планината е особена по това време на годината. Зелена и жълта, кафява и червена, различна и много красива. Пътуваме бавно наслаждавайки се на гледките и пристигаме по здрач
Малко над Борово до един параклис е любимото ни място и първата вечер оставаме там.

Кръстова гора. Църквата е с нов иконостас и икони с много красиви дърворезби. Търговците са изгонени от храма -няма ги сергиите. Когато бяхме тук за първи път мястото ни омагьоса и сега ни действа по същият начин.

В ниското е с. Мостово

Пътя към връх Перелик

Хижа Перелик е най-старата и на най-високо в Родопите.

Къщата на мечките.

Смолян

Беседката и чешмата са направени с много фантазия

Не съм уловил и една десета от красотата която видяха очите ми. Жена ми обича да спи до късно , но още ми се сърди, че не съм я събудил да види изгрева.

В неделя тръгнахме да търсим горния край на Каньона на водопадите. Ще се наложи да търсим напролет.

Не открихме водопади ,но се изкачихме до Момчиловата крепост

От крепостта не е останало много, но гледките спират дъха.

Нямахме време за тази екопътека.

Дяволският мост също много магнетично място. Построен сякащ накрай света никому ненужен днес, но устоял на времето и съхранил отминалите векове.

След моста продължава тясна пътека.

Не такава е съдбата на това село. Почти всички къщи в с. Дядовци са загубили битката с времето. В изоставените дворове имаше много дюли които никой нямаше да обере.

Още някой беше тръгнал на път с къщата си.

Разделяме се с Дядовци и с Родопите, но отнасяме с нас много красиви гледки и прекрасно настроение.
Малко над Борово до един параклис е любимото ни място и първата вечер оставаме там.

Кръстова гора. Църквата е с нов иконостас и икони с много красиви дърворезби. Търговците са изгонени от храма -няма ги сергиите. Когато бяхме тук за първи път мястото ни омагьоса и сега ни действа по същият начин.

В ниското е с. Мостово

Пътя към връх Перелик

Хижа Перелик е най-старата и на най-високо в Родопите.

Къщата на мечките.

Смолян

Беседката и чешмата са направени с много фантазия

Не съм уловил и една десета от красотата която видяха очите ми. Жена ми обича да спи до късно , но още ми се сърди, че не съм я събудил да види изгрева.

В неделя тръгнахме да търсим горния край на Каньона на водопадите. Ще се наложи да търсим напролет.

Не открихме водопади ,но се изкачихме до Момчиловата крепост

От крепостта не е останало много, но гледките спират дъха.

Нямахме време за тази екопътека.

Дяволският мост също много магнетично място. Построен сякащ накрай света никому ненужен днес, но устоял на времето и съхранил отминалите векове.

След моста продължава тясна пътека.

Не такава е съдбата на това село. Почти всички къщи в с. Дядовци са загубили битката с времето. В изоставените дворове имаше много дюли които никой нямаше да обере.

Още някой беше тръгнал на път с къщата си.

Разделяме се с Дядовци и с Родопите, но отнасяме с нас много красиви гледки и прекрасно настроение.
Коментар