Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сбъдната мечта (в България с мотор)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сбъдната мечта (в България с мотор)

Имам няколко детски мечти ... някой са непостижими , други звучат абсурдно прости.

Една от простите е да съм на черноморието (нашето) с мотора.
    Карам мотор от (какво) 13-14 годишен (Puch Maxi S) , после дърга пауза и се качих на истинска (почти) машина Vespa а най-накрая си седнах на дЪ-то с Хондата (която така се чудих какво да правя )

Оказа се , че съм без работа, изпитите свършиха и единственото логично решение на проблема се оказа 1000 и горница километра на юг.

Седях 2 дни в родния град , наливайки се с една ретро бира и ми светна , че имам аз мотор в ... Русе
    След малко обиколки с автобуси , коли , нощувки в Трявна и с кола до Русе пак на седалката на Honda-та. Бях забравил да я карам ... струваше ми се неудържима (а не я помня така) и мерака беше по-голям (дори от куфара с екипа за нея).
    Обслужих я набързо (тоест, измих я , сменихме акумуатора) и излизайки от русенското село където зимува виждайки табелата "Варна 180км" и табела "Русе-София-Враца" направо видях морето.

Създадох стрес на роднини и приятели във Варна казвайки , че пристигам след ... час и малко

Жегата огромна ... 35+ градуса, аз облечен в черно , тече вода от мен и умирам ...но усмивката от ухо до ухо и си къкря с 90/100 по магистралата.

Варна ме посреща супер топла и намръщена ... ей така по Варненски (още немога да свикна с влагата там!)
    Няма да я бъде тая ... имам дрехи за 2 дни в мен , пари за 5 до 10 (зависи колко ми се отвори глътка) обаче не ми пука.
    Пътувайки към Варна се разбра , че има кой да ми донесе спалния чувал , палатката и други дреболии от Враца до Варна и кефа беше пълен (дори гараж за Хондата си намерих на 1минута от мястото където бях) ... абе кеф!

Първи ден след пристигането ... то сърби ... хайде към Болата:

Там малко по черното (покрай пътя ... газ това онова) ... хем мирише на море, хем ми се вози та се мре ...

Няколко дни във Варна ей така по плажове, насам натам (видях няколко колеги с Африки , поздравявам ви! Единия дори беше от входа на Леля ми) и получих обаждане , че женско тяло се прибира към България и е желателно да се явя на другия ден строен с Автомобил , всичкия багаж и по възможност с пари за повече от няколко дни в София
    Решението беше едно и доста просто ... нощен влак , Варна - София със спирка на Мездра и после Враца ... спане до обяд, качване на колата и рапорт в София (така 3 дни). Някакви приказки за Гърция от женско тяло ... ама мен мотор ме чака във Варна та набързо я убедих , че е по-добре да прекараме времето с родителите и

На връщане , няколко часа в Пловдив, после през Дюлински проход (ох мале видях веднага възможността да скъсам от газ там моторетката) и дирекно във Варна.
    1 / 2 дни плажове тъпотия във Варна и околностите и се обадиха на приятелката , че трябва да заминава за София на интервю ... зарадвах се така, все едно ми се роди син! Без майтап!
    Изпратих я на автобуса по ботуши направо.
    2-3 дни свобода да бръмча .... надолу!

Пътя празен та празен ...

ТУК Е МОМЕНТА ДА КАЖА .... че останах неприятно изненадан от колеги със спортни мотори каращи по къси панталони по главния път Варна - Бургас с над 200км/ч , без да се спазват каквито и да е правила на движение!

Стигнах върха ... красота и жега ... черен път (иска ми се но имам път .. навръщане)

В ушите AC/DC , Metallica , Motörhead толкова силно , че едвам чувам отворения Remus който реве на високите обороти... стигам до къмпинг Каваци.
    Точно преди 2 години бях там ... и си маркирах територията .... още си седи маркирано

Бърза вечеря:

... и газ към Созопол ... а той си е същия ... винаги е бил готин (ама да разгледам и да си бия камшика от там)

От там обратно на къмпинга (беше почнало да се свечерява... чалгица се чуваше вече насам натам ... и реших , че е време да си ходя).
    Като пътуам сам винаги идва един момент където хем ми е мега яко, хем искам да си кажа с някой една две думи ... ама може и без!
    Попадам на супер бар на Смокиня където отпивам десетина пъти от почти детственото гърло на ретро бутилки и припадам по нощите в моята палатка 5 звезди!
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Сбъдната мечта (в България с мотор)

Охо, чакам продължение!!

Коментар

Малей...много динамично...Направо усетих вятъра в косите си четяйки разказа.
      Кефя се и дори малко благородно завиждам.Мечта ми е от години дори само мотор да си купя, обаче с тази пуста криза парите все някъде другаде отиват за нещо все..."по-належащо", а за съжаление живота си върви...
      Подобни мото-трипове винаги ме зареждат със страхотна енергия и с...вяра..., че някой ден и аз ще напиша подобен разказ!
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Напълно те разбирам И аз така се точа от 3 месеца..и не мога да намеря време от глупости. Надявам се сезона да се задържи хладен поне повече време и аз да я "мятам". Успех
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Браво !!!!!!
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Блаво колега. Динамично започна. Чакам продължението.

Коментар

Ставам сутринта крив , не от бирите а на себе си.... пак съм успял да се опъна палатката на слънце

На плажа пия първото кафе будейки сервитьорките които явно снощи са прекалили ... прецъквам аСоциалните мрежи и си гледам късметчето:

През същото време на телефона ми светва прозорче ... "от Приятел : В Резово съм , идвай!" - съдба!

Не ми трябва много и съм пак в пълна бойна готовност на мотора , потейки се жестоко (не помня да съм се потил така пътувайки към Испания преди 4 години)

В Царево правя спирка , помня там едни катми за закуска съм ял като младеж. Трябват обаче български финикийски знаци които набавям в известна банка , хората вътре ме гледат като полезно изкопаемо ... само 30 градуса е а аз облечен като ескимос.
              Момичето на катмите дори подхвърля закачливо: Да не ти е студено нещо тази сутрин

Пристигам в Резово доста бързо без много драма по пътя. Няколко камиона извозващи дърва (там не е ли защитена зона?)
              Приятеля се оказва , че живее до една от (двете?) кръчмички в селцето и скоро пия бира гледайки турския флаг ....

Ако съм от гранична полиция бих пазил границата от тук .. невероятна гледка и евтина бира

Щъркелите още са тук , значи съм на правилното място.

Приятел предлага да ми покаже "забележителностите" ... сърцето , други скали, 3ти скали
              Скачаме 2мата на Хондата и газ по полята

Скачаме няколко пъти ... и преди да си разбия туловището някъде решавам , че ми стига за това място

Продължаваме в неизвестна за мен посока , но хондата си знае пътя ... през бабунки и треви , стигаме до следващото място:

За тези снимки снимки съм мечтал цяла зима, правил 200 пъти подготовка в главата си : Куфари, Части, Модификации ... а то какво стана. Един куфар който си е на мотора , палатката , спалния чувал и една раничка багаж ... който се пере всяка вечер с шампоан-а ... ама така до края на света мога да стигна.

Гледам и се чудя на света ... през 50м различни скали (или поне различно ерозирали от вековните удъри на морето)

Минава обяд и пием по 2ра бира на 3тия етаж на това къща/заведение ... после пеша към това място:

Там времето сякаш е спряло ... яко и диво !

Хващам си шапката и се качвам пак на мотора ... време е да се прибирам към палатка 5*

По пътя замалко да се прибия на един завой , но да ми е за урок ... нещо Nothing else matters на Металика не е добре да се слуша на 100% карайки 23 годишен мотор (по който има доста неща за препипване) , отделно задкормилното устройство е свикнало да кара 60кг моторче последните месеци... успях да взема завоя.

На Каваци пак едни бири , довърших една книга която си бях купил от Славейков в София (за пръв път бях чисто туристически в там и ми хареса доста!!) и така привърши последния ден за мен там.

Самия къмпинг както казах не се е променил с нищо...

На връщане пак спрях на върха на дюленския проход ... този път реших да проверя къде води този път ....

Тъкмо се връщах и гледам в далечината няколко 4х4 се задават , спрях да видя какви са , какво ли правят тук ... туристи ... дето ги водят на offroad
              Хората бяха доста изненадани да ме видят на скромния връх , ей така да си седя , те крещейки докато качват последния напън

Така свършиха 3 дни мотаене на юг (винаги може повече неща да се видят .... догодина повече)

Общо за месец около морето километража отброи над 2500км на мотора и цели 20км на колата.

Август мина , припомних си тази песен

...и 180км от Варна до Русе ме разделиха с мотора , който без съмнение е в добри ръце на сухичко в гараж и му разкършват кокалите чат пат.

Поздрави на Пламен ... приятел завинаги!
              Прикачени файлове

Коментар

Браво! Тъкмо се бях зачудил къде се затри.. почти бях сигурен, че си се оженил и са ти "свили сърмите"

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                  ...Няколко камиона извозващи дърва (там не е ли защитена зона?)
                  Строят огради там сега. И камиони с трошен камък се намират из района, с малко късмет на места, на които можеш да се разминеш с тях.

Благодаря за споделеното.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре свучи цялото преживяване .. .на мен лично само едно не ми допада ... това пиене и каране.....
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Това ясно , между бирата и карането имаше поне 2 часа. Извинявам се!

Коментар

Браво, страхотна разходка си направил, благодаря за споделеното

Коментар

Браво! Когато порасна и аз ще подкарам 750-кубиков мотор.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Браво, Марто! Очаквах пътепис

Коментар

С удоволствие изчетох всичко!! Благодаря за това че сподели във форума!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X