Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една идея за лятото ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Една идея за лятото ...

Моето малко осемейство съставено от мен, жената, двете деца и кучето се замисляме да направим едно околобългарско пътешествие и приключение с кратка почивка от една-две седмици на морето. Идеята е следната - тръгваме към морето по маршрут:
    Пълен запад до границата. От там посоката е север по възможно най-външните пътища и тракове, докато не стигнем северната граница. После караме по най-северните възможни пътчета и тракове от вътрешната страна на границата, докато стигнем морето. От там надолу по познатите ни най-източни черни и бели пътчета до Варна. Почивка на варна една или 2 седмици, или колкото сърцето каже. Следва същата процедура с посока юг и след това на запад. Следва катерене по западната ни граница на север до точката, в която тръгнахме на север първия път.
    Като смекчаващо обстоятелство е доброто познаване на голяма част от западното пътешествие, както и почти цялото източно.
    Липсата на места за зареждане по черните пътчета в горите е недостатък. От друга страна, в България разстоянията са малки, така че може да се окаже не чак толкова голям проблем, Разстоянията са около 3000 километра, надявам се, макар да не съм ги смятал.
    За съжаление повечето ни "ятаци" са във вътрешността на страната или по морето. Преимущество е факта, че ще се наложи запознанството ни с нови, което почти винаги е гаранция за интересно и приятно прекарване.
    Като разход за газ и бензин - около 500 лв. би трябвало да стигнат??? Горе долу толкова съм предвидил и за останалите разходи, като меракът ми е да спим на палатки и да муаме скари и картофи на жар, заедно със салатите и каквото си наберем от природата. Ще ни трябват и лекарства и репаленти, както и още няколко дреболии с бюджет пак около 300-500 лв.
    Никога не сме пътували покрай Дунав, така че не знам нито изненадите, които могат да ни очакват там, нито терените и почвите, нито настроенията на местното население. Същото се отнася и за пътуването по турската граница. Останалите парчета от маршрута ги познавам приблизително. Срещаме се редовно с гранична полиция в западната част на страната, но на другите места как се държат не знам... Как ще се справим със сервизната помощ също не съм много наясно но ... България е малка

И така, програмата е ясна. Ако имате съвети и предложения, помагайте моля.

П.П. Ще се радвам ако има и други "екипажи", които да се включат в части от пътуването или. Със сигурност програмата няма да е точна и прецизна, защото чара на едно приключение е в неговата спонтанност, но все пак искам да сме максималко подготвени за най-много възможни за случване неща.
    Последно редактирано от upi; 09-03-14, 23:10.
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

От: Една идея за лятото ...

Очакват те МНОГО комари по Дунава. Ама МНОГО. Така че, идиличните скари с картофи на жар ги забрави за там.
    От друга страна ние отдавна се каним да ни ядат същите комари, та ще си поговорим с тебе, явно... Аз поне имам имунитет...

ПП Пък и риба има къде да се лови по тези места...
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

И аз съм мислел по този маршрут. Но на три части - северна, западна и южна граници.
      Западната ми се струва най-интересна с почти пълната си липса на асфалт, особено в югозападната си част.

Коментар

Всичките ти идеи за пътя ги реализирай като един трак,отделно си набележи предварително местата за лагер.Трака си го направи по дни,всеки ден едиколкоси километра и лагер,а отделно на 2-3 дни предвиди по-дълго лагеруване-да не те бие фамилията и да не приключеш пътешествието преждевременно.И никога не слушай местните от къде да минеш-вервай ми.

П.П. Според мен бюджета ти е малък,същия бюджет ми заминава за 10 дневна обиколка на Родопите.

Коментар

Западен район - щом го познавате, нямам особени бележки или препоръки;
          Дунавски район - шосето край река Дунав е едно и не може да се обърка. Опасни са някои от черните пътища към реката. За спане на палатка той е най-проблемен, поради циганските села, глутниците скитащи кучета и комарите. Удобни места за палатка има в западната част на Лом (по отбивката за х-л Чепа), парка на Козлодуй (там къмпират рокерските срещи), край Свищов, Тутракан - отбивката е срещу болницата, в западния вход на града и в с.Сребърна. Препоръчвам края на лятото, когато водите са ниски и бреговете - сухи.
          Южен район - в Странджа и Сакар има пътища много, но не излизайте от асфалта, че може за се загубите. Не ходете там през август, че ще ви изядът мухи-кръвопийци.
          Ако беше писал по колко дни предвиждаш за северната и за южната част на маршрута можех да дам по-точни сведения, дори координати.
          Последно редактирано от trapper; 10-03-14, 09:05.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Тази статия може да ти е от полза, ако не си я чел вече, де:

http://www.offroad-bulgaria.com/cont...B0%D1%82%D0%B0
            "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

А кога мислиш да тръгнеш и кои райони - по кое време?
              Публикувайте отговор

Коментар

Същата обиколка, разделена на две по същия начин, бях планирал преди две години, но с мотор, ама кофти стечение на обстоятелствата ми обърка плановете.
                Само че при моята планировка, разходката на североизток стигаше до Констанца, и от там "надолу", на юг.

Имам интерес, ако техниката която си сътворявам в момента ще го позволи, а и ангажиментите ми към момента на организиране го позволят.
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Пътуването го планираме или в края на юли или в началото на август. Възможно е и ние да решим да го направим на два пъти . Единия вариант е тази година да минем вътрешната част на сегашна България, а догодина да направим обиколка на най-външните части на стара България от 900-ната година на по-миналото хилядолетие. Нещо като генерална репетиция ... Понеже ще е репетиция, промени в сценария са възможни, така че ако не ни издържи "вътрешното wа", репетицията може да я разделим на две... не знам - времето ще покаже.

П.П. Понеже споменахте комарите и мухите кръвопийци, някой има ли решение различно от "имунитета", което да действа стабилно и дълготрайно? Релелентите дали са ефективни и доколко може да се разчита на тяхното действие? Дайте предложения за марки и модели репеленти, които са тествано най-ефективни?
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

На мухите в горите на Странджа (каламитет през август) не са устояли и държеливите говеда от Родопите (дребна местна порода). Затова обърни посоката на обиколката. Почни през юли към ЮЗ, напр. Сф-Трън-Трекляно и ... има супер места по Осоговска на юг до Малашевска ... не знам с каква кола ще пътуваш, после до Златарево, от там на изток по Беласица до Петрич и после ... (нема да ги пиша, че България е голема и ще ми се изтрие клавиатурата ) и така докато свършиш парите. Препоръчвам особено пътя Тешел-Ягодина-Кожари и околностите. От там някога нашите момци са ходили с коне напреко до Драма, да си пият ракията с местните моми на скута ... ех, имало е и хубави времена ...
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                      ... Дайте предложения за марки и модели репеленти, които са тествано най-ефективни?
                      Удушен огИн !

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      ... От там някога нашите момци са ходили с коне напреко до Драма, да си пият ракията с местните моми на скута ... ех, имало е и хубави времена ...
                      Пак ше дойдат, само Шенген да падне !
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Идеята е страхотна, бюджета определено няма да ви стигне, и бих допълнил при възможност вземете от някой назаем истинска навигация, заредена с топографска БГ карта, ще ви бъде по-спокойно пътуването и така ще имате ориентири за всичко необходимо

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                          Дайте предложения за марки и модели репеленти, които са тествано най-ефективни?
                          Пробвай този на колегата Musovir има тема за него.Изпитан е и е най-доброто за района на Дунав!
                          Николай Папазов

Коментар

Мен за ежегодните обиколки на Бъгария 500 кинта за нафта ми стигат - около 2000 км.
                            Лани бяхме по Странджа и Сакар - само по черно - красота голяма и няма от какво да се страхуваш, стига да се оправяш с ГПСа.
                            За останалото - мисля, че с 300 кинта за две седмици ще се оправите за папкане.
                            Успех и приятно
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Аз обмислям подобна обиколка на северна България, лятото или ранната есен. Но като цяло целя планинските райони и не толкова река Дунав.
                              Мисля да започна от Магурата и Белоградчишките скали, през скали, пещери, водопади, върхове, крепости, до Аладжа манастир.

Може да се засечем на някои точки ако представляват интерес за вас

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X