А на Патлейна е яко. Най-близката Планина до Варна. Ама иос планина - с диви прасета, елени, чакали и пияни туристи по нощите да щъкат из шумата.Значи района е уникален с някой неща - първо дивия рошков /или рожков/ не знам как се пише. За съжаление цъфтежа му го преварихме с две седмици. Ама то във Варна в Морската го има, да се вечно слави името на обожепоцившея бай Новак /Антон/. Второто нещо е естествената кестенова гора, в резервата Дервиша над развалините на стария Велики Преслав. Третото нещо са дивите лалета, чийто цъфтеж също преварихме за съжаление. Ама те напук на твърденията на преславските националисти, мирно си растът в ена мини-клисура до село /Суворово/. Тъй че си струва да се посети. Хижата е хижа като хижа, не е суперлукс..... но чисто, уютно бани, тоалетни.... сичко, кво... Ако сте по свестни като сте трезвени, оставят я на ваше разположение цялата. Нощувката - обърната шестица хахахахаха.... Наблизо има пещера - "Мечата дупка" - няма мечки и на градус или без джажи да не се влиза, щото преславската бърза помощ е далече. Пред хижата огнище и дърва в изобилие. В гората има и змии вече, кеф. Освен тва хижаря ни заведе до един наскоро открит средновековен манастир вдън гората и се разходихме из
остътъците на древната Българска и....
Руска столица - Велики Преслав. Ама тука да не дразня някой...справка в кака вики /Сфендослав и руско-византийските войни от....мммм....10 век, ако не ме лъже паметта./. Ма като му гледам мутрата на въпросния Сфендослав, чист прабългарин ..баси. Тъй че въпросът е спорен. На връщане заплюхме за следващия път Осмар, там продават чуден елексир и Калугерица покрай Мадара / аве софиянци, къде се слагаше тука ударението уа.../
Ми това е. Една от снимките се казва ....ако човек често гледа в бездната, и бездната започва да гледа в него...оная с кладеница.Хм
Оригиналния Сфендослав

Сфендослав Втори Васса

Нъли приличат:rotfl24:
малко снимки

остътъците на древната Българска и....
Руска столица - Велики Преслав. Ама тука да не дразня някой...справка в кака вики /Сфендослав и руско-византийските войни от....мммм....10 век, ако не ме лъже паметта./. Ма като му гледам мутрата на въпросния Сфендослав, чист прабългарин ..баси. Тъй че въпросът е спорен. На връщане заплюхме за следващия път Осмар, там продават чуден елексир и Калугерица покрай Мадара / аве софиянци, къде се слагаше тука ударението уа.../
Ми това е. Една от снимките се казва ....ако човек често гледа в бездната, и бездната започва да гледа в него...оная с кладеница.Хм

Оригиналния Сфендослав

Сфендослав Втори Васса

Нъли приличат:rotfl24:
малко снимки

Коментар