Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шипка,Тъжа,Мазалат.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шипка,Тъжа,Мазалат.

Може да тръгнете Българка-Бузлуджа- Шипка- Узана- МАЗАЛАТ ,от Мазалат до Тъжа трябва хеликоптер да пренася джипките.От Узана до Мазалат има път през месноста Корита,а за Тъжа през Априлци или Ясеново с Тъжа нагоре има бариера на която ви записват номерата и ви пускат и минавате покрай Кадемлийското пръскало и се качвате на Тъжа и после може да слезете в Априлци.С удоволствие бих ви превел но на тази дата ще се качвам на х Вежен. Ако е за друга дата се обадете.
    Последно редактирано от rado genev; 11-06-16, 17:02.
    Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
    тел. 0898327627
    Радослав

Коментар

мда - ако ходите по Бузлуджа обаче - внимавайте! идиотите с генераторите не обичат да им се мотат наоколо и има доста набити шипове и доста колеги са изгорели в този участък !
      BMW X6

Коментар

Ако си карат по пътя няма шипове а ако се шмугнат по някоя поляна може и да намерят някой шип.
        Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
        тел. 0898327627
        Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от rado genev Преглед на мнение
          Може да тръгнете Българка-Бузлуджа- Шипка- Узана- МАЗАЛАТ ,от Мазалат до Тъжа трябва хеликоптер да пренася джипките.От Узана до Мазалат има път през месноста Корита,а за Тъжа през Априлци или Ясеново с Тъжа нагоре има бариера на която ви записват номерата и ви пускат и минавате покрай Кадемлийското пръскало и се качвате на Тъжа и после може да слезете в Априлци.С удоволствие бих ви превел но на тази дата ще се качвам на х Вежен. Ако е за друга дата се обадете.
          Радо, някакво тракче мажеш ли да дадеш?
          Заощо когато си минавал е лесно,а на нас ще за първи път и пъщи в балкана много. Лесно можем да се замотаме.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
          0893966166- Димо Тодоров

Коментар

Ако сте в Трявна - Плачковци - хижа Българка.От там няма как да объркате - по билото хубав утъпкан черен път като магистрала без асфалт до Бузлуджа.От там по асфалт до Шипка и зад ресторанта тръгва пътят към местост Узана - маркиран е и е също така хубав и утъпкан.На две места има по големи локви за заигравки.От местност Узана през хижа Партизанска песен по пътят до Осеникова поляна.Преди поляната в ляво има път към дивечовъдна станция Росица-Лъгът.Преди имаше врата която не се заключва и нямаше проблем.Скоро не съм минавал.Ако е заключено може да се пробвате през Корита да намерите прекият път за хижа Мазалат който е лош и дърварски - не ви препоръчвам това упражнение.Даже и аз в момента не съм твърде сигурен че ще го намеря.Ако вратата е заключена...има вариант от Осеникова поляна паметникът да се спуснете на дясно към ловното на язовир Смирненски и от там до Габрово и по асфалт до Лъгът.Това са ви едни 100км повече.От лъгът за хижа Мазалат е хубави лесен маркиран път.
            BMW X6

Коментар

Добре де, що не го обмислихте по-рано това та да мога и аз да се включа? Пиша ви червена точка. И аре ако може поне да се видим ноември по традиция някъде...

Коментар

Идеята беше супер спонтанна.

0893966166- Димо Тодоров

Коментар

Малка почивка за обяд. Мноого красива месност.

0893966166- Димо Тодоров

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                    Иначе пеш има пряка пътека от хижа Мазалат до връх Мазалат и Табите.До връх Мазалат е 4 часа...може и 5 - зависи от подготовката и темпото.От приятели знам че след станцията на МВР на Табите пътят е затворен и с джип не може да се качите до върхът.Освен това даже и да сте пеш не е позволено да излизате от пътят.Глобите са четирицифрени!!!Ако решите да ходите до връх Мазалат пеш - осведомете се за правилата или на хижа Мазалат или на станцията на МВР на Табите.Завиждам ви вече да знаете
                    Четох я два пъти темата, четох и другата към която е даден линк, но не успях да разбера на кой връх казвате Мазалат, защото макар и в другата тема да се споменава че тръгват към връх Мазалат не видях да са успели да стигнат до там. Вероятно става дума за друг връх.. Може би за Голям Кадемлия до който има път. На снимката вляво се вижда Голям Кадемлия с изоставените помещения на МВР, а вдясно е Малък Кадемлия. Не знам как ще се мине с кола по този камънак, за да се стигне до връх Мазалат, ама може и да може https://goo.gl/photos/69yLXhapE7n9EQDu7

Останах с впечатление че всички говорят за Голям Кадемлия вляво на снимката https://goo.gl/photos/8r1ai3mezwwnycfV6 на който в момента е заслонът и където са изоставените и запечатани помещения на МВР. От Смесите където са почивните станции на МВР има бариера и пътят до Голям Кадемлия е затворен . От хижа Мазалат е невъзможно да се стигне с кола до пътят който в едната посока води до Смесите и почивната станция на МВР, а в другата до връх Голям Кадемлия с изоставените постройки и заслонът.До този път само от село Тъжа и през Смесите, но няма кой да го отвори за минаване, така че не става.Ей го пътят https://goo.gl/photos/5kTYFuYDWtFwVWtH8 Това е поглед от Голям Кадемлия-виждат се Малък Кадемлия, Пиргос.. https://goo.gl/photos/JNWxr1MRgdTQJze56

За ходенето пеш със сигурност няма такова нещо като глоби и забрани!!! Може да си излизате от пътя и да си ходите където си искате. Никой няма да ви глоби .Горе където свършва пътят от Смесите до Голям Кадемлия има туристически заслон, където може да спят няколко човека.

Коментар

Ако това ти помага,днес специално я снимах

Информационна табела от дерменка
                      Зеленото е НПЦБ

Това е западната страна на парка

Има и легенда,въпроса е пътеките маркирани като туристически,дали стават за джип,мисля че от Ботев на изток знам всички,но от дерменка на запад никога не съм ходил,днес врътнах около 100 км.в района на дерменка,така и не ми стана ясно как се ходи ОФИЦИАЛНО до нея,след като е на територията на парка,инъче ходих така..

Последно редактирано от Roninn; 19-06-16, 23:09.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Това от Беклемето ли е? Иначе аз бях на хижа Вежен и се кьорих в такава карта, че имаше и маршрути с път, разбира се и пътеки де, ама не са за мен.
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                          Това от Беклемето ли е? Иначе аз бях на хижа Вежен и се кьорих в такава карта, че имаше и маршрути с път, разбира се и пътеки де, ама не са за мен.
                          Да ,през беклемето
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Да ,през беклемето
                            Благодяря, да знам какво да очаквам при следващата разходка, че пак ще съм сам най-вероятно.
                            Ford Maverick II 2.3 XLT
                            Ford Mondeo MK5

Коментар

След успешното завършване на прехода дойде време и за снимковия материал.
                              Приятно гледане,колеги...
                              Прикачени файлове

Коментар

Всичко е добре и благодаря за снимките Янко. Само искам да знам КОГА, ще ме заведете и мен там?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X