Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На еленска сватба в Стара Планина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• На еленска сватба в Стара Планина

Прогнозата за времето не беше много добра, но се събраха много почивни дни и отново поехме към планината. От връх Шипка оставихме асфалта и по черни пътища се спуснахме в северна България. След дъждовете имаше много сърнели и набързо напълнихме две торби.

Х. Мазалат и зад нея в облаците Триглав.

Село Купена

След Лъвов мост влизаме в Априлци

Монстъра на Коко

Доста обиколихме над с. Черни Осъм докато намерим място за бивак. Малко трудно запалих огън с мокрите дърва. Температурата спадна до 7 градуса, но това не беше най- лошото. Цялата гора бе раздирана от силен рев. Мислехме, че е мечка, но страховитите звуци бяха от много страни около нас. Чак пък толкоз мечки няма. Тогава се сетих, че септември е любовния период на елените. Мъжките си маркират територии и пазят кошутите си от младите натрапници. Боеве не видяхме в тъмното, но сватбите и рева продължиха до изгрева. Много величествено и малко страшничко преживяване.

По-нов модел кемпер от моя.

Троянският манастир

От Рибарица към х. Вежен

От хижата до вр.Вежен е два часа по стръмна и хлъзгава пътека. Гледките си заслужават усилието, но постепено мъгла забули върха.

Село Ямна. Сигурно името му идва от ямите с които е осеян пътя до него.

Малък и много красив манастир. В момента тече реставрация на стенописите.

Във вадата зад манастира има доста риба, а на 5 минути красив водопад.

Навръщане минахме през Златишкия проход. В Златица очаквах да ми върнат парите за винетката,толкова много дупки имаше.

До: На еленска сватба в Стара Планина

Браво колега! Красота!
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Супер, браво много добри снимки и добра почивка. Видях ти кампера в село Черни осъм мина покрай музея. Поздравления
      И ние се мотахме в раиона ето един кампер и от мен :

До хижа Орлово гнездо

Коментар

Първоначално публикуван от Видев Преглед на мнение
        Навръщане минахме през Златишкия проход. В Златица очаквах да ми върнат парите за винетката,толкова много дупки имаше.
        Колега само за протокола Златишки проход не е част от пътната мрежа това е ведомствен път на МОК Медет така че там винетки не важат както и застраховки и всичко останало аз от както се помня тоя проход е затворен някога са се мъчили с един тунел прокопан е и е зарязан недовършен.Карането от там реално си е незаконно но всички си рискуваме просто няма начин за Етрополе да речем да бия път до Троянски проход или Арабаконак.
        А иначе браво много готина разходка връх Вежен е много красиво място с хубава гледка.
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

Коментар

Хубав Репортаж.
          Интересни места.
          Благодаря !
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

хубава разхотка и страхотни снимки
            ГАЗ69А 1.9TDI тел.0888550671 Дако Бяла Слатина

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
              Карането от там реално си е незаконно но всички си рискуваме просто няма начин....
              Аз февруари месец минавах от там и не видях нито една табела, че пътя е забранен за простосмъртни , а това че се ползва приоритетно от някоя си компания, която всъшност съсипва иначе прекрасната приода там, не гомисля за нормално да се затваря цял проход.
              NISSAN PATROL GR Y61 (RD28ETI)
              SUBARU OUTBACK H6 (EZ30D)
              GSM: О887б97З79

Коментар

Първоначално публикуван от ogitoBG Преглед на мнение
                Аз февруари месец минавах от там и не видях нито една табела, че пътя е забранен за простосмъртни , а това че се ползва приоритетно от някоя си компания, която всъшност съсипва иначе прекрасната приода там, не гомисля за нормално да се затваря цял проход.
                Има голяма табела на отбивката за Златишки проход в Златица или поне я имаше преди известно време,а самия проход си е затворен от много години незнам точно колко но е от както аз се помня че пътувам от там в случеите когато ходя до северна България за нещо в посока Етрополе.
                ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                тел.088четири 9едно9 4нула4
                -------------------------------------------------------

Коментар

Това са едни от най-хубавите райони ,връх Вежен.Едно голямо браво.
                  0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Тогава минах от Етрополе към Златица, с лека заигтавка към хижа Мургана. Обратно не съм катерил
                    NISSAN PATROL GR Y61 (RD28ETI)
                    SUBARU OUTBACK H6 (EZ30D)
                    GSM: О887б97З79

Коментар

Интересни снимки.Една машинка и от мен:

Намира се срещу хлебозавода в Троян.
                      [COLOR=navy][I]TLC 80[/I][/COLOR]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X