Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за пътища и маршрути през в Родопите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за пътища и маршрути през в Родопите

Здравейте, края на септември обмислям разходка из Родопите. Имам доста чуденки, понеже не съм обикалял в тази част на Родопите никога. Обмислям от София към Батак,Доспат и от там Ягодинската пещера, Орлово око, Дяволското гърло, Дяволският мост.

Питането ми е от къде започва черният път към площадката на Орлово око. С Обикновенно LR Discovery с AT-та би трябвало да нямам проблем или ще е ниско? Гледам на картата, но не виждам от къде тръгва път натам. До дяволският мост има ли табелки или нещо подобно (маркирани пътеки или черен път? ) Гледам че има няколко дяволски моста в района.

Мисля ако успея за 1 ден да разгледам и пообиколя района и да продължа към Смолян през Широка лъка. След това да се разгледат местност Татул, Перперикон и "Вкаменената сватба".

Продължителността мисля да е 3 дни. Ден 1 да се тръгне рано рано от София (5:00) и сега почвам да се чудя. Първата нощувка да е в района на Триград, защото там като чели има повече неща които ще отнемат време и няма да стане за 1 ден, Ден 2 да се доразгледа и продължи към Кърджали, там да се обиколи Татул, нощувка и ден 3 да започне с Перперикон и "Вкаменената сватба" в с.Зимзелен. Приемам всякакви съвети. Ето и горе долу как мисля да де движа ->

линк
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-09-14, 10:10.
    LR Discovery 300Tdi 1996
    Subaru Outback 2.5 1998
    Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

От: Питане за пътища и маршрути през в Родопите

Първоначално публикуван от bestbg Преглед на мнение
    ... До дяволският мост има ли табелки или нещо подобно (маркирани пътеки или черен път? ) Гледам че има няколко дяволски моста в района. ...
    "Дяволски мост" има в района между Борино и Ягодина. С кола може да се стигне близо до него, но това трябва да стане с отбивка след Борино (хваща се пътят за Чала и след това се отбиваш вляво). Може да се стигне и откъм пътя за Ягодина, но оттам е екопътека и не съм сигурен, че има къде да се остави колата.

Има и друг Дяволски мост, по-известния, на той е в района на Ардино след с. Дядовци.

Ако набелязваш повече обекти, времето няма да ти стигне. На Ягодинската пещера (особено в почивен ден) може да е дива навалица (намирането на място за паркиране и дори придвижването може да е голям проблем!) и да се наложи да чакаш, докато успееш да разгледаш пещерата.

Дяволското гърло лично за мен не заслужава толкова внимание.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-09-14, 10:27.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Мхм по впечатляващ е дяволският мост до Ардино....и си има и път вече направен по проект
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Има достатъчно! Погледни тук:

http://www.offroad-bulgaria.com/show...F2%E8%E2%E0%EB

и тук;

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=168499
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Категорично забрави за подобна експедиция в рамките на 3 дни.Само последните три дестинации/говорим Перперикон, Татул и Вкаменената сватба/ са ти един ден плътно в пътуване до тях и разглеждане, а първите /говорим за Ягодинската пещера и всичко изброено там в района дори може да отнемат и повече от 1 ден!
          Дори и да успееш...това ще е едно утрепване от пътуване и така ще намалиш драстично и времето за разглеждане на дестинациите и удоволствието от видяното.
          По-добре раздели плана на две и иди на два пъти от по 3 дни.Така ,няма да ти остане основно умората от пътуването в съзнанието!
          П.П.Забелязвам, че пропускаш разходка в района на Смолян, което ще е грешка.Покрай Смолян можеш да се качиш на езерата и от там с лифта горе на Снежанка, където пък ако е отворено за посетители да се качите на върха на телевизионната кула и да видиш Родопите като на длан!
          Отделно пък...Каньона на водопадите/намира се почти до Смолян/ е една невероятна дестинация и направо ще е голям пропуск ако не се разходите и там.
          Да не говорим , че хич и няма да е зле да поспрете и в Широка Лъка поне за час...
          За съжаление, както казах...това с 3-те дни е небъдна работа
          Поздрави!
          Последно редактирано от lubashki777; 05-09-14, 12:07.
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Питането ми е от къде започва черният път към площадката на Орлово око. С Обикновенно LR Discovery с AT-та би трябвало да нямам проблем или ще е ниско?
            Миналата година се качихме с приятелката ми с леко повдигната Фиат Панда....
            First Man, then Machine!
            Lada Niva
            Honda XR 400

Коментар

Родопите не заслужават такова отношение , трябва си време . Подкрепям Любашки !!!!!

Коментар

lubashki777

, и аз така си мислих че ще стане и затова питам за 3 дни коя част е най възможно от плана да се изпълни. Снежанка съм я посещавал. Явно наистина ще бъде разделяно на части, но се чудя как точно да стане Чета гледам темите на колеги обикаляли из околностите и ми се ходи навсякъде, но пусто му време. Така че приемам всякакви съвети. Ако приема че раойна на Кърджали го обхващам в 1 ден, то значи първата нощувка може да е там, на другият ден да се пътува към Широка лъка и Триград. Там да се разгледа дяволското гърло и триградското ждрело. От Триград ако разбера къде е черният път към Ягодина и нощувка в там. На другият ден да се кача до Орлово око и евентуално ако има време отбиване през Ягодинската пещера и късният слетобед газ към София. Но всичко винаги може да се промени когато времето не стига и да остане за следващото посещение. В този регион знам че има много места които си заслужават, но на хубавите места винаги се връщаш по няколко пъти
                LR Discovery 300Tdi 1996
                Subaru Outback 2.5 1998

Коментар

Привет колега.Миналата година направих част от желания от теб маршрут.И според мен времето няма да стигне да разгледате всички интересни забележителности,но вие ще прецените.Черния път към Орлово око започва от село Ягодина.Препоръчвам,както колегата каза,да се залепите след някой от месните джипове правещи тази разходка.Така няма опесност да се изгубите.Черния път до окото е много лек и се качва без проблем.Гледката отгоре е невероятна.Слизайки от горе,преди влизане в селото,което се пада от дясно,имате черен път на ляво.Той води до Триградско ждрело и съответно до Триград.Минавайки по него спестявате доста километри и печелите хубава гледка от горната част на ждрелото.Относно Дяволския мост,знам само един,който се намира на десет километра от Ардино.До него има асвалтов път.Заслужава си да се види,а и има хубава беседка с барбекю,където може да обядвате.Приятна разходка.

Коментар

Явно времето ще стигне само донякъде, но за което стигне. Заа пътищата искам да попитам:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:orlovo oko.jpg
Прегледи:1
Размер:141.7 КБ
ID:5608628

Червеното ми изглежда като пътя за орлово око. Което гпс-а ако хваща с гугъл няма да е никакъв проблем.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:trigrad.jpg
Прегледи:1
Размер:231.0 КБ
ID:5608629

А тук си мисля че червената ивица е пътя към Триград, но не съм много сигурен. Дали е така ? Предполагам и местните ще ме упътят. Благодаря на всички.
                    LR Discovery 300Tdi 1996
                    Subaru Outback 2.5 1998

Коментар

Явно времето ще стигне само донякъде, но за което стигне. Заа пътищата искам да попитам:.
                      Ето ти трак (преобладаващо по черно) между Смолян и Доспат с посещение на Дяволски мост (до Борино) и минаване през Триград и Ягодина. Общо е 111 км и ще ти е много за 1 ден, но можеш да използваш части от него. Не съм минавал от там 2 години, така че не отговарям за състоянието на пътищата.

Dospat-Smolyan.gdb
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        "Дяволски мост" има в района между Борино и Ягодина.
                        Има и друг Дяволски мост, по-известния, на той е в района на Ардино след с. Дядовци.
                        И на двата линка са дадени снимки от един и същи мост - този при Ардино ?
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          И на двата линка са дадени снимки от един и същи мост - този при Ардино ?
                          Нещо Викимапията капризничи. Като цъкнеш на първия линк, на картата показва правилния "мост", но снимките и описанието са на онзи при Ардино, май защото първо съм цъкнал върху него в резултатите от търсенето..

Така трябва да е ОК
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

lubashki777

, и аз така си мислих че ще стане и затова питам за 3 дни коя част е най възможно от плана да се изпълни. Снежанка съм я посещавал. Явно наистина ще бъде разделяно на части, но се чудя как точно да стане Чета гледам темите на колеги обикаляли из околностите и ми се ходи навсякъде, но пусто му време. Така че приемам всякакви съвети. Ако приема че раойна на Кърджали го обхващам в 1 ден, то значи първата нощувка може да е там, на другият ден да се пътува към Широка лъка и Триград. Там да се разгледа дяволското гърло и триградското ждрело. От Триград ако разбера къде е черният път към Ягодина и нощувка в там. На другият ден да се кача до Орлово око и евентуално ако има време отбиване през Ягодинската пещера и късният слетобед газ към София. Но всичко винаги може да се промени когато времето не стига и да остане за следващото посещение. В този регион знам че има много места които си заслужават, но на хубавите места винаги се връщаш по няколко пъти
                            Знаеш ли...обикалям Родопите вече 8 години и всъщност не можеш да си представиш колко още има за посещение и обикаляне...
                            За да разбереш наистина красотата и да не ти остане само бързането и умората от дългото пътуване моя съвет е да не се напъваш от веднъж да обиколиш всичко.
                            Ако обаче си решил...поне като съвет от мен.Избягвай черните пътища/Боже не вярвам на ушите си , че го казах това.../...не защото няма да се справиш, а защото ще те забавят допълнително и още повече няма да ти стигне времето!
                            П.П.Според мен, наблегни на западните Родопи, и остави източните за следваща дестинация.В източните Родопи освен написаните от теб неща има още много какво да се види/примерно крепостта Монек над яз. Ст. Кладенец,крепостта Мезек още по-на изток, резервата на скалните лешояди/той май не работи, но лешоядите са си там и дори кръжат над прословутия меандър на р. Арда буквално над главата ти/ местността Глухите камъни , местността Кован Кая/едни от най-многобройните скални ниши дълбани в древността от траките/
                            За една малка част от източни Родопи аз отделих 3 дни и не успях да видя всичко...http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=170812
                            Та така...спирам, защото вече казах това, което имах да казвам.От тук нататък ти си решаваш!
                            Поздрави и успех с организацията!
                            NISSAN FOREVER
                            -----------------------------------------------------------------------------
                            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ние на Триград бяхме 2 дена и не ни стигна за доста места в района, които можеше да се видят.
                              Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X