Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето Българско Лято 2013

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моето Българско Лято 2013

Здравейте на всички!

Повечето от вас като са в почивка искат да избягат от България, нас обаче все нещо ни влече на там.
    Първо плановете бяха Италия, Гърция ... или където ме завее вятъра, дали с мотор или с кола план нямаше.
    Един бърз термин в болница 10 дни след като трябва да заминавам за България направи всичко на пух и прах!
    Цяла година планувам , мечтая и прекарвам безсънни нощи в гледане на клипчета в интернет за места които искам да посетя и хоп.. всичко свърши за секунда.

Решението е взето ... България !
    Датата 16 или 17 Юли беше ... 2 коли , 7 души , 1 Коруба на Веспата (двигателя още беше в ремонт и не стана готов за тръгването) и газ към България!

Защо да се нервя ... нали след 10 дни пак съм в Австрия , да си го прибера от майстора

След 12 часа и 5 пъти ходене до тоалетна, 3 сладоледа и ХХххХх пъти отваряне и затваряне на прозореца от пияната ми спътничка вече си бяхме в България.
    Разпратихме с брат ми пътуващите с нас (подбихме билетите на Автобуса на половина ) , имаше хора от: Русе, Пловдив, София, Варна и един ... не го знам от къде се прибрах най-накрая във Враца

2 дни ходене по мъката с приятели и нивото на стрес пак ми се вдигна до толкова , че в 13ч. се обадих на един приятел от София , че тръгвам към него, да ме води по заведения в София.

Ах тази София, града който си мислих , че най-мразя в Света! То няма нищо общо със спомените ми от детството. Булеварди, няма ги големите задръствания, тук там някое цветенце посадено ... ще ще , еФропа сме!

Пиене , ядене и на другата сутрин багажа, вратата и след няколко часа паднах на Къмпинг Каваци ... сам , с моята палатка (оная малката) , никакво къмпинг оборудване, без чаша , стол ... но за това с пълен багажник инструменти ... ах забравих:

По пътя преди Пловдив някъде докато хвърчех по магистралата със 110 ... стана ми тъпо да карам извън ограниченията и реших да го раздавам малко по яваш яваш ... и понеже съм истински фен на Mercedes от инат не искам да сменям фабричния касетофон в колата , и имам само радио .....

Та слушам си аз радио и от дясно женско дупе! А! И кола имало ... после я видях ... Пежо , закъсала женица и се дупи нещо ... Спирачки , целия багажник падна на предната седалка ...
    Слизам ... а то не е жега ... не ... около 50°C на асфалта. Женицата спукала ... не спукала ... карала със спукана гума , докато от гумата не е останало нищо и сега се мъзи да разбере с коя страна на ключа се отвива гумата , а някой я напътства по телефона.

Извадих на бързо инструмента ... сиреч , крокодилче, трупче за подпиране на колата, динометричен ключ (голям), кръстачка, и гидорето ...

Счупих ключа на жената първо , тя предложи да ползвам първо него ... и после свърших работа с моите инструменти.
    Предложих на жената да и платя ключа или поне да и оставя кръстачката .. да си има докато се прибере ... после ако иска да го задържи или да ми го прати обратно. Отказа ... че и пари взе да ми навира в ръцете. То можело и пари да се изкара по тоя начин ... отказах разбира се
    Това ако не е добро започване на почивката .. айде кажете ми

Каваци!

Избрах типично в мой стил най голямата жега и където имаше най много ревящи деца ...
    Разпънах шатрата на Аладин (където си държи долните гащи):

И почнах обиколката.

Преди години с нашите идвахме тук в хотела ... е нищо не се е променило. Същото си е ... не ми харесва особенно , но какво да се прави , това място знам , тук дойдех!
    Човек е в дома си , там където може да си опъне палатката ... интернет набарах също ... пей сърце.

Тагнах се тук там :

Чудех се да плача ли , да се смея ли ... подобно нещо бях виждал само в Хърватска пак на морето. Но там НЕ беше деистващ къмпинг. Руснаци го бяха купили и чакаха удобен момент (тази година може би?) да продадат мястото.

Запознах се със семейство Българка и Испанец. Запознали се и живеят в Брюксел и си говорят на немски.
    Децата им много искаха да си играят на люлките

Като цяло от 2001 до сега нищо не е мръднало там ... освен едно заведение на плажа ... което те гони с цени и обслужване по на север да плажуваш...
    Няма го морето от детството ми ... всичко е БАТАК! Единствено цените на бирата и салатите в капанчето бяха ниски ... та си отпих Пиринско и отядох 4 дни шопска салата ... меса и тук може да си ям ..

Следва....
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Моето Българско Лято 2013

То хубаво ядене и пиене ... ама на 2рия ден и компанията на сервитьорките вече ми стана скучна ... бирата си влизаше така добре сутрин от 9 до вечерта , но трябваше малко екшън да има.

Обиколих Созопол ... за 110 път (всеки път като съм на море в България ходя до там)

Видях се с приятели от Виена , излъгах ги , че ще се върна купих си сладко от Смокини от баба която твърдеше , че се опитва да изкара нещо над пенсията , ама при тия цени според мен изобщо не и трябва пенсия ... а по-скоро спестовна книжка в швейцарска банка, ама това е друга тема
    Имаше армаган ... който изядох още докато стигнах до колата

Обадих се на приятелчето от София и след 4-5 часа падна и той на Каваци. Той носеше още по малко от мен ... дрехи за 3 дни , одеало , май и възглавница имаше , но не съм сигурен.

Той изтегли късата клечка и се наложи да спи в колата ... което се оказа по добрия вариант от палатката ми ... в комбито имало доста повече място

След като дойде и той ... времето се развали.

Плана за деня беше готов ... отиваме на юг!След сутрешното кафе (за него, ще шофира и пиринско за мен)

След малко или повече .. не знам точно , паднахме в Царево:

Може и да науча нещо от Ландшафтните дейци в региона

Поведе ме той по някакви кози пътеки .. и тъкмо да го питам , дали не е обърнал резбата и да иска нещо от мен в тия шубраци ... се показаха тия гледки :

От там напълнихме търбосите с по една варена царевица (дюнери и във Виена си имаме ) и решихме да ходим още на юг.
    Австрииците винаги казват , че топлото време е на юг ... е на юг но до къде?
    Колата е моя, ама не на мое име (пусти данъци в тая Австрия) , пълномощно нямам (и там голям цирк ама друг път ще разправям) ... та до Резово

Снимка за спомен (оле , тук се бях подстригал вече веднъж ... след 1 година пауза)

Джаро сигурно с тая лодка е минал река Резовска!

Бира, две вечерта и другата сутрин КЕРЕ обратно за София , че имах среща с пияната спътничка.

Така дъра бъра до 6 вечерта , когато телефона звъни:

- "Абе идиот , нали каза ,че утре пътуваме за Австрия! Теб още те няма..."
    - "Да бе , всичко е точно , тръгваме в 5:30 сутринта... още не съм се прибрал от морето"
    - "Кретен!" .... пииип .. връзката прекъсна!

Пътуваме , даже и 2ма ще си караме на горе

Коментар

Врътнахме една бърза Виена за 3 дни , и понеже се разчу , че карам хора към България за 35€ и на "долу" си качихме 2 момичета. Идеята беше само едната да пътува , ама другата не искала да изпусне възможността да пътува с 2ма врачани в колата , които не са се виждали от 1 година и нямат търпение да си споделят всичко каквото се е случило тази година използвайки често глагола: Разпрътване

Както и да е , 5 човека , 4 гуми с джанти за на човека фиестата , двигателя за Веспата, 2 големи куфара на едното момиче и голяма раница на другото. Това е да караш Е класа комби

Този път изтеглихме късата клечка и имаше адски мн движение ... та ни трябваха около 18 часа да се приберем... като минахме първо през Видин, Монтана, Враца, София да оставим 3мата софианци и после се прибрахме с моя човек.

Другия ден в 7:30 бях при Веспата ... сглобих тоя порой и газ колко може ! Първо направих застраховка за цяла година ... щото нали се каня и зимата да я карам.
      Е карах я ... 10км и двигателя каза :ТРЯС! Блокира .... Побутах я през целия град до гаража на моя човек ... теглих една майна на турски (майстора дето я прави е турчин) , един душ и след 30 минути пътувах за Варна с морето имахме още отворени сметки.

След точно 4 часа и 100лв нафта спрях до блока на братовчедката (която оведомих , че идвам едва като бях до Търговище).

И тук качих 2ма на стоп ... да не ми е празно пътуването Тия минаха гратис ... бяха готини. Единия малко изтръпна , че карам леко над ограниченията , но после се отпусна и накрая ме похвали даже ... излъгах го , че имам книжка от 2 месеца

Вечерта пиене , ядене ... нали се сещате. Турист човек , няма нерви да чупи , че е дал 500€ за ремонт на Веспата и след 10км да блокира.

На другия ден фотоапарата на врата ... туристическо

Не знам кой е майстора, ама целия квартал имат такива тераси (дори роднините) от него... бравО!

Ходя , снимам и лепя лепенки из града:

Има МатРял

Колко брака ли са разрушени тук:

Моторите на глупците стоят по стените

И по кофите за боклук:

Коментар

Варна винаги ми е харесвала , още от малък исках да живея там.
        Единственото което ме спря да отида там бяха роднините , щяха да ме карат да уча много , а аз във Врачанското спортно си бях свикнал по Яваш Яваш да го раздавам

Разходката ми продължи и другия ден ... докато роднините не отцепиха: Ще те хване някоя Варненка и очите няма да ти видим повече

Та аз с хората от морето не се разбирам по принцип. Различни сте! Не говорите моя език , шегите ви са други ... абе друг чешит хора сте

Повече от седмица не трябва да оставам тук ... имам идея да паля за Гърция , и там да измета с моята бръкма ... пък и имам около 200 лепенки за лепене ... няма всички във Варна и Враца да ги налепя ...

Ходя снимам и се радвам на свободата си ... и варненските забележителности :

Тази най ми хареса ... не знам кой е позволил това да се построи .. но сигурно е пипнал от парите:

И така , същата вечер докато си смуча сладоледа на центъра и обмислям кога ще се прибирам по врачанско (стига съм ходил по-навънка) и чувам познат глас:
        "Ахх колко е малък света!" "Адашче какво правиш тук?"

Хем колежка от университета във Виена, хем адашка , хем от Варна ... тук господ има пръст да знаете ...

Телефони , мелефони ... забележителности и то така стават нещата

На другия ден Калиакра ... без палмово масло:

Форумен представител ... тениската от Дакар 2012

Май Джаро с тая е дошъл:

От там пак във Варна ... Туристически трип през града и околностите ... 3ти ден не съм пил пиринско

Снимам варненските забележителности и си свиркам :

Там горе са ми обещали да ме качат ... следващия път като съм във Варна

И така , 2 седмици до 12.8.2013 когато слушайки тази песен набих 2 сандала газ за Врачанско:

Почивката ми свършваше ... чака ме работа и задължения, нерви и неволи.

Като тегля чертата лятото беше доста продуктивно :

100тина литра бира, 5-6 нощувки на палатка, 10 000 изминати км , 2 пъти изправяне на 18ките , 10км на Веспата ... което прави по около 50€ на км, 20тина килограма домашни домати (от розовите) , 10тина кг сирене ....
        Варненска любов , вече 6 месеца ..

Какво бих променил ако можех?

1.) Щях да затворя този който е отговорен за пътищата във Врачанска област
        2.) Щях да пусна завода Леденика , да мога да си пия същата боза с име Бира на морето
        3.) Щях да сложа касов апарат на бабата със сладкото от смокини
        4.) Нямаше да си купя билет за метрото в София , ако знаех , че докато го пъхам ще се срине системата и ще ме пуснат без да го дупча

Надявам се да сте се забавлявали ...

Коментар

Ха-ха, Това врачанете сте ненормални

Хубаво започване на деня!

Коментар

Чета и се хиля!! Що се хиля,като си е за рев-и Веспата,и златното сладко от смокини, и ......10 000км. за да си прибереш "твоята мацка"!!!

Готино беше! Благодаря!
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Благодаря за споделеното, пих си кафето с кеф

Коментар

И билетите в метрото не се дупчат, независимо от системата ... нищо - следващия път
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Закусих с настроение, мога да ти пожелая следващото лято да е още по-забавно и весело естествено с твоята мацка

Коментар

Готино

П.С. Жена ми е от Созопол , а в градината има безплатни смокини. Другият път се обади

Коментар

Хаха И аз се посмях на воля, Мерси за споделянето
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

И сега какво?
                        Догодина пак Варна ....

Не ти ли омръзна вече

Пали Африката от сега и ... ходи да береш маслини, Гърция, Италия.
                        А лафа нали вече го знаеш, защо без жена на мотора:
                        Half price, Doble fun! (Половин цена, двойно удоволствие)
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                          И билетите в метрото не се дупчат, независимо от системата ... нищо - следващия път

Еми и аз не знаех каква е системата. За пръв път пътувах със Софииското метро.
                          Няма да казвам как ме гледаха хората като ги попитах , къде , как и по какъв начин се взимат билети.
                          А аз нямах ястна цел... 2 спирки в едната посока, и 2 спирки в другата.

Пазя си билетчето, до това от Париж, Прага и Будапеща

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                          И сега какво?
                          Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                          Догодина пак Варна ....

Не ти ли омръзна вече

Пали Африката от сега и ... ходи да береш маслини, Гърция, Италия.
                          А лафа нали вече го знаеш, защо без жена на мотора:
                          Half price, Doble fun! (Половин цена, двойно удоволствие)

Идното лято... за сега някаква Гърция с мотора , ако не успея да купя TLC 90.

Ако не :

Коментар

Мартоо, каква коса си пуснал - не е истина.
                            Иначе готино и ползотворно си изкарал почивката - спор няма.

Коментар

Весело четиво!
                              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X