Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Левента - Русе.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Левента - Русе.

Комплекс “ЛЕВЕНТА“ е разположен в изграденият през 20-те години на XIX век форт “Левент Табия” – най-голямото и силно звено на Русенската Османска крепост. Съоръжението е проектирано от пруският офицер фон Молтке. След Освобождението, фортът е запазен и е използван за погреби на Дунавската военна флотилия. През Втората световна война в него има зенитна батарея.

През 1972 година е превърнат в атрактивен ресторантски комплекс “Левента”. В 7-те зали, които са носили атмосферата на всяка от дунавските столици, са посрещани видни държавници – Фидел
    Кастро, Леонид Брежнев, Чаушеско, така и стотици групи туристи.

В средата на 90-те години ресторантът преустановява дейност, за да бъде отново възстановен и обновен в края на 2005 година вече като комплекс “ЛЕВЕНТА”. Комплексът се състои от ресторант и “ Винарска къща Русе “. Ресторантът разполага със 150 места разпределени в 7 зали, богато украсени със стенописи. Във “Винарска къща Русе” се произвеждат елитни червени и бели вина с търговската марка “ЛЕВЕНТ”. Методите за производство обединяват един древен начин за натурално правене на вино с научните постижения в тази област.

Днес - 04.05.2009г.Само дето не можахме да влезем вътре... но,нищо,следващия път.
    Последно редактирано от Детелина 74; 04-05-09, 14:23.

До: Левента - Русе.

Ако има снимки - то при мен не се виждат... А разказа е интересен (почти като реклама - шегувам се!) С интерес бих видяла снимките..
    Последно редактирано от cveti; 04-05-09, 16:57.
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Аз ги виждам снимките,незнам защо ти не ги виждаш,а и са намалени,както трябва да бъдат...Незнам защо е така!

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
        Ако има снимки - то при мен не се виждат... А разказа е интересен (почти като реклама - шегувам се!) С интерес бих видяла снимките..
        И аз не ги виждам....да не са някакви въображаеми
        Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Първоначално публикуван от Детелина 74 Преглед на мнение
          .... за да бъде отново възстановен и обновен в края на 2005 година вече като комплекс “ЛЕВЕНТА”. ...
          Наистина звучи като реклама
          И в тоя ред на мисли да допълня, че е собственост на известните бизнесмени братя Бобокови/Приста Ойл/, които са големи радетели на русенската култура, спорт и ... други, от които има далавера. Май отдавна си плащат данъците по други географски ширини, но не са загубили амбиции към родния си град, работят мащабно и не без помоща на местните управници. Последният хит е нова спортна зала, ведно с мол, хотел и други такива важни за града ни, естествено с подкрепата на общината

Коментар

Къде се намира това?
            sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от brake Преглед на мнение
              Къде се намира това?
              Еееее,стига де... в Москва..чети малко де
              Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Аз знам,че е в Русе.И аз съм от Русе,но никога не съм чувал за това място!?
                sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от brake Преглед на мнение
                  Аз знам,че е в Русе.И аз съм от Русе,но никога не съм чувал за това място!?
                  Верно?
                  Браво!
                  До телевизионната кула,нея и да не я знаеш,поне се вижда.
                  Разходи се и погледни за обща култура.
                  Не е лошо човек да знае къде живее и какво се е случвало преди да се роди...

Коментар

Малко снимки от интериора а също така имат и сайт:http://www.leventa-bg.net/index.html
                    Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X