Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До хижа Рай и Райското пръскало.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: До хижа Рай и Райското пръскало.

А как си резервирал места в хижата? Имаш ли някакви телефони?
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

И аз планирам да разходя семейството до Райското пръскало. С кола се стига до Калофер и от там пеша. Има ли маркировка после до хижата?

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
        А как си резервирал места в хижата? Имаш ли някакви телефони?
        Местата ги запази Данчо, ще го питам, но пробвай с Гугъл, сигурно ще излезе и телефон за резервация.

Първоначално публикуван от stefanbab Преглед на мнение
        И аз планирам да разходя семейството до Райското пръскало. С кола се стига до Калофер и от там пеша. Има ли маркировка после до хижата?
        Има маркировка, но има и утъпкана пътека, не може да се сбърка. А има и указателни табелки, ориентирането е лесно, изкачването е трудно
        А, сетих се за едно място където може и да се объркате. Още в началото, след като се изкачи първият екстрем-по изровени от водата вади, между корените на дърветата и камънаците, та като се качите горе има пейки на които може би ще спрете задължително-след изкачването. Там вдясно има паднало дърво:

Трябва да го прескочите, пътеката минава през него.
        Друго място на което е възможно да се объркате е когато свърши поляната и търябва да навлезете в дерето:

Там като застанете в позицията от която е снимана снимката, т.е. с лице към дерето пътеката е пак вдясно, но май там имаше табелка. Но не съм сигурен.
        Общо взето трудно може да се объркате.
        Последно редактирано от Кольо; 10-06-09, 23:41.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

благодаря

Коментар

Много е красиво. Браво за добре организираната ексурзия и благодаря за хубавия пътепис.

Коментар

Благодаря за информацията и хубавият фоторазказ! Планирам съвсем скоро пътуване до там. Би ли дал някакъв актуален телефон на хижата?
              Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Кой е хижар на Рай в момента.
                Двата пъти когато съм ходила преди беше Чочо и не бих и помислила да критикувам разкошните му специалитети.
                Изкачването по Тарзановата пътека към Ботев е преживяване което се помни цял живот, само че до колкото си спомням повече от 200 дни в годината времето не позволява покоряване на плешивеца.
                Поздравление за изживяването - върнахте ме в най-приятните спомени.
                Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Кольо, гледам че сте ентусиасти и ви се ходи пеша. Препоръчвам ви още една хижа, намираща се на запад от Беклемето. Проходът Троян-Кърнаре. Х. Козя стена. Ако не сте ходили естествено. Решите ли да направите прехода, ще ти дам повече информация. Гледките там са незабравими и несравними с нищо. Заслужава си да отидете само за да прочетете табелата в столовата: Чай-20 ст. Чай със захар 40 ст..

Поздрави за хубавата разходка.

Коментар

Първоначално публикуван от neptun61 Преглед на мнение
                    Благодаря за информацията и хубавият фоторазказ! Планирам съвсем скоро пътуване до там. Би ли дал някакъв актуален телефон на хижата?
                    Телефона го знае Данчо, той организира похода, ако е важно мога да го попитам. Но в нета не може да няма информация, трябва да има и телефон.
                    Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                    Кой е хижар на Рай в момента.
                    Двата пъти когато съм ходила преди беше Чочо и не бих и помислила да критикувам разкошните му специалитети.
                    Изкачването по Тарзановата пътека към Ботев е преживяване което се помни цял живот, само че до колкото си спомням повече от 200 дни в годината времето не позволява покоряване на плешивеца.
                    Поздравление за изживяването - върнахте ме в най-приятните спомени.
                    Ми де да занам... Не съм го питал за името, а на всичко отгоре имаше много туристи, и човекът беше много ангажиран, и реших да не досаждам с излишни приказки. А до върха сме решили да се изкачим догодина, тогава ще идем за три дни, та да можем да починем между преходите. Не, че и за два дни няма да стане, но е изтощително. Все пак не съм на 18... на 22 съм
                    Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
                    Кольо, гледам че сте ентусиасти и ви се ходи пеша. Препоръчвам ви още една хижа, намираща се на запад от Беклемето. Проходът Троян-Кърнаре. Х. Козя стена. Ако не сте ходили естествено. Решите ли да направите прехода, ще ти дам повече информация. Гледките там са незабравими и несравними с нищо. Заслужава си да отидете само за да прочетете табелата в столовата: Чай-20 ст. Чай със захар 40 ст..

Поздрави за хубавата разходка.
                    Благодаря за предложението. Може би догодина, може и наесен, звиси как ще се организираме. И от шефовете зависи, че другата седмица излизам в отпуск-да си ожъна житата, а за края на Юли сме планирали автопоход из България за 7-8 дни, и ще бъде малко нагло от моя страна да искам още отпуск. Но щом казваш, че е красиво, и силно го препоръчваш-задължително ще го посетим. Въпрос на време.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Намерих телефони и си свърших работа. Благодаря все пак за вниманието.
                      Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

В неделя се върнах от четиридневна разходка в Централния Балкан - от Сопот през хижите Добрила, Васил Левски и Рай до Калофер. Незабравимо преживяване с много красиви гледки, студени ручейчета, дъхави цветя и вкусни боровинки и малини. Спиращи дъха върхове, била и чукари между х. Васил Левски и х. Рай. И на нас силите не ни стигнаха за връх Ботев.
                        Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Tontonella Преглед на мнение
                          В неделя се върнах от четиридневна разходка в Централния Балкан - от Сопот през хижите Добрила, Васил Левски и Рай до Калофер. Незабравимо преживяване с много красиви гледки, студени ручейчета, дъхави цветя и вкусни боровинки и малини. Спиращи дъха върхове, била и чукари между х. Васил Левски и х. Рай. И на нас силите не ни стигнаха за връх Ботев.
                          А снимки?
                          Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Oт мен 3 на пръскалото
                            Прикачени файлове

Коментар

Снимки има много. Само да ми остане време да напиша и малко текст към тях.
                              Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X