Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дълго чакана разходка до язовир Калин 10.11.13

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дълго чакана разходка до язовир Калин 10.11.13

Ами на места под снега имаше лед, по това съдя, че може да не е пресен, а на места си беше мек. Иначе нагоре лека кола без проблем може да се качи но има доста стръмни участъци, камъни и т.н. но ако е прежалена колата няма проблем или ако се пази
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Супер разходка. Благодаря за споделянето.

Коментар

Хубава разходка. И аз щях да питам може ли да се качи с кола, но вече отговорихте, и сега въпроса ми е с джипа на бавните ли се качвате до горе ?

Коментар

Не дори не съм включвал предния мост нагоре, само на задно карах, въпреки, че бяхме 4 човека, куче и багаж нямаше проблеми, само дето на моменти първа предавака почти нямаше тръгване ако спра в по-голям наклон. Бавните ги пусках след язовира където има много камъни и т.н. да не карам на полусъединител, така джипа сам си катереше и слизаше на първа бавна

Поздрави!
          Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Най-готино е да имаш ръчни хъбове и да ги изключиш когато катериш нагоре. Минаваш на бавни и разтоварваш масимално.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
              Най-готино е да имаш ръчни хъбове и да ги изключиш когато катериш нагоре. Минаваш на бавни и разтоварваш масимално.
              Хаха...изпревари ме за малко.
              Когато ходих в началото на септември и го катерихме установих ,че това е най-правилния вариант.Пробвах разбира се и на бързи скорости,но на завоите си иска намаляване и после джипа се мъчи и ...съединителя си отива.
              Да не говорим,че и температура вдига,като катери бавно и на ниски обороти...
              Та след няколко завоя на бързи,си включих на бавните с изключени хъбове/т.е. без да въртя предните колелета с трансмисията си/ и всичко си дойде на мястото.Джипа си имаше достатъчна тяга,не се мъчеше по завоите и дори температурата от по-високите обороти на мотора падна надолу!
              За кола си е проходимо но на места си иска повечко внимание.Като се качихме на Винчето имаше Тойота Ландкрузер горе и до нея гордо червен Голф2/явно е на някой от хижата ми се струва,защото доста често е засичан там от хора посещаващи местността/,а на слизане се разминах последователно с Ауди 100 и Пасат4,които пъплеха нагоре!
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Аз проблем с температурата нямах, постоянно си я държеше както си я държи нормално малко преди средата. Нагоре само на 1-ва на места 2-ра. Бавните ги включвах след язовир по камъните да не моря съединителя. Само на едно место на някой от обратните завори имах малко проблем, че не бях засилил достатъчно но с леко връщане и засилка се изкачи

Това за ръчните хъбове и на бавните само на задно е добра идея, при положение че имаш ръчни хъбове
                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Сега си направих принудително включване на перката на колата и ще видиме какво ще стане!
                  Иво (таксито) Андреев
                  0988 91 80 50
                  Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Миналата неделя и аз се качих до язовира. За лошо или добро, по пътя нагоре хванахме залеза... уникална красота.. как слънцето се скрива за хоризонта. Нямахме време за разходки горе и се получи малко ала "гъз път да види".
                    Бтв, не знам при вас как е било, но моята фронтера никак не хареса разредения въздух горе ( пък и на газ ). Доста осезатално загуби мощност, но все пак само на един завой се наложи да включвам бавни.

Коментар

Аз по завоите не съм включвал бавни, само на задно си карах. За вървежа не съм усетил разлика. Дизел е джипката.

_kalata_ няма ли да споделиш някоя снимка
                      Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Нямам снимки. Бях оставил апарата в СФ, но и да го бях взел надали щях да правя снимки . На тази светлина щеше да трябва постоянно да спирам и ползвам трипода. А горе на язовира вече си беше тъмно.

Коментар

Страхотна разходка Страхотни снимки ще има какво да ни радва през дългите зимни вечери

Коментар

Качествени и информативни снимки! Качвах се с Нивата и трима човека до яз. Калин през юли и е изключителна красота. Трябва да се внимава при разходката с промяна на времето, че е доста високо и трудно се разминават два джипа. До къде продължава пътя след яз. Калин и в какво състояние е?
                            Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Аз докато се наканя и ще доде новия сняг сигурно,ама ще видим!
                              Иво (таксито) Андреев
                              0988 91 80 50
                              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Продължава до "Винтчето", не повече от 3-4 километра след язовира, след това се спуска надоло до язовир Карагьол и продължава към хижа Иван Вазов, но пеша. Състоянието е добро, до някъде си е бетонов път, после черно и на места камъни. На пускането от винтчето до Карагьол пак е бетон.
                                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X