Обява

Свий
Няма добавени обяви.

3-ти Март на връх Шипка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 3-ти Март на връх Шипка

Някой няма ли идея за организирано качване на връх Шипка за 3-ти март? Примерно от южна или от северна страна по черно, ако не то поне заедно по асфалта! Габрово - Стара Загора, все сериозни групи!
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

От: 3-ти Март на връх Шипка

Каква е снежната покривка?
    Публикувайте отговор

Коментар

Миналата година на 3-ти март висяхме един час в задръстване в Габрово на път за Шипка. Никаква организация, никаква информация и ...... се отказахме.

Коментар

Ще следя темата. По това време ще съм в долно изворово ако има организация от към бузлуджа може да се включа.

Коментар

.....
          Последно редактирано от Asen Kushlev; 19-02-16, 19:59. Причина: грешка
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

И мен ми се ходи, ама като знам каква навалица става, пък за паркиране изобщо няма място. По черно аз лично от юг не знам да има път, качвал съм се с мотор до Бузлуджа, ама е за мотор. От северната страна до Бузлуджа има пътища от Тревненско, от Габрово знам още един. Говоря за нормални пътища, не за тежки трасета. Да кажат по-запознатите от Габрово
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Има добри трасета от с.Потока нагоре излиза малко преди въ.Шипка.Става за обикновени машини,но миналата година имаше много сняг ,трудно пробихме нагоре и като излязохме на асфалт почти бяха приключили.
              РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                Каква е снежната покривка?
                За момента зле. Днес на 1800 м в Стара планина е валяло дъжд.
                Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Здравейте, тъкмо щях да отварям нова тема и видях, че вече има такава.
                  Решил съм да отида тази година на паметника Шипка по случай 3-ти Март, но тъй като това ще ми е първото ходене на Шипка и не съм запознат с абсолютно нищо! За това ще помоля за малко помощ и информация.
                  Четох на няколко места, че имало някакъв малък паркинг по пътя за автомобили нагоре и има "изгорели" хора с разбити автомобили, като се съветва да се спира по-надолу до магазините. Предполагам на празника тъй като ще има много хора едва ли ще се пипат коли?
                  Най-вече искам да знам от къде е най-добре да мина, тъй като ще тръгвам от София. През Севлиево --> Габрово или отдолу покрай Казанлък? Аз мислех да мина през Габрово, защото като гледам на google maps, точно на разклона който можеш да вземеш за да тръгнеш да се качваш към Шипка има някакъв паркинг и магазинчета, може би точно за тези "магазинчета" ставаше на въпрос по-горе? И там мислех
                  е най-добре да се спре и да се продължи пеша?
                  Също така гледах в sinoptik и видях, че времето ще е около 7-10 градуса. Предполагам няма да има сняг, тъй като дълго време се задържа над 0-лата вече, или съм в грешка?

Търсих програма за 3-ти Март и намерих следната, като се казва "За времето от 08.00 до 14.30 часа ще бъде спряно транзитното преминаване на всички видове МПС през прохода "Шипка". Ще се допускат само автомобили, извозващи участници в тържествата, както и организиран междуградски превоз." И тук сега не знам, прохода "Шипка" от къде започва? Ще има ли достъп до този паркинг до магазинчетата, точно до разклона за към Шипка и влизането в "Община Казанлък" след табелата или не? Притеснявам се да не стане така, да ме спрат някъде след Габрово и да съм на 11-15км пеша, защото ще се провалят плановете ми (не съм сам и нямам възможност за такъв "поход").

Друг вариант, който си мислех е да се качим на някой от автобусите, които тръгвали
                  от пл. "Възраждане” в 9.40 ч., а прибирането от върха към Габрово е в 14.30 ч. Като също и от Казанлък разбрах тръгвали автобуси (но за тях, щя трябва да мина по другият път, а не през Севлиево). Ама дали ще има места за тия автобуси или не и това няма как да разбера.

Със сигурност има хора, които са ходили и са много по-наясно от мен, кои са най-добрите опции които могат да се вземат, за да не се превърне една такава "екскурзия" уж за празника в пълна трагедия и провал.

Моля, който може да ми помогне и да даде някакви напътствия и съвети да пише, че време не остана

Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X