Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кръстова гора, Перелик, Момчилова крепост и Дяволския мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кръстова гора, Перелик, Момчилова крепост и Дяволския мост

Повярвахме на синоптиците за хубавото време в планините и още в петък следобед бяхме на път. Разбира се към Родопите. Планината е особена по това време на годината. Зелена и жълта, кафява и червена, различна и много красива. Пътуваме бавно наслаждавайки се на гледките и пристигаме по здрач
    Малко над Борово до един параклис е любимото ни място и първата вечер оставаме там.

Кръстова гора. Църквата е с нов иконостас и икони с много красиви дърворезби. Търговците са изгонени от храма -няма ги сергиите. Когато бяхме тук за първи път мястото ни омагьоса и сега ни действа по същият начин.

В ниското е с. Мостово

Пътя към връх Перелик

Хижа Перелик е най-старата и на най-високо в Родопите.

Къщата на мечките.

Смолян

Беседката и чешмата са направени с много фантазия

Не съм уловил и една десета от красотата която видяха очите ми. Жена ми обича да спи до късно , но още ми се сърди, че не съм я събудил да види изгрева.

В неделя тръгнахме да търсим горния край на Каньона на водопадите. Ще се наложи да търсим напролет.

Не открихме водопади ,но се изкачихме до Момчиловата крепост

От крепостта не е останало много, но гледките спират дъха.

Нямахме време за тази екопътека.

Дяволският мост също много магнетично място. Построен сякащ накрай света никому ненужен днес, но устоял на времето и съхранил отминалите векове.

След моста продължава тясна пътека.

Не такава е съдбата на това село. Почти всички къщи в с. Дядовци са загубили битката с времето. В изоставените дворове имаше много дюли които никой нямаше да обере.

Още някой беше тръгнал на път с къщата си.

Разделяме се с Дядовци и с Родопите, но отнасяме с нас много красиви гледки и прекрасно настроение.

До: Кръстова гора, Перелик, Момчилова крепост и Дяволския мост

Страхотни красоти.

Коментар

Наистина много красиво даже се замислям дали да не пообиколя някои от тези места поне са ми що годе близо и особено сега, есента когато гората е толкова пъстра и шарена.Абе няма да се обяснявам повече само ще ти кажа едно голямо "евала" за прекрасните снимки.

Коментар

Благодаря!След тези красоти каквото и да кажа ще бъде малко и не на място.
        Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Браво, хванахте "последният влак" за тази година май
          Прекрасни места!

Коментар

Като гледам, май сте спали на голямата поляна между х. "Перелик" и върха? Преди години щеше моментално да имаш гости с автомати ...

Горния край на Каньона на водопадите няма да е проблем да го намериш, ама отгоре спускането към него не е малко, та, ако си оставиш колата в горния край, връщането при нея ще е доста тегаво, освен ако не си печен планинар - пешеходец ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Много добри снимки. Като съм в Смолян /а последните месеци това е повечето време/ често засичам коли с лепенки на форума, но вашата подвижна къща съм я пропуснал. Радвам се, че сте успели да стигнете до Момчиловата крепост, защото главния път от Смолян е затворен през работните дни от 8 до 17 часа. Моето мнение също е, ча там това което привлича са по-скоро гледките. Продължавайте с маршрутите в Родопите, защото има много места, които си заслужава да се видят.
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

изключителни гледки ....
                няма какво да кажа за местността.. неповторима, уникална, прелеснта
                ще си го сложа в книжката с обектите които трябва да се посетят
                Поздравления
                Here is a test to find
                Whether your mission on earth is finished;
                If you are alive, it isn't.

Коментар

Поздравления за снимките, наистина е много красиво в Долината на широките гащи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X