В четвъртак 21.02.08 аз и още един приятел с фероза решихме че можем да се качин на Голи връх на витоша с един горе доло подготвен джип и един напълно неподготвен.Резултата беше че "подготвения" счупи полуоска а докато се прибира и съединител и се оказа че оставам сам и вариянта беше само един да се прибирам след колегата.Но докато се прибирах след моя грешка се оказах в позиция на затънал в нищото точно под голи връх.След копаене към 4,5 часа се беше вече стъмнило и чесовника вече показваше към 4 през ноща.След няколко опита да искараме джипа се отказахме и се прибрахме с надеждата на другия ден с помоща на друг джип да си искарам машинката и да се приберем в софия.Ок на другия ден с добрата воля на Симо Тонев се качил на витоша но заради топлото време и топящия се сняг не могъл да стигне до въпросната позиция на джипа.След много кратни опити и опъване на лебетки и спукване на един маркуч той се отказа и се прибрал.Така джипа си остана още една вечер на витоша.На следващия ден се реши че няма смисал да се мъчи с джип а направо помолих хората който управляват машините за обработка на пистите на витоша да ме извадят и те изненадващо се съгласиха веднага и ето джипа в 16:00 беше изваден.Ок дотук си мислех че няма да има проблеми надоло като се прибирах ама ето че пак глупоста на човека надделя.Във времето докато се прибирах се разсеях за малко и от твърдия сняг паднах в мекия и както се очаква си затънах пак без място за действие от сам човек.След няколко опити за обаждане и след помоща на 2-ма случайни туристи(имало хора в българия) успях да се свържа с няколко човека който накрая ме свързаха с Голди (Владиян Христов) който веднага се съгласи да дойде да ме изтегли.По горе споменатите туристи ме свалиха с тяхната кола до София до сервиза на мото експерт кадето се бяха събрали някой извесни имена в офф-роуда.Малко след това се оказа че още едни колеги са били закъсали на витоша и така се стигна към обща спасителна акция проведена от Голди и Митко фулдата.Който с голямо желание дойдоха и извадиха двата джипа.Докато отивахме да извадим първия джип който беше закъсал под лифта Бай кръстйо се оказа че става вече към 8 часа вечерта а трябваше да се вади още един.Така след като се извадиха и двата джипа се оказа че часа е 22 и така всички се прибраха към 22:30 живи и здрави.
Тук е мястото да благодаря на Митко фулдата и на Голди за помоща и навременната асистенция.
Тук е мястото да благодаря на Митко фулдата и на Голди за помоща и навременната асистенция.
Коментар