Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уикенд маршрут около Родопите - търся идеи и споделени преживявания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Уикенд маршрут около Родопите - търся идеи и споделени преживявания

Здравейте, колеги!
    Нов съм във форума и наскоро се запалих по offroad пътуванията, особено в Родопите. Планирам 2–3 дневно пътешествие с джип из района около Широка лъка – Триград – Ягодина, но не искам да карам само по асфалт. Търся интересни черни пътища, подходящи за начинаещ, но с хубава гледка и автентични места за спиране и нощувка (може и палатка).
    Ако някой е минавал през района и има GPS тракове или просто съвети – ще се радвам да сподели. Също ще ми е интересно къде хапвате по тия маршрути и има ли чешми или извори по пътя.
    Благодаря предварително!

Пробвай пътя за село Мугла и от там до където свършва в посока Триград. Преди селото в дясно може да се качиш и до връх Мурсалица, където цъфти мурсалския чай.

Коментар

И още една подробност пътя между Тешел и Мугла не е проходим, нищо че Гугъл го дава. За Мугла се пътува през Смолян.

Коментар

Много благодаря, Ямато! Нямам търпение да пробвам препоръката ти!

Коментар

Първоначално публикуван от yamikto Преглед на мнение
          И още една подробност пътя между Тешел и Мугла не е проходим, нищо че Гугъл го дава. За Мугла се пътува през Смолян.
          Това от кога?
          Минавал съм от там няколко пъти и беше чудесно за каране
          Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

В интерес на истината скоро не съм минавал, от страната на Мугла като се спускаш покрай реката имаше едно място, където имаше струтване на много скали върху пътя. Ако сега са го разчистили, ще го пробвам, маршрутът е много живописен. #pansim ти кога си минавал за последно?

Коментар

Можеш да подкараш по Тенес дере в посока Мугла. След мугла, можеш да се качиш на горе към " панорамния" и по него да излезеш на пътя за хижа Перелик. Маршрута е страхотен.
              Тенес Дере ( Тешел - Мугла) го ремонтираха преди година и нещо и е идеален. Панорамния също е проходим, на места има малко изровено но се минава без никакви проблеми.

Друг вариант е да минеш през Чаирски езера. За там най-хубавият вариант е да направиш кръгче. Подхващаш по чаир дере в посока Чаирски езера, В началото на пътя има вец. Пътят е интересен като цяло и наскоро го ремонтираха, имаше две свлачища и реката беше отнесла всичко. След, като пресечеш реката продължаваш покрай самите Чаирски езера и хижата. След това караш към село Чамла ( много красиви гледки) след с. Чамла имаш два варианта. Слизаш на долу по път, който също е ремонтирам преди време и уширен или продължаваш в посока Гьоврен. Пътят към Гьоврен е с много хубави гледки и доста интересен. Този път подсича Вълчки камък, до където, ако имаш интерес също можеш да се качиш. Ако разполагаш с навигация, мога да поста тракове в гармин съвместим формат.

Информацията за състоянието на пътищата ми е от тази година по описаните маршрути.

По тези маршрути има ,множество извори от които аз лично винаги си пия вода. Места за пикник много. Описаните маршрути са навътре в гората.

За да преминеш по тези маршрути трябва да имаш мпс, което е оборудвано със съответните гуми за терен, да нямаш притеснение да управляваш по високопланински пътища с множество завой и променящ се терен.

LZ1UX

Коментар

Благодаря, ще го пробвам още следващата седмица.

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                  Можеш да подкараш по Тенес дере в посока Мугла. След мугла, можеш да се качиш на горе към " панорамния" и по него да излезеш на пътя за хижа Перелик. Маршрута е страхотен.
                  Тенес Дере ( Тешел - Мугла) го ремонтираха преди година и нещо и е идеален. Панорамния също е проходим, на места има малко изровено но се минава без никакви проблеми.

Друг вариант е да минеш през Чаирски езера. За там най-хубавият вариант е да направиш кръгче. Подхващаш по чаир дере в посока Чаирски езера, В началото на пътя има вец. Пътят е интересен като цяло и наскоро го ремонтираха, имаше две свлачища и реката беше отнесла всичко. След, като пресечеш реката продължаваш покрай самите Чаирски езера и хижата. След това караш към село Чамла ( много красиви гледки) след с. Чамла имаш два варианта. Слизаш на долу по път, който също е ремонтирам преди време и уширен или продължаваш в посока Гьоврен. Пътят към Гьоврен е с много хубави гледки и доста интересен. Този път подсича Вълчки камък, до където, ако имаш интерес също можеш да се качиш. Ако разполагаш с навигация, мога да поста тракове в гармин съвместим формат.

Информацията за състоянието на пътищата ми е от тази година по описаните маршрути.

По тези маршрути има ,множество извори от които аз лично винаги си пия вода. Места за пикник много. Описаните маршрути са навътре в гората.

За да преминеш по тези маршрути трябва да имаш мпс, което е оборудвано със съответните гуми за терен, да нямаш притеснение да управляваш по високопланински пътища с множество завой и променящ се терен.
                  Моля за траковете ако може.

Коментар

От х. Чаирски езера към Мугла е страхотно...с джип или ендуро. Както и с. Чамла
                    И двете дестинации от миналата година...за съжаление
                    Панайот Бърдарски
                    0887 60 77 22

Коментар

Утре ще взема да видя какво е положението там.
                      И без това имам да потроша едни 500км а там даже е приятно
                      Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от zik7777 Преглед на мнение
                        Моля за траковете ако може.
                        В трака има още един вариант, разгледай го ако ти допадне, можеш да го изтъркаляш.

Прикачени файлове
                        LZ1UX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X