Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до морето

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до морето

    Събота: 8.2 , около 3 сутринта се събудих ... и с кеф установих , че имам ище 25минути да спя преди да звънне часовника.
    Да ама не , хем ми се спи , хем ме сърби дЪ-то да залепне на кожения салон и да раздавам няколко сандали газ.

    Вече е 5 часа , а аз от час и половина обикалям Виена, събирам хора и багаж ... излизам на магистралата и изчезвам.

    Маршрута е до болка познат: Виена - Будапеща - Београд - София - Пампорово (тук още не ми е познато) , магистрали празни ... след 3 спирания и 4то за зареждане на ОМВ Бешка, след точно 8:30 минути падаме на Централна Гара София.

    Гоня 2мата пътници , 2ма ни чакат да си приберат багажите ... още два адреса (един за багаж от Виена и един за ски-те на снежанка) и мога да пътувам към Пампорово.

    Единия е Люлин другия Младост ... а аз в София се оправям като арабин в снежна виелица. No Idea къде съм ... на къде пътувам , постоянно съм в грешната лента , виждам в очите на хората как ме обиждат на ум ("Тоя тъп сеЯнин врачанин да си Оди на село , кво ми се вре тука у градО").

    Криво ляво в 4 часа излизам от София и газ към Пловдив.

    Парите в джоба ми са точно 13лв ... значи ще спираме на Лукойл ... можеше да се плаща в Евро лятото ... и то на супер добър курс. Ако не , ще чистя прозорци дорДе се прекина

    Към 19-20ч. падам в Пампорово ... очите на поничка. Задника не е мой , десния крак на дърво ... хем цял ден съм бичил на темпомат. Дисплей-а показва средна скорост 115км/ч ... личен рекорд , разхода 7.1л/100км , повече от доволен , като знам , че в Унгария съм карал постоянно с 165км/ч по километраж.

    Пия 1-2-3-4-5 чаши домашно винце и припадам.

    Неделя: 9.2 : 8:30ч. ... ставам свеж на ... кисела краставичка. Днес съм решил да покажа на света , че човек за 1 ден може да стане най-добрия сноубордист и вече чакам да видя бусовете на Red Bull които идват да снимат филм за мен!

    В 9 часа вече съм в ски училището , дадоха ми борд , обувки и чакам адаша (не го познавах, но станахме много Мартинчовци ... бетер и Снежанка, и тя е Мартина).

    След 15 минути съм Вир-вода ... а тия от Red Bull още ги нЕма.

    Представях си нещо подобно ... ако не по-добре:


    Истината обаче е там някъде ... много далеч! Т.е. никога не съм се качвал на Ски или Snowboard!
    Който му е писано цял живот да е по водните спортове ... няма как да стане Сноубордист ... или поне не за 1 час (не ден!)

    Пусках се , падах по един склон дълъг 30тина метра (а може би 15? , ама като го катериш пеша си е тегаво) а дечорлигата хвърчаха като луди покрай мен .... добре , че бях с най-шарената пижама на пистата , да не ме отнесат ... (специално ходих преди седмица до Чехия да я купя ... нали ще съм звезда!)


    Времето жега:


    А аз един истински Супермен ... полетях точно след час и 37 минути след като адаша започна да ме учи. Да ама презимяването беше по гЪз ... и болеше ... и още боли!
    До тук бях ... спортния полуден приключи. Разплатихме се с адаша ... даже и двойно щях да му дам , стига да ме остави за деня ... просто тоя задник ще ми трябва и друг път.

    Отдадох се на снимки:



    Цивилни дрехи с половин пижама:






    Ей тука ако ми беше здрав задника , исках да се пусна с найлон ... ако не Redbull то поне Jackass щяха да ми платят престоя в болницата







    Тук дори 10х10 да бях, нямаше да се пусна








    Снежанка усмихната ... хвърча цял ден по пистите надолу ... така , е ... който не може да плува ... на ски ходи






    Рампи даже ми бяха построили хората ... знаех си , че ще съм звездата на курорта ... или любимото ми възклицание:
    Йебре Курортееееееее (това 3-4 дни по късно)







    Фукльо:





    Понеделник: 10.2 : Деня Хъ!

    Пак ставане в 8 и много рано ... куцукане и охкане (тия хотели май "ония" от св. Влас са ги строили ... една пътека няма до пистата ... ходиш по лед като олигофрен) много майки на тия дето не са изчистили поне пътя да стигна до пистата от леда ... и съм горе.
    Вечерта теглих кредит от родителите на снежанка ... да се екипирам (след дъжд качулка) ... и се сдобих с бронирани долни гащи и наколенки ... вече няма кой да ме спре.

    Пак същия сноуборд взех , че ми върви с него ... и проби и тестване на наученото вчера.

    По едно време се яви снежанка и аз вече надъхал се , ще се качвам на връх Снежанка и ще се пускам по зелените (добре , че ми казаха кой цвят какво означава) писти до долу. Бях се засилил и седмична карта за лифта да взимам ... добре , че лакомията не надделя , че по цял ден щях да си правя разходки по баира надолу пеша

    На връх снежанка още със слизането от лифта паднах ... и бронираните гащи взе едно бяха пълни с пирони ... болката от вчера си беше адекваатна.
    2рото падане беше леко ... но задно с опашката пострада и десен лакат ... не съм снежанка все пак 40кила с мокри дрехи.... хванах си дъсчицата под мишка и се разходих до долу.
    Официално закрих сноуборд сезона. Проклех всички каращи около мен и температурата същия ден стигна до около 15°C !












    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

  • #2
    От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

    Вторник: Ден за културен туризъм ... Смолян:

    Вече дори на родителите на снежанка им не беше смешно моето поведение ... да стана сутрин по джапанки и късите панталонки дето лятото ходя на море с тях да вляза в стаята с кърпа на врата и да питам къде е плажа!
    Никакви писти ... паля колата и дим да ме няма. На къде ? Ако зависеше от мен и бях сам , през границата дирекно в Гърция , да пия узо и да си казваме Калимера и Калиспера със сервитьорите.

    План както винаги няма ... дадоха ми 2 празни туби да съм сипел вода по пътя и изчезнах като 2 лева в гъдулка.
    Предишната вечер бяхме ходили в Смолян на гости ... ама след като пих 7-8-8-8-8-8 .... мн чаши вино до печката .. хич не помня какво съм видял , повторението майка на знанието:

    Спрях там където ми изглеждаше , че е центъра , а май се оказа , че не е и почнах да се кефя на всичко наоколо:








    Соц возилата са на почит ... евала:







    Този герой не може да не е от форума:




    Тука вОда немаше ... все пак е зима ... нищо, че беше около 16°C , а аз с най-дебелото яке което съм имал през живота си:








    И сега СТОП! Тази снимка казва хиляди думи ... хиляди неща които искам да напиша във Фейсбук където още толкова ще искат да споделят, мрънкайки от положението в държавицата ни. Тъжно но факт , възрастни плачещи хора по улиците .... мизерия .... кой е виновен не мога да кажа .... просто е факт!





    Е не само Соц возила .. имаше и такива тупалки, ама как да няма ... те улиците са джам ... не като в Оффроуд града Враца :














    Хората ме гледаха странно а аз продължавах да си снимам Лади , Москвичи и Жигули ....
    Тук ще вметна , че ходих следващия ден до Пловдив да гледам един Мерцедес 115 .... ако знаех в какво състояние е , щях да си купя жигула от Смолян!





    И един който сигурно е сложен там за разнообразие ...


    Разходих се , не успях дори да си купя Българска СИМ карта , щото не намерих магазин (което ме води на мисълта , че не съм бил в центъра ) , купих си 2 банана , измих колата ръчно , счупвайки датчика за външната температура и на връщане думнах някоя друга снимка:





    След точно 5км колата беше по мръсна от 1000те километра до България ...
    Но природата незабравима:









    Имало тукашни значи:


    Още не мога да повярвам ,че тоя път свързва Смолян с останалия свят. Нямало ЖП Линия .... странно но факт! Хората изглеждаха спокойни ... нямаше го бързането и стреса в очите им с което съм свикнал в Австрия. Бавно и спокойно ...
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

    Коментар


    • #3
      От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

      На следващия ден времето вече стана прекалено топло за Ски (ех , че съм проклетия врачанска) ... и след обяда пътувахме.

      Реших да се отбия в Пловдив , понеже си го харесвам ...не толкова колкото морето , но си е хубаво.

      Още на влизане се обадих на един човек с Мерцедес 115 който седеше повече от 5 месеца в cars да го видя. Ако ми хареса да му оставя някой лев и на връщане от Варна да го прибера. За моя изненада или спасения се оказа , че колата трябвало да бъде взета на другия ден. Не ми било писано.
      След 3 минути обаче пак звъни продавача, да съм отишъл да видя неговата 115ка , червена. Не мислил да я продава но за всеки случай.

      Видях я ... ! Приятелю, ако прочетеш това някога... 3000лв за тая колица са много.
      Или поне в състоянието което беше като я видях. Ясно , че ще има ръжда , и дупки. Ама никога не се хвали как си заварвал нещо по окачването на Mercedes щото така било по-добре отколко тампони. Ако не висяха кабели от всякъде сигурно щях да тръгна да се пазаря с теб ... но просто ми се искаше да видя нещо което не е побългарявано , нещо което да разглобя на съставните му части, да хвърля още Х хиляди левове за части и да стане хубава таратайка. Сигурно още не съм готов за ретро кола още .... знам ли.

      Бях готов да думна една пловдивска шкембе чорба ... стига да намеря къде е заведението ... и не го намерих

      Като един истински СУПЕР-Герой се снимах пред забележителностите на града:


      И поех по главната улица: (във Враца я наричаме: Пробива!)




      Тук след няколко дни щяло да се развие грозен филм на ужасите .... от телевизията разбрах:



      За сега всичко беше спокойно и Пробива беше пълен с майки с колички и млади хора насядали по заведенията ... (абе не е ли делничен ден? Тия не работят ли?)
















      Абе и аз бръкнах в джоба да търся Тоблерон ... ама го немаше нещо :







      Направо бях потресен ... за пръв път в живота си исках да отида (доброволно) на театър!



      Хапнахме ОМГ Фъндж ... нещо си ...


      Знам , че трябва да се подстрижа скоро ... ама не е чак толкова зле положението ... хората направо ръце са вдигнали в тоя град от мен:














      Купих си тиква (не ям такова) и пакет с орехи от човек продаващ на ъгъла до Пилетата на Аладин качих се в колата и газ към Бургас !
      Да ама излязох на магистралата за София ... нали уж знам Пловдив като 5те си пръста на лявата ръка ... Добре , че Съединение е близо ... та обърнах

      След 1.45мин влязохме в Бургас ... и си запях :


      Искаше ми се да мина през Равда и Несебър зимата, щото никога не съм ги виждал през тоя сезон , но вече беше тъмно а имахме да пътуваме към Варна .... другия път
      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

      Коментар


      • #4
        От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

        Варна: Обичам си я още от дете. Леля ми (която май не ми е леля, сестра на майка ми) живее там от 89г.
        Винаги съм обичал да ходя на гости при тях ... стига да не е 40°C , щото живеят на 6тия етаж без асансьор

        Снежанка за моя радост живее на 5 минути пеша от роднините , и често като се майтапя си представям как тичам по гащи към лелини

        Преди да предприема мечтаното от мен посещение на морето ... трябваше да свършим някой досадни но много важни работи. Трябваше ми Автосервиз.
        Познати на братовчеди или братовчеди познати ... не знам ... свършиха идеална работа. Някъде на острова под моста ...
        Казах си болежките , човека откри още някакви неща ... стиснахме ръцете на едни пари ... и останах 2 дни във Варна без кола. Супер, ще снимам повече и ще има повече кинти за бири

        Една бърза разходка от Стадион Спартак до Севастопол ... и ми меришеше на морето вече ...Вярно нямаше ги сладоледите пред Фестивалния където срещнах лятото снежанка ... но имаше други забележителности :




        Обичам да снимам стари сгради както сте забелязали сигурно ... тук се чуствах почти като в Италия:







        Почивай в Мир! Дано останеш в сърцата на много хора! Нека не забравим защо се борим ... а най-вече децата ни да не живеят в чужбина като мен сега!





        Оказа се , че да останеш без левове във Варна е много страшно! Не толкова , че не можеш да платиш в евро еми , че трябва да киснеш по опашки в банки за да смениш , и най-вече лелички да те гледат все едно си им откраднал батерията за вибратора!



        Този приятел искаше да стане известен :







        Дойде време за Първата бира на морето за годината




        2ма Влюбени:







        Всякаш бях вчера тук ... а са минали цели 6 месеца


        Достатъчно време ново пололение оффроудъри да се качат в джипките:








        Следващия ден беше слънчев и реших да се разходя по 1ва линия ...










        Шумна група колеги , облечени не подходящо за външната температура вдигаха яко врява ...






        Сякаш е лятото ... само , че беше около 5-6°C


        Имаше и такива оптимисти ... много газ ... летни гуми ... студен асфалт ... не ги разбирам .. а може да не съм истински моторист , щом се возя с колата в такова време:









        Морето поне е чисто .... както беше едно време:



        Нечия любов стои заключена на морето ...




        Разходката продължи по призрачната алея:








        Любимо място:


        Интересно този капак как се е озовал във Варна:





        На другия ден тръгваме ... винаги ми е тъжно като тръгвам от морето.
        Смесени чувства ... защото знам , че след по малко от 6 месеца пак ще съм там.
        Задника още ме боли и пистите не ми липсват ... ама изобщо

        Нахвърлях багажа и бях готов за път... все пак не съм ВарнИенец ... а Баце от Враца


        Като за подарък се озовах там от където започна всичко:



        Отвориха ми бариерата за служители и хоп:







        Там горе ми бяха обещали лятото ... сега е момента:








        Имаше мъгла ... нищо лятото пак:



        [IMG]http://s1.postimg.org/yo14f6ktr/IMG_3623.jpg[/IMG


        2 сандала газ и вечерта на залез слънце бях на Ботевградската магистрала. Кафенце и среща с приятели. Докато ги чакахме намали кола и се произнесе неземен мъжки вик :
        Удрииии , Йебреееее !
        Беше съпроводен от бесен сръбски кючек!

        Понеже на Снежанка това и беше първото идване в Северозапада и ме гледаше с ужас в очите просто и казах : Welcome!
        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

        Коментар


        • #5
          От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

          Враца! Ден последен!

          Резерват Северозапад. Нема го това Место! Винаги ми се насълзяват очите като го гледам това филмче:


          Варненската снежанка беше веднага въведена в живота на един Врачанин с майка от с. Руска Бела и баща от Камено Поле.
          Приятелите колоритни като хората от клипа , историите още по цветни.
          Дупките у градо под БалканЯ и Роувъра на Луната немаше да понесе ... ама това си е. Тролеите те приспиват вечер и будят сутрин с бученето от 90те години когато ги пуснаха по нашата "централна" улица.

          Играх го преводач между роднините и варненската гостенка ...

          Пробива до Обед пълен с народ ... по обед кафетата дюс ... след обяд пак почват да скитат хората.

          Единствените снимки са от прохода Вратцата ...











          И така със скрити сълзи в очите на 18 сутринта отлепих за големата София. Трябваше пътник да взимам и към тия 20тина литра вино дето си ги нося от бабичката във Враца да добавим още толкова за шефа ми ... плюс някакви домашни зимнини (все едно във Виена ядене няма... ама нали е шеф , плаща си , карам). 6 вечерта акостирах във Виена и така ми приключи почивчицата.
          Като тегля чертата ... 11 дни ... 4000км , Планина, Море ... онова дивно мЕсто Северозападно ...

          И вица който няма да забравя:
          Въпрос към радио "Ереван":
          - Какво е носталгия?
          Отговор на радиото:
          - Желание да се върнеш в Родината за малко и да се убедиш, че не си заминал напразно...
          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

          Коментар


          • #6
            От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

            E,какво да ти кажа ......фен съм ти! Благодаря!
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

            Коментар


            • #7
              От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

              Браво,много готин пътепис!
              Yamaha Yz450F
              Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
              Всичко с ''рошави''гуми!

              Коментар


              • #8
                От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

                Много, много благодаря за споделеното. И снимки и разказ, всичко е "6"!В кой хотел бяхте настанени в Пампорово?
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                Коментар


                • #9
                  От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

                  Благодаря за хубавата разходка колега ......
                  Животът не се измерва с броя на вдишванията, които правим, а с моментите, които спират дъха ни. 0894704777

                  Коментар


                  • #10
                    От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

                    Благодаря за споделеното, много хубава разходка сте си направили

                    Коментар


                    • #11
                      От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

                      Супер и от мен Благодаря!
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

                      Коментар


                      • #12
                        От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

                        Готино,Снежанка не е Българка или бъркам.
                        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

                        Коментар


                        • #13
                          От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

                          Снежанка ако не беше българка , нямаше да имам "Роуминг" за Варна през зимата

                          В Пампорово бяхме в апартамент , комплекса май се казва Лапландия (нямаше ли български имена?).

                          Не съм организирал аз почивката ... аз бях просто шофьор и техническа поддръжка , т.е. сипване на гориво и вода за чистачките
                          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

                          Коментар


                          • #14
                            От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

                            Мартине, заслужаваше си чакането докато качиш пътеписа! Луд си Баце! Благодаря!

                            Коментар


                            • #15
                              От: Пампорово, Смолян, Пловдив, Варна ... или как си паднах на дЪ-то да стигна до мор

                              Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                              ...В Пампорово бяхме в апартамент , комплекса май се казва Лапландия (нямаше ли български имена?).
                              И моето семейство последните 4-5 години като ходим в Пампорово отсядаме в апартхотел Лапландия.Има всичко необходимо за преживяване, има и камина. Даже и дърва си носим. Близко е до пистите. Сега, на 28.02.2014 пак сме там.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                              "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X